Hogyan engedélyezheti az útválasztást a 3 rétegben?

Lépésről lépésre Útmutató
 1. Az IP Routing parancs segítségével az IP Routing parancs segítségével engedélyezi a . Az
 2. megjegyzi a VLAN-eket, amelyeket át akarsz látni.
 3. A Show VLAN parancsot használja annak ellenőrzésére, hogy a VLAN-k létezik-e a VLAN adatbázisban.
 4. Határozza meg az IP címeket, amelyeket az kapcsoló kapcsolóján szeretne rendezni.Ezek, hogyan csatlakozhatok a routeremet egy 3 réteghez?

A réteg beállítása 3 Interfészek

 1. Navigáljon az elosztó kapcsoló részletei oldalára a monitor & gt; Kapcsolók.
 2. Kattintson az Állapotszakasz alatti 3. réteg inicializálása lehetőségre.
 3. Adja meg a következő beállításokat: Név: Uplink. Alhálózat: 192.168. 128.0 / 24. Interfész IP: 192.168. 128.1. VLAN: 20. Alapértelmezett átjáró: 192.168. 128.254.
 4. kattintson a Mentés gombra.

Ezt követően a kérdés az, hogy a Cisco 3750 egy 3 rétegkapcsoló? 3750 egy layer 3 switch , amely támogatja, MPLS, interVLAN routing, IP unicast statikus routing, RIP, OSPF, EIGRP, és BGP. Hasonlóképpen támogatja a VRF-eket, és az FHRP-t, mint VRRP, GLBP és HSRP.

Ennek figyelembevétele, a 3. rétegű váltóút a VLAN-k között?

Alapértelmezés szerint az kapcsoló port az VLAN -ben van 1. Mivel az egyetlen adattenyésztési tartomány többszörös sugárzási doménre van osztva, a routerek vagy az réteges 3 kapcsolók -t használnak az intercommunicationhez a különböző VLANS között . A különböző VLANS interkommunikációjának folyamata Inter VLAN útválasztás (IVR) néven ismert.

Hogyan konfigurálhatok kapcsolót?

A Cisco kapcsolók konfigurálása & 8211; Egy lépésről lépésre Útmutató

 1. 1 Mielőtt elkezdjük: Tudja, milyen hardvert használ, és letölti a gitt.
 2. 2 Csatlakoztassa a kapcsolót a gittára.
 3. 3 Adja meg a kiváltságos EXEC módot, és állítsa be a kapcsoló gazdanevét.
 4. 4 Adjon hozzá jelszót a kapcsolóhoz.
 5. 5 A telnet és a konzol hozzáférési jelszavak konfigurálása.
 6. 6 IP-címek konfigurálása Telnet-hozzáféréssel.

lehet egy réteg 3 kapcsoló cserél egy routert?

Mindent mindegyikben nem ajánlott az Cserélje router -t réteg 3-as Switch -vel, de az lehet a ugyanabban a hálózatban ugyanabban az időben. Azonban ezek a kapcsolók költségesek, és a legtöbb réteg 3 kapcsolók csak Ethernet portok vannak. Ily módon egy dedikált router költséghatékony, mint egy réteg 3 kapcsoló .

Mit csinál egy 3 réteg kapcsoló?

Egyszerűen egy réteg 3 kapcsoló kombinálja az kapcsoló és egy útválasztó funkcionalitását. Úgy viselkedik, mint egy kapcsoló csatlakozni eszközök, amelyek ugyanazon az alhálózaton vagy virtuális LAN villám sebességgel és IP útválasztás épített intelligencia, hogy duplázni, mint egy router.

Hogyan engedélyezi az útválasztás a kapcsoló?

Lépésről lépésre Útmutató
 1. Engedélyezze az útválasztást a kapcsolóval az IP-útválasztási parancs segítségével. Az
 2. megjegyzi a VLAN-eket, amelyeket át akarsz látni.
 3. A Show VLAN parancsot használja annak ellenőrzésére, hogy a VLAN-k létezik-e a VLAN adatbázisban.
 4. Határozza meg az IP-címeket, amelyeket a VLAN interfészhez kíván rendelni a kapcsolóban.

Mi az a beavatkozás útválasztása?

Az Inter-VLAN routing -t meghatározzuk, mint a hálózati forgalom továbbításának folyamata egy VLAN-ról egy másik VLAN-ra egy router vagy Réteg 3 eszközzel. Az Router használatakor az Inter-VLAN routing megkönnyítéséhez az router interfészek csatlakoztathatók a külön VLAN-khez. A VLAN-ken lévő eszközök egymással kommunikálnak az Router router segítségével.

Mi a különbség az L3 kapcsoló és a router között?


különbség a és réteges 3-as kapcsoló között . A OSI modellben megtudtuk, hogy az kapcsolók tartoznak a 2. réteghez, míg az Routers az Réteg 3 -hez tartozik. Az kapcsolók A a MAC-címen alapuló forgalom, míg az Routers az IP-cím alapján végzi az továbbítást. Az réteg 3-as kapcsoló mind egy kapcsoló és router .

hogyan töltheti fel képeket Eve NG-re?

Csatlakozás SSH-n keresztül a EVE-NG gép:
 1. $ ssh [Email & # 160; Protected]
 2. Hozzon létre egy ideiglenes könyvtárat Mondja el, ABCD:
 3. Használja az FTP klienst, hogy feltöltse a C7200 képet az ABCD mappába:
 4. Dekompresszió A kép:
 5. mozgatható kép (*.Image) A mappa dinamása:
 6. Gratulálunk, sikeresen feltöltötte a Cisco C7200 dinamipjeit.

mi a cisco iol?

IOL vagy IOS a Linuxon, más néven az iou vagy az ios UNIX. IOL , az Cisco belső használatához rendelkezésre álló szimulátor. Az Iol a Linux-verzióra utal, amely az I386 architektúrához fordított. Mivel az IOL egy belső IOS verzió, az IOL használható Cisco alkalmazottak vagy csak engedélyezett ügyfelek által használható.

mi a cisco iou l2?

Cisco Iou L2 L3 Lab a GNS3-mal | A GNS3 bekapcsolása. Cisco iOS UNIX-on, más néven Cisco Iou , a belső Cisco használatra kerül. IOU lehetővé teszi, hogy az iOS-t Nately X86 platformon futtatja, míg a GNS3-nak emulálja az egész hardvert.

a 2 vagy 3 kapcsoló rétegem?

+1 a shatteredHourGlasses válaszhoz. Az réteg 2 kapcsoló csak a MAC-címeken alapulhat. Ezek az kapcsolók A forgalmat a forrás és a cél MAC-címek alapján mozgatja a forgalmat (LINK Layer ). Ha az kapcsolók a lehetővé teszik az IP-alapú útválasztást, a vlans stb., Az réteg 3 képességét, pl. útvonalválasztás.

a VLAN réteg 2 vagy 3?


VLAN olyan adatok hivatkoznak réteget (OSI layer 2 ) konstrukciók, analóg Internet Protocol (IP) alhálózatok, amelyek hálózati réteget (OSI layer 3 ) konstrukciókat. Az VLANS -t foglalkoztató környezetben az egy-egy-egy kapcsolat gyakran létezik az VLANS és IP alhálózatok között, bár több alhálózat is létezik egy VLAN -en.

lehet a kapcsolási útvonal a VLAN-k között?

7 Válaszok. Az L2 kapcsolók nem tud Inter- VLAN routing -t, mivel csak az L2 hálózati cuccra gondoskodhatnak, azaz a linkek előretekintő keretei. Ha ez egy L3 Switch , akkor az lehet do IP protokoll útválasztás a VLANS között. VLANS -t különböző alhálózatok létrehozására használják, amelyek különböző sugárzási tartományokat jelentenek.

Hogyan állít be egy alapértelmezett átjárót a kapcsolónál?

konfigurálása Az alapértelmezett átjáró az kapcsolóhoz , használja az IP alapértelmezett - Gateway parancsot. Használja a következő parancsot az konfiguráció biztonsági mentéséhez : Másolás Running- Config Startup- Config .

mit jelent a 3. réteg váltás?

Az réteg 3 kapcsoló egy speciális hardvereszköz, amelyet a hálózati útválasztásban használnak. Mindkettő támogathatja ugyanazt az útválasztási protokollokat, ellenőrizheti a bejövő csomagokat, és dinamikus útválasztási döntéseket hozhat a forrás és a célcímek belsejében.

a Cisco 3550 egy 3 réteg kapcsoló?

alapértelmezés szerint az katalizátor 3550 kapcsoló az L2 eszközként működik az IP-útválasztás letiltásával. Annak érdekében, hogy az kapcsoló funkció L3 eszközként működjön, és beavatkozzon az intervallus útválasztáshoz, lehetővé kell tennie, hogy az IP-útválasztás globálisan legyen. Ezek a vlánok az három VLAN, hogy a felhasználó meghatározza: VLAN 3 & MDash; Server VLAN.

Mi a különbség a 2. és a 3. réteg közötti váltás között?


Leegyszerűsítve, egy réteget 3 kapcsoló képes továbbítani csomagokat különböző hálózatok, mint egy router, miközben réteget 2 kapcsolók előre csomagokat különböző szegmensek / vagy egy adott hálózaton. Az réteg 2 általában hardver, azaz MAC-cím "Útválasztás" vagy Mac táblák. Az Réteg 3 -nek kell tennie az IP-kkel.

lehet 2 vlans beszélgetni egymással?

2 válaszok. Két különálló VLANS -nek kommunikálnia kell egy réteg-3 eszközzel, mint egy router. Az VLAN-on lévő eszközök egymással -vel kommunikálnak a réteg- 2 segítségével. A 3. réteget a különálló réteg- 2 domainek közötti kommunikációhoz kell használni.

hogyan pinglom egy vlant?

Használja a kiterjesztett Ping parancsot a forráscím használatával egy SVI interfészről, amelyet a másik SVI IP-címe felé hoz létre. Miután ezek az interfészek fel vannak állítva, és beállíthatja az IP-címeket a hozzájuk tartozó gazdagépeken, megtekintheti az ARP táblázatot minden L3 interfészhez (SVI).