Mi az Olecranon folyamat célja?

Szerkezet és funkció
Az OLECANON egy erős eljárás a proximális és hátsó ulna, amely a Coronoid eljárással együtt a Trochlear bemetszetet képezi. Ez a fogazat az ulnohumerikus artikulációt képező disztális humerus trochleátja, a könyök csuklópántja.Ismerje meg, mi az OLECANON folyamat?

1. olecranon folyamat - folyamat a ulna, hogy formák a külső dudor a könyök, és beleillik a fossa a humerus, ha a kart meghosszabbodik. OLECANON . nyúlvány, kinövés, folyamat - egy természetes meghosszabbítására vagy vetítés egy része egy szervezet vagy állat vagy növény; "Bony Folyamat "

Ezenkívül az OLECANON folyamat a vicces csont? vicces csont . vicces csont általában a vetítésre, az OLECANON -ra, a könyök hátulján, amely az ulna felső vége, az egyik két alkar Bones . Ennek belső oldalán egy kisebb kiemelkedés, a humerus és mdash mediális epicondyle; az csont a felső kar.

Ezen figyelembe véve, hogy mi az Olecranon Fossa célja?

A két mélyedés & mdash; a olecranon fossa , mögött, és a fenti a trochlea, és koronoid fossa , elöl és a fenti & mdash; megkapja előrejelzések az ulna, mint a könyök váltakozva kiegyenesedett és hajlítani. A epicondyles, egy-egy oldalán a csont, nyújt kapcsolódási izmok érintett mozgások a & hellip;

Milyen artikulátumokkal rendelkezik az OLECANON folyamatával?

Articulation . & Hellip; Ezt a nyílást az OLERANON -nek nevezik; Az a humerus mögött az OLERANON Fossa mögött van, és a könyökének pontjaként érezhető. A vetítés, hogy formája az alsó határ a incisura semilunaris ulnae, a koronoid , belép a koronoid fossa a humerus, amikor a könyök & hellip;

Mi az OLECANON folyamatának másik neve?

Az OLECANON a könyöke hegyes része. Ez az ulna végén van. Az OLECANON & MDASH; vagy OLECANON PROCESS & MDash; a könyökének része, amely kiugrik. Az Word gyökere, a Cranon (mint a koponya) a görög Word for & ldquo; koponya vagy fej és rdquo; És valóban olyan, mint a könyöked feje.

Mi a közös név az Olecranon folyamatnak?

is ismert, mint az olecranon folyamat a singcsont.

Hogyan találja meg az OLECANON folyamatát?

Az ulna felső (proximális) végére helyezkedik el, az alkar egyik két csontjának egyike. Amikor a kéz felé néz (szupináció), az OLECANON arcok a hátoldal felé (utólag).

az ulna melyik része a könyöknek tekinthető?

Az Ulna az alkaron keresztül az könyök -ből a csuklóig terjed, szignifikánsan a távoli vége felé. A proximális végében az könyök kötést alkotja az Humerus a felső kar és az alkar sugarával. Az Ulna az Humerus mellett terjed, amely az Elbow , csúcsát képezi, amely az OLECANON.

hol található az olecranon folyamat?


Az OLECANON folyamat az ulna közel vége, és a könyök hegyes részét képezi. Szigmoid Notch egy nagy depresszió a felső végéhez ulna, amely illeszkedik a trochlea a humerus (a csont közvetlenül a fenti ulna a kar) részeként a könyökízület.

Milyen csont van az olecranon folyamatával?

ulna

Mit jelent az Olecranal?

O & Middot; Lec & Middot; RA & Middot; Nem
A nagy folyamat az ulna felső végére, amely a könyökcsukló mögötti projektek és a könyökének pontja.

Mi a könyökcsont?

Elbow anatómia. Az Elbow , ahol az alkarm & ndash két csontja; a kar és az ulna sugara a rózsaszín ujj oldalán & ndash; Ismerje meg az csont a felső kar - a humerus. A humerus alsó vége két lekerekített kiemelkedő , az úgynevezett epicondyles, ahol az izmok csatlakoznak.

hány scapulas van?

Az scapula 7 vagy több központból van elosztva: az egyik a test számára, kettő a coracoid folyamathoz, kettő az akromióra, az egyik a csigolya határára, az egyik az alsó szögre.

hol van a radiális hornka?


Radial Notch & Ndash; A az Trochlear Notch oldalsó felületén található, ez a terület a sugar fejével artikulálja.

mi a koronoid fossa?

n. A humerus disztális végének elülső felületén üreges, csak a Trochlea fölött, ahol az ulna koronoid folyamata akkor nyugszik, amikor a könyök hajlékony.

hol van a koronoid folyamat?

A koronoid egy háromszög alakú eminenciád kiálló előre a felső és az elülső rész a singcsont. Alapja folyamatos a csont testével és jelentős erővel. Az Apex hegyes, kissé ívelt felfelé, és az alkar hajlítása az Coronoid Fossa a humerusba kerül.

az OLECANON Fossa elülső vagy hátsó?

kar: Humerus, sugár, & amp; ULNA
olyan izolált disztális vége, a olecranon fossa posterior , mediális condylusa nagyobb, és a capitulum oldalirányú és orientált anterior . Ha az articular vég hiányzik, a Coronoid Fossa nagyobb és több mediális, mint a radiális Fossa .

Mi a funkciója a capitulum?

A kar humán anatómiájában a humerus Capitulum egy sima, lekerekített eminencia a humerus távoli ízületi felületének oldalirányú részén. A sugarú fején lévő csészékkel ellátott depresszióval, és a csont elejére és alsó részére korlátozódik.

Mi az Olecranon Bursitis?


OLECANON Bursitis egy olyan állapot, amelyet duzzanat, vörösség és fájdalom jellemez az könyök csúcsán. Az alapul szolgáló mechanizmus az Olecranon és a bőr közötti folyadék gyulladása. A diagnózis általában tüneteken alapul. A kezelés magában foglalja a további trauma, a kompressziós kötés és az NSAID-ek elkerülését.

Mit csinál a koronoid fossa artikulálva?

koronoid fossa artikulálja a koronoid ulna , és a radiális fossa artikulálja a radiális vezetője a sugara. Sőt, csak rosszabb koronoid fossa, capitulum és trochlea lehet azonosítani, amelyek elősegítik artikuláció a sugár és a singcsont.

Milyen csontot hívnak a vicces csontnak?

De az vicces csontja valójában egy csont egyáltalán. A könyök belsejének belsejében egy ideg , az Ulnar idegnek nevezett ideg. Azt kapod, hogy az vicces érzés, amikor az Ulnar ideg a humerus ellen (mondja: Hyoo-Muh-Rus), a hosszú csont , amely a könyökén kezdődik, és felmegy a válladra.