Hogyan megszabadulsz a szürke penészektől a növényekre?

Tartsa az talajt alatt növények Tiszta és rake fel minden elesett törmeléket. Adjon hozzá egy jó mennyiségű szerves komposztot vagy mulcsot növények alatt. A mulchák megakadályozzák, hogy a gombás spórák fröccsenjenek az Virágok és levelek -re. Víz a kora reggeli órákban, vagy használjon egy áztató tömlőt, hogy az növények -es időt adjanak ki a nap folyamán.Ezután mi okozza a szürke penészet?

Gray Mold az okozta -t az Gungus Botrytis Cinerea által. Az szürke fungus képes számos növényt fertőzni, köztük számos közös virágzó növény, gyümölcs és zöldség. Halott leveleken és más növényi törmelékeken is élhet. Ennek eredményeképpen az szürke penészgomba megtalálható a legtöbb kertben Minnesota.

Ezt követően a kérdés az, hogy hogyan ellenőrzi a Botrytis Blight-ot? Botrytis elhalás Tippek: Ha botrytis penész eléri a kertben, azonnal távolítsa el a fertőzött növények vagy aszalt szilva érintett szárak vissza az egészséges szöveteket. Sterilizálja a háztartási fertőtlenítőszereket minden használat után a betegség terjedésének megakadályozására. Tartsa a kertjét rendben; A gomba a növényi törmelékben túlléphet.

Hasonlóképpen megkérdezik, hogyan ölje meg a formákat a növényekre?

kombinálja az 1 evőkanál sütési szódát, 1 teáskanál olajat és 1 teáskanál kasztilapot 1 gallon vizet. Spray az növények hetente egyszer Öld meg a -t az forma -t és az új növekedést, hogy megakadályozzák, hogy fertőzött legyen.

Milyen színű penész a legveszélyesebb?

Cladosporium. A Cladosporium egy nagyon gyakori forma , és az, amely az legveszélyesebb kategóriába esik. Ez a nemzet zöld, barna, szürke vagy fekete színekből származik, és körülbelül 40 fajból áll.

szürke formában veszélyes?

Toxic Black Mold a leginkább káros háztartási forma . Aspergillus a leggyakoribb típusú forma talált beltérben. Az szürke , barna, sárga, zöld, fehér vagy fekete színűnek tűnhet.

Milyen színű az alagsorban?

alagsori penész különböző színekben , amely a világosszürke-tól a feketeig terjed. Lehetnek zöld, kék vagy barna árnyalatok. Ha az forma közelebb van a feketehez, akkor a stachybotrys vagy Cladosporium formák . Ha közelebb van a világosszürkehez, akkor az Aspergillus vagy a Fusarium formák .

hogyan tudom, hogy van botrytis?

A botrytis
Botrytis elsősorban a pályázati szöveteket, például a virágokat, a gyümölcsöket és a palántákat érinti, de beléphet az üzem szövetébe a metsző hegek vagy más szomorú vagy sebesült szövetek révén. A növény alacsonyabb, árnyékolt részei általában az első, hogy az botrytis fertőzés jeleit mutatják.

botrytis káros az emberekre?

A: Míg a legtöbb embernek nincs problémája, az Botrytis Cinerea allergiás reakciót okozhat. Ismert, mint & ldquo; Winegrower's Lung & Rdquo, ez a túlérzékenységi pneumonitis formája. Gyakran nem halálos, de nagyon kényelmetlen lehet, és megkövetelheti az orvos kezelését, hogy megoldja.

Hogyan terjedt el a botrytis?


Botrytis először jelenik meg a fehér növekedést a növény, de nagyon hamar sötétedik, hogy egy szürke színű. Füstös szürke "poros" spórák forma, és elterjedt a szél vagy a vízben. Az üvegházakban bármely tevékenység a spórák felszabadulását eredményezi. Ezeket a spórákat gyakran a magok külső részén találják meg.

hogyan ölje meg a botrytist?

A megelőzés kulcsfontosságú a növények egészségéhez. A végső javaslat az, hogy minden szezon után 5-10% -os fehérítőoldattal vagy élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxid-oldattal vagy élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxid-oldattal fertőtlenítsen. Ez az megöli a fennmaradó spórákat, és csökkenti a betegség valószínűségét a következő szezonban.

mi a botrytis blight?

Botrytis burgonyavész a növények által okozott Botrytis cinerea, egy gomba, amely támadások pályázat része a növény jelenlétében magas páratartalom. Botrytis Blight A virágok tünetei közé tartozik a pecsételés, az elszíneződés és a wilting. A rügyek gyakran nem nyitnak meg. Úgy nézhet ki, mintha a virágok öregek és elhalványulnak.

a fahéj megöli a fahéjat a talajban?

Cinnamon megszabadul az öntőformákból és penész házakban. Egyszerűen megszórjuk egy kis fahéj -t az talaj -en. Az is megszabadulni a Gnats-tól, ha megtörténik, hogy a háza növények körül zümmögjön.

miért van a talaj az én növényi penészes?

Egy fehér penész növekszik a felület felett magvak virágföld talaj általában egy ártalmatlan szaprofita gomba . Az növény , a rossz vízelvezetés és a régi vagy szennyezett potting talaj A Saprophytic gomba , amely a Soggy talaj bomlási szerves anyagára táplálkozik.

Hogyan lehet megszabadulni a penészemben a növényi szennyeződésemben?


Hogyan lehet megszabadulni a penészből a szobanövény talajban:
  1. A növényt steril potting talajba helyezi. Az
  2. kiszáradja a potting talajt közvetlen napfényben.
  3. eltávolítsa a formát a növényről és permetezzen fungicidel.
  4. Adjon természetes anti-undergálot a szobanövény talajjéhez. Az
  5. az új növényeket azonnal steril talajba helyezi.

Hogyan lehet megszabadulni a gomba a talajban?

A BAD Gungus -t véglegesen csak lehetetlenné teszi.

Hogyan lehet megszabadulni a gomba a kerti talajban?
  1. Megszabadulni a beteg növényektől. Miután a kert fertőzött, nem mentheti meg a növényeket.
  2. tisztítsa meg az összes kerti törmeléket a szezon végén.
  3. forgatja a terményeket.
  4. növényi betegség-ellenálló fajták.
  5. fungicidet használ.

A Soda megöli a penészet?

az ölje meg a -hez: Adjunk hozzá egynegyedét egy evőkanál -es szódabikarbónát egy permetező üveg vízhez, és rázzuk, amíg fel nem oldódik. Spray a penészes területet az -sütőszóda és a vízoldat, majd használjon súroló kefét, hogy eltávolítsa az összes formát felületet a felületről. (Ez az megöli a bármely bal oldali penészét, és megakadályozza, hogy az penész visszatérjen).

Mi a növények természetes gombaellenes?

Sóda (nátrium-hidrogén-karbonát) egy gombaellenes -szer, és akár megölheti a gombaféle formát is. A kutatás kimutatta, hogy hatékonyan befolyásolja a fekete folt és a lisztharmat. A legjobb az egészben, a szódabikarbóna teljesen nem toxikus az emlősök számára, könnyen hozzáférhető bármely élelmiszerboltban, és olcsó.

fogsz szappan megöli a lisztharmatot?

egyik legegyszerűbb módon kezelni lisztharmat keverni 1 evőkanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál folyékony mosogatószerrel , és 1 liter vízzel. Spray a keveréket a növényekre. Az -es penész típusok alacsony páratartalmú és enyhe hőmérsékletű területeken találhatók. Ezek a leggyakrabban az üvegházakban találhatók.

hogyan kapta meg a növényem meealybugokat?


, hogy mi a fene mealybugs ? Ezek egy igazán gyakori szobanövény kártevők. A melegebb éghajlatból származnak, és beléphetnek otthonába (vagy kültéri Növények ), ha haza fertőzött növényeket hoznak létre egy óvodából. Az növény -től Növény -ig terjednek, és táplálják a növekedési pontokat.

lehet növényi penész, hogy beteg legyen?

A betegség-kontroll és a megelőzés (CDC) központjai szerint az forma expozíció okozhat tüneteket, például orrfunkciót, szemirritációt, zihálását és bőrirritációt.

Hogyan tartod a szamócát a rothadásból?

elindításához, öntsük és FRAC12; csésze fehér ecet és 2 és frac12; csészék vizet egy nagy tálba, és pár percig áztatják a bogyókat a keverékben. Az ecet megszabadulni fog a penész spóráktól és a baktériumoktól, amelyek az szamócát gyorsabbá teszik. (És ne aggódj és ne aggódj, az szamóca nem fog megóvani, mint az ecet utána!)