Mi a különbség a nehézségi index és a diszkriminációs index között?

Az tétel Nehézségi index Intézkedések Milyen egyszerű a kérdés az diákok arányának meghatározásával, akik helyesek. Az diszkriminációs index megkülönböztetése A vizsgálati kérdés segíthet a vizsgálati kérdésnek az megvizsgálóinak megkülönböztetésében, amelyek a -es tesztelők között különböznek az Mastery Mastery-t az anyagnak és azoknak, akiknek nincsenek.E tekintetben, mi a diszkriminációs index?

A tétel diszkriminációs index méri, hogy mennyire jól egy elemet képes megkülönböztetni a vizsgázók, akik jól és azok, akik nem, vagy azok között mesterek és nem mesterek. Valójában többféleképpen kell kiszámítani az diszkrimináció -et, de az egyik leggyakoribb a pont-biserialis korreláció.

is megkérdezheti, mi a nehézségi index az elemelemzésben? tételelemzés statisztikák. tétel nehézségi index . Az tétel nehézségei az egyik leghasznosabb és leggyakrabban jelentett, tételelemzés statisztikák. Ez a vizsgálatok arányának mértéke, akik helyesen válaszoltak az tételre; Ezért gyakran p-értéknek nevezik.

is megkérdezheti, hogy mi a diszkriminációs index és annak képlete?

a diszkriminációs index (D) úgy számítjuk ki, egyenlő méretű magas és alacsony pontozási csoportok a tesztet. Vegye le az -et a sikerességi számát A Alacsony csoport az -nél a elemen -ből A sikere az -es magas csoport által -es magas csoportot, és oszd meg ezt a különbséget a csoport méretével. Az index tartománya +1 és -1 között van.

Hogyan értelmezi a Diszkriminációs indexet?

értelmezése High-Low diszkrimináció hasonló az értelmezése korrelációs indexek : pozitív értékek jó megkülönböztetés , értékek közel nulla azt jelzi, hogy kevés a megkülönböztetés , és a negatív megkülönböztetés azt jelzi, hogy az elem könnyebb az alacsony pontszámú résztvevők számára.

Mi a jó nehézségi index?

11, 12 Diszkriminációs index 0,40 és legfeljebb tekinthető nagyon tételek, 0,30 & ndash; 0,39 ésszerűen , 0,20 & ndash; 0,29 marginális elemek (azaz alá javulás), és 0,19 vagy annál kevesebb, rossz tárgyak (azaz elutasítás vagy felülvizsgálat szerint).

Mi a jó KR 20 pontszám?

Az -es pontszámok KR - 20 esetében 0 és 1 között van, ahol 0 nem megbízhatóság és 1 tökéletes megbízhatóság. Minél közelebb az pontszám az 1, annál megbízhatóbb a teszt. Csak az a & ldquo; elfogadható és rdquo; KR - 20 pont A a teszt típusától függ. Általánosságban elmondható, hogy egy pont a fenti.

Hogyan méri a nehézséget?

H Hagyományosan az nehézség -es szintjét a probléma az nehézségű aránynak nevezik, ami a válaszadók számának aránya, akik helyesen válaszolnak a problémára adott válaszok teljes számához (Gronlund , 1981).

Mi a tétel megkülönböztetésének ereje?

Tétel Diszkrimináció A a -es elem azon képességére utal, hogy megkülönböztesse a hallgatókat, hogy mennyire jól ismerik a vizsgált anyagot. A különböző kézi számítási eljárásokat hagyományosan összehasonlították az tétel -es válaszok összehasonlítására a teljes vizsgálati pontszámokhoz a magas és alacsony pontozási csoportok segítségével.

Hogyan javíthatom meg a mesterem indexét?


  1. 1. lépés: Mastery Mastery pontszám. Határozza meg a legutóbbi hallgatók csoportjának százalékos mesterességét.
  2. 2. lépés: Diszkrét Mastery pontszám. Kivonja a százalékos mesterséget a maximális pontszámtól (jellemzően 100%).
  3. 3. lépés: Realisztikus százalékos mesterséges pontszám.
  4. 4. lépés: Éves százalékos mesterséges pontszám.

Hogyan elemez egy elemet?

Az elemelemzés elvégzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. A diákok tesztelése után rangsorolja őket a legmagasabbra a legalacsonyabb pontszámokról. Az
  2. tíz tesztet tartson a legmagasabb pontszámokkal egy csoportban. Az
  3. tíz tesztet tartson a legalacsonyabb pontszámokkal egy másik csoportban.
  4. Tegye félre a tesztek hátralévő részét, mert nem szerepelnek az elemzésbe.

Mi a negatív megkülönböztetés?

Negatív diszkrimináció : Diszkrimináció akkor fordul elő, amikor az emberek csoportja kategorikusan kezelhető, mint egy másik csoport.

Mi a létesítmény index?

Az létesítmény index --also néven ismert létesítmény állapot index vagy FCI - egy index szám, amely jelzi a "mint új" eszköz aktuális állapotát vagy környezeti fenntarthatóságát állapot.

Hogyan számolja ki az indexet?

index kiszámításához elosztjuk az aktuális éves eredményeként 0,687 által az előző évben eredményeként 0,667, így egy indexe 1.032. Oszd meg az értékesítést a későbbi időszakban a korábbi időszakra az -re az kiszámításához a értékesítési növekedési index . A példában 40 000 dollárt oszt meg 60 000 dollárért, hogy megkapja az értékesítési növekedést index 1,

.

Mi az elemelemzés és miért fontos?


tételelemzés . Az tételelemzés egy fontos (valószínűleg a legjelentősebb ) eszköz a vizsgálati hatékonyság növeléséhez. Minden tétel hozzájárulást elemeznek és értékelik. Hatékony elemek írása, ez szükséges , hogy megvizsgálja, hogy mérik-e a tényt, az ötletet vagy a koncepciót, amelyre szánták őket.

Mi a zavaró elemzés?

A gyakran jelentett -es analízis az zavaró analízis . Az zavaró elemzés olyan mértéket ad meg, hogy a helytelen opciók mindegyike hozzájáruljon a többszörös választási tétel minőségéhez. Miután az elemzés Információ áll rendelkezésre, gyakran elvégzik az elem felülvizsgálatát.

Milyen előnyökkel jár az elemelemzés?

Előnyök származtatott tételelemzés 1. Hasznos információkat nyújt a teszt osztályának megvitatására. 2. Adatokat szolgáltat, amelyek segítenek a tanulóknak a tanulás javításában.

Hogyan méri az arc érvényességét?

Az Face Vallaterity közvetlen mérését azáltal kapja meg, hogy az embereket felkérjük, hogy értékeljék az érvényességi -t, amelyet úgy tűnik számukra. Ez az étterem Likert-skálát használhat az -re, amely az Face Valatidity értékelését jelenti. Például: - a vizsgálat rendkívül alkalmas egy adott célra.

Mi az elem diszkrimináció a tesztelésben?

Elem Diszkrimináció az a mérték, amelyhez a magas általános vizsga pontszámok hallgatói is vannak egy adott tétel helyes. Ez. Gyakran az -es hatásnak nevezik, mivel az tétel hatékonyságának indexe azoknak, akik ismerik a tartalmat. azoktól, akik nem.

Mi az elem nehézség?


Elem A nehézség a tételhez szükséges képzettségi szint becslése. Gyakran mérjük, hogy kiszámítják az -es elemet áthaladó személyek arányát.

mit jelent, ha a nehézségi index 1?

" 1 " jelzi, hogy a válasz helyes volt; A "0" jelzi, hogy helytelen volt. Kövesse az alábbi lépéseket az nehézségi index és az Diszkriminációs index meghatározásához. Miután az diákok a legmagasabb teljesítményű pontszámokkal vannak elrendezve, számolják meg a felső és alsó csoportban lévő diákok számát, akik minden elemet kaptak.

Hogyan találja meg az elem nehézségi indexét?

Minél nagyobb a százalékos arány egy tétel jobbra, annál könnyebb az tétel . Minél magasabb az nehézségi index , annál könnyebb az tétel -et (fa, 1960). Az tétel nehézségének kiszámítása érdekében osztja meg az tételben válaszolt emberek számát az tétel megválaszolásával.