Hogyan diagnosztizálódik az Esophagealis Diverticulum?

Számos módszerrel rendelkezik, amelyet az orvos használhat az diagnosztizálására egy nyelőcső diverticulum , beleértve: bárium lenyelését. Megkérjük, hogy lenyeljen egy olyan oldatot, amely báriumot tartalmaz, amely megjelenik egy röntgen- vagy CT-vizsgálaton. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos nyomon kövesse a folyadék mozgását az nyelőcső -en keresztül.Hasonlóképpen megkérdezheted, mi okozza a nyelőcső divertikulumát?

Úgy véljük, hogy a belső nyomás által termelt nyelőcső a táplálék a gyomorba lehet herniate nyelőcső bélés keresztül egy gyengített falon, ami egy tasak vagy egy divertikulum . Általában távoli végállás van.

Hasonlóképpen, hogyan diagnosztizálja a Zenker's Diverticulum? A Zenker diverticulum általában diagnosztizáltak radiológiai lelet egy tanulmányt úgynevezett bárium fecske. Ez a tanulmány radioaktív folyadékot, báriumot használ, amely lenyelve, amely feltárja a hipopharynx és a nyelőcső kontúrját. Az Zenker's Diverticulum könnyen látható a bárium fecske oldalirányú kilátására.

is, az esophagealis diverticulum rák is?

Esophagealis Diverticula ritka. Az -rák incidenciája az Diverticulum -ben 0,3 és ndash; 7, 1,8 és 0,6% a pharyngoophageal, a Midesophageal és az Epiphrenic Diverticula esetében. A tünetek utánozhatják az Diverticulum vagy az alapul szolgáló motoros rendellenességeket.

Mi az Epifrenic Diverticulum?

Epiphrenic diverticulumok vannak PULSION diverticulumok a disztális nyelőcső eredő fölött az alsó nyelőcső-záróizom, gyakrabban a jobb hátsó falán. Ezek kevésbé gyakoriak, mint a Traction Mid Esophageal Diverticula , de klinikai jelentőséggel bírhat.

Mi a kezelés az Esophagealis Diverticulumnak?

A Zenker Diverticulum kezelése hagyományosan sebészi, bár az alkalmazott specifikus művelet még mindig ellentmondásos. A sebészeti beállások közé tartoznak a divertikulectomia krokróngomeal myotomia, diverticular szuszpenzió (diverticulopexy) krokróngomeal myotomia, és a krokróngomeal myotomia egyedül.

Zenker diverticulum veszélyes?

AR A perforáció magas kockázata és károsodása miatt az Zenker Diverticulum kezelése nagyon veszélyes , különösen a & ldquo; tiszta és rdquo; Gastroenterológusok, akik az Zenker Diverticulum Alessandro Repiciulum, MD igazgató, emésztési endoszkópiai egység Istituto Clinico Humanitas Milan, Olaszország nem rendelkezik
-vel

Melyek a garat tasak tünetei?

A garat táska, más néven Zenker's Diverticulum, akkor fordul elő, amikor a garatbélés egy része a garatfal izmain keresztül. Ez elsősorban az idősebbeknél fordul elő. A tünetek bemutatása közé tartozik az dysphagia , Regurgitation az emésztett élelmiszer, Halitosis , rekedtség és krónikus köhögés .

Hogyan javítod a Zenker's Diverticulumot?

A ZD kezelési eljárásai a diverticulectomia vagy a diverticulopexy vagy diverticularis inverzió, a myotomia önmagukban 21 sup>, endoszkópos tűzőt segített oesophagodiverticulostoma 18 sup> 22 SUP>, endoszkópos CO2-lézeres myotomia 23 SUP>, endoszkópos harmonikus scalpel diverticulotomia 24 sup> és rugalmas endoszkópos

mi a diverticulum funkciója?


Diverticulosis, ha az emésztőrendszer falaiban diverticula formanyomtatványok vannak. A belváros belső rétege a külső bélés gyenge foltok révén tolja. Ez a nyomás megkönnyíti őket, és kis tasakokat készít. Leggyakrabban az Colon -ben történik, a vastagbél alsó része.

Mi okozza a garat tasakot?

A garat-tasak akkor fordul elő, amikor a nyálkahártya az Pharynx izomfalán keresztül dugja. Ez a feltétel lehet veleszületett (születési), de gyakrabban megszerzik az életkor, 50 éves plusz. Mi okozza a -et? Annak érdekében, hogy lenyeljük, az garat- izmainak pihenhetnek.

az étel elakad a nyelőcsőben?

Amikor úgy érzi, mintha valami nem ment volna le, akkor általában azért van, mert az Rauck az nyelőcső -ben. A légzés nem érinti, ha ez megtörténik, mert az Food már megszüntette a szélét. Azonban köhöghet vagy gag. Az -es táplálék tünetei az nyelőcső -ben az -es nyüzsgő -ben azonnal fejlődnek.

Milyen gyakori a Zenker's Diverticulum?

Zenker's Diverticulum jelentése Ritka , amely a populáció 0,01 és 0,11% -át érinti. A középkorú és idősebb felnőttek, különösen a 70-es és 80-as években előfordul. Zenker Diverticulum az ritka a 40 év alattiak között. A férfiak gyakrabban érinti a férfiakat, mint a nők.

Mi a diverticulum a nyelőcsőben?

Az Esophagealis Diverticulum egy kiálló tasak az nyelőcső béléséhez. Az nyelőcső gyenge területén fekszik. A tasak bárhol 1-4 hüvelyk hosszúságú lehet. Háromféle Esophagealis Diverticula (többes számú Diverticulum ), amelyen alapulnak: Zenker Diverticulum .

mi a tasak a torkában?


A garat tasak egy zseb, hogy formák felső részében a nyelőcső (nyelőcső). Az élelmiszer az Pouch -ben gyűjt, ahelyett, hogy lefelé haladna a nyelőcső, amely nehézséget okoz a lenyelés és a súlyvesztés miatt. Egyes élelmiszerek regurgitálódhatnak (jönnek vissza az torok -ben és a szájban köhögés és mellkasi fertőzések.

Mi a szűkület a nyelőcsőben?

Benign Esophagealis STRICTURE leírja az -esophagus szűkítését vagy szigorítását. Jóindulatú nyelőcső szűkület tipikusan akkor következik be, amikor a gyomorsav, és más irritáló károsíthatja a bélés a nyelőcső idővel. Ez gyulladáshoz (nyelőcsőgyulladás) és hegszövethez vezet, ami az nyelőcső -t szűkítheti.

tudod gyógyítani a torkát?

HIATAL HERNIA CAN okozza a nyelőcső fájdalmat. A nyelőcső összeköti az torok -t a gyomorhoz. A Hiatal Hernia kifejezés olyan állapotot ír le, ahol a gyomor felső része, amely általában a hasban lévő membrán alatt helyezkedik el, tolódik vagy kiugrik a nyelőcsőhiatuson keresztül a mellkasi üregben.

miért csinálja a nyelőcsomagot?

gyomorsav Az -es nyelőcső -be, ahol lehet a a gyomorégés, a burkolat, a mellkasi fájdalom, a fájó torok , a rekedtség, a rossz lehelet és a súlyos esetekben, az Gurgling zajok által okozott regurgitáció élelmiszer vagy sav. Hogy az képes visszahúzódni a burkolatra, mivel lehet korlátozza a gumi-rágást és a szénsavas italokat.

Mi a Zenker's Diverticulum tünetei?

Zenker diverticulum okai & amp; Tünetek
  • Dysphagia (Lenyelés lenyelése)
  • Regurgitation (visszahúzott élelmiszer visszatérése a szájba)
  • -es értelem a nyakban.
  • Halitosis (büdös lélegzet) a stagnáló étel miatt a tasakban.
  • köhögés, különösen éjszaka.
  • roomeness (hangváltozás)
  • önkéntelen gurgling zajok lenyeléskor.

képes Zenker diverticulum rákot okozni?


Az Zenker diverticulum -ben felmerülő sípálya-sejt-karcinóma (SCC) előfordulása nagyon ritka incidens. Az Diverticulum teljes kivágása az SCC-t a garat tasakban való választásnak tekintik. A tasak hisztopatológiai értékelése az egyetlen mód, amely kizárja az SCC-t.

mit jelent, ha nem tudsz lenyelni?

Nehézség Lenyelés (Dysphagia) azt jelenti, hogy a több időt és erőfeszítést igényel, hogy az ételt vagy folyadékot a szájából a gyomorba mozgassa. A dysphagia a fájdalomhoz is társulhat. Alkalmi nehézség Lenyelés , ami előfordulhat, ha az You túl gyorsan eszik, vagy nem rágja meg az ételt elég jól, általában nem aggodalomra ad okot.

Mi a Zenker javítása?

Zenker's diverticulectomia / myotomia. Az Zenker myotomia nevű, ez a sebészeti kezelés gyakran kombinálódik a zsák teljes eltávolításával ( Zenker Diverticuletomy). Mindkét eljárás hagyományos nyílt műtéten vagy minimálisan invazív endoszkópos technikákon keresztül történhet.