Mi okozza az idegen megoldást?

Az ok az idegen megoldások létezik, mert egyes műveletek "extra" válaszokat termelnek, és néha ezek a műveletek a probléma megoldásának útjának részét képezik. Amikor ezeket az "extra" válaszokat kapjuk, általában nem működnek, ha megpróbáljuk visszahúzni őket az eredeti problémába.Ezen kívül miért kapunk idegen megoldásokat?

Idegen megoldások fordulhat elő, mert ha mi problémák elemzése, egyszerűsítése egyenletek és különböző egyéb folyamatok megoldani dolgokat mi gyakran csinálni manipulációk, amelyek megváltoztatják a problémát egy kicsit, vagy egy sok. Ha az -nek van egyenlete, és mindkét oldalt 23-ig szaporodott, az eredmény egyenértékű az eredetinek.

Továbbá, hogyan találja meg idegen értéket? számológép szerint:

 1. Állítsa be az egyenletet egyenlő nulla értékre. (Ez véget ér, hogy & # 8730; x + 4 & # 8722; x + 2 = 0)
 2. dugja be a TI-83/84 számológép Y = gombjába.
 3. Keresse meg az egyes megoldások értékét (Menjen a 2nd-& gt; Calc-& Gt értékre, és írja be az X-re vonatkozó megoldást)
 4. -nek, hogy nulla-t kell kapnia mindegyik számára.

Ezen kívül, hogy tudod, hogy egy megoldás idegen?

mondani, ha a „megoldás” idegen meg kell, hogy menjen vissza az eredeti problémát, és ellenőrizze, hogy ha ez valójában egy megoldás . 1 / (x-1) = x / (x 2 sup> -1) Az algebristán megoldása x = 1. de ez nem lehet a oldat, mivel mindkét denominátor nulla , ha x 1. Ez az egyenletnek nincs oldata .

lehet idegen oldatok negatív?

A tartományon kívül van, nem pedig oldat , rossz válasz. idegen oldatok nem feltétlenül kívül esnek a tartományon kívül. De is jelennek extra megoldások amikor tér mindkét oldalán az egyenletet, mert amikor tér egy egyenletet, kapnánk ugyanazt az eredményt, hogy az eredeti egyenlet pozitív vagy negatív .

Hogyan találja meg az idegen megoldásokat egy számológépen?

számológép szerint:
 1. Állítsa be az egyenletet egyenlő nulla értékre. (Ez véget ér, hogy & # 8730; x + 4 & # 8722; x + 2 = 0)
 2. dugja be a TI-83/84 számológép Y = gombjába.
 3. Keresse meg az egyes megoldások értékét (Menjen a 2nd-& gt; Calc-& Gt értékre, és írja be az X-re vonatkozó megoldást)
 4. -nek, hogy nulla-t kell kapnia mindegyik számára.

Hogyan találja meg az idegen megoldásokat radikális egyenletekben?

Ha térről radikális egyenlet néha get egy megoldást a négyzetes egyenlet , hogy nem egy megoldás az eredeti egyenlet . Az ilyen -es egyenletet idegen oldatnak nevezik. Ne feledje, hogy mindig Ellenőrizze a -t az Solutions -ben az eredeti -es egyenletben az idegen megoldások eldobásához .

Mi okozza az idegen megoldásokat a racionális egyenletek megoldása során?

multiplikátorhatás mindkét oldalán egy egyenlet változó tényezők vezethetnek idegen megoldásokat A oldatot , amely nem oldja az eredeti egyenlet ., Amelyek megoldások , amelyek nem megoldani Az eredeti egyenlet .

Mi teszi a megoldást idegen?

A Matematika

, az idegen megoldás (vagy hamis oldat) egy -oldat , például egy olyan egyenlethez, amely a probléma megoldásának folyamatából származik, de nem érvényes Solution a probléma.

Mi az idegen megoldás példa?


Donnore Solutions . Az idegen oldat egy transzformált egyenlet gyökere, amely nem az eredeti egyenlet gyökere, mert kizárták az eredeti egyenlet domainjéből. példa 1: X, 1x és mínusz megoldása; 2 + 1x + 2 = 4 (x és mínusz; 2) (x + 2).

mit csinál az idegen szó?

melléknév. bevezetett vagy nem érkezett; nem tartozik egy dologhoz; külső; idegen: idegen anyagok a vízünkben. nem releváns; Irreleváns: idegen megjegyzés; idegen dekoráció.

Mi az idegen megoldás abszolút értékben?

Az abszolút értéke egyenlet így néz ki. | x + 6 | = 2x. A kezdetektől fogva azt mondhatjuk, hogy az X negatív értéke az idegen oldat lesz, mert az abszolút értéke csak pozitív lehet. Tehát ellenőriznie kell két esetet az egyenlethez. Ha (x + 6) & gt; 0, akkor van.

Mi az egyenlet megoldásának meghatározása?

A egyenlet -oldata az összes olyan értékcsoport, amely ismeretleneknél szubsztituálva van, készítsen egy egyenletet igaz. Mert egyenletek , amely egy ismeretlen, emelt egyetlen erő, két alapvető szabályait algebra, beleértve az adalék a tulajdon és a multiplikatív tulajdon, arra használják, hogy meghatározzák annak megoldások .

Hogyan oldja meg a radikális egyenletet?

A radikális egyenlet megoldása:
 1. izolálja a változó által érintett radikális kifejezést.
 2. emelje fel az egyenlet mindkét oldalát a radikális indexhez.
 3. Ha van még radikális egyenlet, ismételje meg az 1. és 2. lépést; Ellenkező esetben oldja meg a kapott egyenletet, és ellenőrizze a választ az eredeti egyenletben.

Mi az idegen gyökér?


idegen gyökér . [IK & BRVBAR; STR & # 257; N & Middot; & # 275; & Middot;? S & Prime; R & UUML, T] (matematika) Az gyökér , amely egy egyenletbe kerülő egyenletbe kerül, de nem a megoldás a megoldandó egyenlet.

Hogyan oldja meg az abszolút érték egyenleteket?

Abszolút értéket tartalmazó egyenletek
 1. 1. lépés: Az abszolút érték expressziójának izolálása.
 2. lépés2: Állítsa be a mennyiséget az abszolút értéken belüli jelölésen belül + és - az egyenlet másik oldalán lévő mennyiséggel.
 3. 3. lépés: Az ismeretlenek megoldása mindkét egyenletben.
 4. 4. lépés: Ellenőrizze a válasz analitikusan vagy grafikusan.

Hogyan egyszerűsíted a racionális kifejezéseket?

A racionális expresszió a egyszerűsítésnek tekinthető, ha a számláló és a denominátornak nincsenek tényezője.

 1. 1. lépés: A számláló és a denominátor faktora.
 2. 2. lépés: A korlátozott értékek listája.
 3. 3. lépés: A közös tényezők törlése.
 4. 4. lépés: Egyszerűsítse és vegye figyelembe a kifejezés által nem tartozó korlátozott értékeket.

Honnan tudod, hogy ez egy racionális egyenlet?

A racionális kifejezés egy frakciót egy polinomiális a számláló és a nevező. Ha van egy egyenlet tartalmazó racionális kifejezést, hogy van egy racionális egyenlet .