Mit néz ki a hasi őrzés?

A hasi őrzés az hasi falizmok feszültsége az hasán belüli gyulladásos szervek védelme az hasán belül a nyomás fájdalomtól. A feszültséget az hasi fal megnyomásakor észleli. Az hasi őrző is ismert , mint 'D & EACUT; FENS MUSCULAIRE'.Szóval, mit jelez a hasi őrzés?

Az hasi őrzés orvosi meghatározása hasi őrzés -t észleltek, amikor az has préselt, és jelzi, hogy a belső hasi (peritoneális) felület gyulladása esedékes lehet, például esedékes lehet a függelék vagy a diverticulitis.

is, mi a különbség az őrzés és a merevség között? Guarding , Ezzel szemben a hasfal izomzat önkéntes összehúzódása a fájdalom elkerülése érdekében. Így az őrző általában az egész has fölé kerül, míg az merevség csak a gyulladt területet foglalja magában. őrző gyakran leküzdhető azzal, hogy a beteg szándékosan lazítson az izmok; merevség nem lehet.

is megkérdezte, mit érez az őrzés?

Guarding magában foglalja a hasi izmok önkéntes hajlítását, így a hasi a cégnek a kemény. A merevség a hasi szilárdság , amely nem kapcsolódik az izmok hajlításához. Az orvosa képes megmondani a különbséget, hogy óvatosan megérinti a hasát, és látja, ha a szilárdság csökken, ha pihen. Ütőhangszeres gyengédségi teszt.

Mi a szokásos formája a has?

ellenőrzés folyamán az has , vegye figyelembe az általános alakja az has , amely leírja, hogy lapos, sajka alakú, kidudorodó vagy kifeszítve.

, ami őrzi a jelét?

Guarding az izmok akaratlan válasza. őrző egy jel , hogy a tested megpróbálja megvédeni magát a fájdalomtól. Ez lehet egy tünet egy nagyon komoly és egyenletes életveszélyes egészségügyi állapot. Ha hasi merevsége van, azonnal látnia kell orvosát.

Mi a Murphy jele?

Murphy jele . A Murphy Sign az A & Ldquo; Catch & Rdquo; A lélegzetben, amelyet finoman megnyomnak a jobb felső kvadránsra, és arra kérte a beteget, hogy mély lélegzetet vegyen. From: Blumgart a máj, hasnyálmirigy és biliáris traktus műtétje (ötödik kiadás), 2012.

Milyen orvosok keresnek, amikor a gyomra nyomják?

megnyomásával a gyomor egy módja annak, hogy megtudja, ha a méret a a belső szervek normális, hogy ellenőrizze, ha valami fáj, és úgy érzi, ha valami szokatlan történik. Looking , hallgat, és az érzés mind a fizikai vizsga része.

mit jelent, ha a hasod nehéz?

Amikor a gyomor megduzzad, és úgy érzi, Hard , a magyarázat olyan egyszerű lehet, mint a túlmelegedés vagy az ivás szénsavas italok, amelyek könnyen orvosolhatók. Az egyéb okok súlyosabbak lehetnek, például gyulladásos bélbetegség. Néha a halmozott gáz a szóda túl gyorsan ivott egy kemény gyomor -hez.

Mi a gyengédség a hasban?


hasi gyengédség , vagy Point Tenderness az hasában , amikor az hasi területének nyomása fájdalom fájdalmat okoz. Ez is érezheti az Sore -et és a pályázatot. Az pont a gyakran jele, hogy valami baj van egy vagy több szervben a területen.

miért érintik az orvosok a hasát?

ütőhangszerek azt jelenti, hogy megérinti a hasát, és hallgatja a hangokat. Ha az egészségügyi szolgáltató a -t csak a borda ketrec alatt tartja, akkor hallja a normál máj által készített hangokat. Hasonló hangok hallottak, amikor megérinti a májat, hogy a máj legyen a megnagyobbodott máj jele.

Hogyan tudod megmondani, hogy van-e folyadék a hasában?

tünetei ascites megjelenhetnek lassan vagy hirtelen, attól függően, hogy a oka a folyadék építmény. A tünetek nem mindig jelzik a vészhelyzetet, de az YOU -nek beszélnie kell az Doctor -vel, ha tapasztalja meg az -t a -t: egy távoli vagy duzzadt, has . Hirtelen súlygyarapodás.

Miért fáj a hasi izmaim?

Az izmokat -ben törölheti egy olyan tevékenység során, mint az emelő vagy csavarás, vagy akár kemény köhögés, vagy tüsszentés. izmok is elfojtható a túlzott használatból, mint sok sit-up vagy ropogás.Van Sebesség vagy fájdalom az Belly felületén, különösen akkor, ha az hasi izmokat használja .

hogyan tudod, hogy őrzött?

Hasi őrzés a tensing a hasfal izmok őr gyulladt szervek a has a fájdalom nyomást rájuk. A frominális fal megnyomásakor a feszítés kimutatható. A hasi Guarding is "D & EACUTE, FENS MUSCULAIRE" néven ismert.

Miért érzi a gyomrom a szerződését?


IT Május úgy érzi, mintha a hasi izmok szerződő és az nyomást teremt -ben az gyomor -ben. Az Feeling a hasi izmokból származhat, az gyomor falburkolat, vagy az gyomor körülvevő szervek. A feszes érzés gyakran egy átmeneti kellemetlenséget okozott diétával vagy hormonok.

mi a blumberg jele?

Blumberg jel (hivatkozásként is hivatkozásként, a rebound érzékenység, a Shyotkin- Blumberg jel ) egy klinikai jel , amelyet a beteg hasának fizikális vizsgálata során orvos vagy más egészségügyi ellátó. A fájdalom eltávolítása után a fájdalom, nem pedig a hasra gyakorolt ​​nyomás alkalmazása.

mi okozza a nagy kemény gyomrot?

A kemény hasa okozott által nagy felhalmozódása a zsigeri zsír amely mögött található a hasfalat, amely körülveszi a szerveket. A zsigeri zsírok nagyobb hozzáférést biztosítanak a vérellátáshoz, mivel az hasi -ben található. Ez lehet a szívbetegség kockázati tényezője.

Hogyan csinálod a ROVSING jelét?

A Rovsing jele által kiváltott nyomja a has, távol a függelék a bal alsó negyedben. A függelék, az emberek nagy többségében a jobb alsó negyedben található.

Mi az izom őrzés, és mikor történik?

A legalapvetőbb szinten őrzés fordul , amikor a terapeuta kitolja a térd egyik módja, és úgy nyomjuk jobb hátsó, hatástalanítva a kísérlet, hogy segítsen szerezni térd rugalmasságot, mint a szervezet megpróbálja megvédeni magát. A mai fizikai terapeuta mindig szembesül az Muscle Guarding rejtélyével.

mit tudnak feltüntetni?


Palpation A egy fizikai vizsgálat során az ujjakkal vagy a kezekkel érezhető. Az egészségügyi szolgáltató megérinti a testét, hogy megvizsgálja a szerv vagy a testrész mérete, következetességét, textúráját és érzékenységét.

hogyan pihenhetem a hasi izmaimat?

mozogjon a felső és az alsó karjába, és ökölbe, húzza meg, majd felszabadítsa a feszültséget. Hagyja, hogy a karjaid és a kezek korlátlanul lógjanak az Ön oldalán. Érezd a vállától a vállát a karjain és a kezeden keresztül. Vegyünk egy másik lassú, mély lélegzetet, és húzza meg az hasi izmait -ben.

Melyek az akut hasi jelek és tünetek?

tünetek elsősorban a súlyos hasi fájdalom . Láz, székrekedés, véres széklet, rebound érzékenység a has, a has keménysége, őrzés, puffadás, sárgaság, kólika, és a vándorló fájdalom is előfordulhat.