Arthropods van trochophore lárvák?

, amíg nemrégiben az Arthropoda (rovarok & amp; rákok) az Annelida esetleges közeli hozzátartozóinak tekintették, azon a tényen, hogy mindkét csoport szegmentálva van, de az Arthropod NO Trochophore lárva és nincs molekuláris A tanulmányok szoros kapcsolatot támogatnak.Ezután a puhatestűek trochophore lárvákkal rendelkeznek?

Trochophore . trochofóra , más néven trochosphere, kicsi, áttetsző, szabadon úszó lárva jellemző tengeri gyűrűsférgek és a legtöbb csoport puhatestűek . Néhány Mollusks (pl. Gasztropodok és Bivalves) esetében az Trochophore egy második szakaszba fejlődik, az Veliger (Q.v.), a felnőtt forma metamorfolódása előtt.

Ezenkívül az Annelids Trochophore lárvákkal rendelkezik? Az Annelids kétoldalúan szimmetrikus és Do nem fészvágja a testét. Ezek a jellemzők és funkciók fejlesztése lehetővé teszi számukra a Tapogatós-csillókoszorús állatok származása, a puhatestűek, hogy a legszorosabban kapcsolódó törzsekbe. Például a legtöbb Trochophore lárvák .

E tekintetben, milyen állatokkal vannak trochoffor lárvák?

Trochophores léteznek lárva formában belül trochozoan clade, amelyek magukban foglalják a nyelesférgek, puhatestűek, Annelids echiurans, sipunculans és nemerteans. Ezek a filák együtt alkotják a lophotrochozoa részét; Az lehetséges, hogy az Trochophore Larvae a csoport közös őse életciklusában jelen volt.

, amelyben a filla a lárva trochoffora található?

annelida

egy féreg egy puhatestű?

Mollusks olyan gerinctelenek, mint a csigák, kagyló és tintahal. Kemény külső héjjuk van. Az Mollusks különböző osztályai eltérő módon vannak az élelmiszer megszerzésének. Az Annelids szegmentált férgek , mint például a földigiliszták és a leeches.

A puhatestűek vérük van?

Az puhatestűek nyitott keringési rendszerrel rendelkeznek - az vér áramlásának csak része van az edényekben. puhatestűek egy háromkamrás szívvel rendelkeznek. Két Auricles összegyűjti az oxigénezett -vér -t a gillektől, és a kamra az aortát kicsi hajókra kényszeríti, amelyek végül a szövetek közvetlenül fürdik.

a shollusk testek szegmentálódtak?

Az Mollusks valószínűleg leginkább szorosan kapcsolódik az Annelida-i organizmusokhoz, más néven szegmentált férgek. Az szegmentált férgektől eltérően azonban az Mollusks nem rendelkezik testszegmentációval . Az alapvető puhatestű forma általában teljesen más.

do puhatestűnek van agya?

Általában az puhatestűek 3 testületeivel rendelkeznek: a fej, a viscerális tömeg és egy "láb". A fej tartalmazza az érzékszerveket és az " agy " -t, míg a viscerális tömeg tartalmazza a belső szerveket. puhatestűek jól fejlett testszervek (idegrendszer, keringési rendszer, légzőrendszer stb.)

Hogyan reprodukálnak a puhatestűek?


Hogyan reprodukálják a puhatestűek -t? puhatestűek szexuálisan reprodukálják a -t. A csigák és a csigák hermafroditesek (mind a férfiak, mind a női szervek birtoklása), de még mindig párosítaniuk kell a tojásaik megtermékenyítését. A legtöbb Aquatic puhatestű olyan tojásokat fektet, amelyek a Veliger nevű kis, szabad úszó lárvákká válnak.

Mi a fő funkciója a köpeny?

A Mollusks Mollusks-ban számos funkció létezik, az elsődleges funkció a a belső szervek csatolása és védelme érdekében. Az Mantle elhagyja a helyét a puhatestű testben az Mantle üreg számára, amely levegővel vagy vizet tart, és a légzéshez szükséges módszerként szolgál.

do anelelids van egy ködje?

2. Coelom . Szinte az összes Annelids van egy folyadékkal töltött üreg a külső test fala és a bélben, és ezt nevezik a coelom (1. ábra). Az Coelom -t gyakran használják tárolási területként az ivarsejtek számára, és hidrosztatikus csontvázként működnek a mozdonyhoz.

Az Annelids-nek van szövete?

szövetek és folyadékok
Az Annelids testürege az epitélium bélel. Az egymást követő testszegmensek a falakkal vannak elválasztva, amelyek megfelelnek a külső gyűrűknek. Ahogy a piech fejlődik, összeverése szinte tele van összekötött szövet .

az emberek LophotroCozoans?

legtöbb laposférgek vannak besorolva az superphylum Tapogatós-csillókoszorús állatok , amely szintén tartalmazza a puhatestűek és az Annelids. A platyhelminthelek két vonalból állnak: a Catenulida és a Rhabditophora.Sok laposféreg parazita, beleértve az Humans fontos parazitáját.

Mi a prototroch?


Az prototroch meghatározása. : A trochophore lárvákra jellemző ciliated sáv vagy gyűrű.

Milyen tulajdonságok vannak az összes lophotrochozoánok megosztása?

Minden Lophotrochozoans és Ecdysozoans megosztani ezeket a jellemzőket:
  • kétoldali szimmetriával.
  • triploblasztikus embrió alakul ki. ektoderm. endoderm. Mesoderm.
  • protostome jellemzők. Az
  • lehet keverék vagy pszeudokoelomát (a filumtól függően)
  • igazi szövetek, igazi szervek és valódi szervrendszerek: Integumentáris rendszer. emésztőrendszer.

do mollusca van Lopofors?

trochofóra lárvák vannak különböztetni az lophophores a két sáv a csillók a test körül; Ezek közé tartozik a Nemertea, Mollusca , Sipuncula és Annelida.

do arthropods van trochophore lárva?

H , amíg nemrégiben az Arthropoda (rovarok & amp; rákkötők) az Annelida esetleges közeli hozzátartozóira tekintettek, azon a tényen, hogy mindkét csoport szegmentált, de az Arthropod nem rendelkezik Trochophore lárva A molekuláris vizsgálatok szoros kapcsolatot támogatnak.

a porifera egy lophotrochozoa?

A PHYLUM PORIFERA ( szivacsok ) kivételével minden állat szövetek, amelyek az embrionális csíra rétegekből származnak. Azok, akik két embrionális csíra réteggel vannak diploblasztikus; A három embrionális csíra réteggel rendelkezők triploblasztikusak.

hol vannak Angelids?


Annelids az az összesféle élőhely, különösen az óceáni vizek, a friss vizek és a nedves talajok világszerte. A legtöbb polichaetes az óceánban él, ahol lebegnek, barázdanak, az alsó részen, vagy csövekben élnek; A színek ragyogó és tompa, és néhány faj könnyű lehet fényt.

a földigiliszták Eddyozoa?

genomiális adatok azt jelzik, hogy protostomes általában alacsony vagy mérsékelt számú Toll gének. A legtöbb ízeltlábúak (rovarok, rákfélék, myriaps és kelicerátok, amelyek az Ecysozoa szuperphylumához tartoznak) és néhány puhatestű és anelének (Supplumlum lophotrochozoa), 2 és 27 díjas gén között vannak.

lophotrochozoa gerinctelenek?

A taxont molekuláris bizonyítékokon alapuló monophyletikus csoportként hozták létre.

LophotroCozoa .
Tapogatós-csillókoszorús állatok Temporal tartomány: 536 & ndash; 0 Ma Pre & # 1028; & # 1028; OSDCPTJK Pg N
(nem rangsorolt): Spiralia
Superphylum: Tapogatós-csillókoszorús állatok Halanych et al., 1995
törzsek
Annelida Brachiopoda BRYOZOA SL Dicyemida EntoproCta Hyolitha & Dagger; Mollusca Nemertea Phoronida