Mi az ICD 10 kód a metasztatikus vastagbélrákhoz?

Malignus neoplasm vastagbél, nem meghatározva
C18. A 9. ábra egy számlázható / specifikus ICD-10 cm-es kód, amely az diagnosztikai jelzésére használható visszatérítési célokra. Az ICD-10-cm C18 2020-as kiadását.Figyelembe véve, hogyan kódolja a metasztatikus vastagbélrákot?

metasztázis az vastagbél vagy a végbél besorolása kód 197,5. Az Carcinoma az Colon -t a 230.3 kódba hozzárendeljük, míg az rectum karcinóma 230,4-re emelkedik. A betegek nem tapasztalhatják a korai szakaszos -rákos tüneteit.

Hasonlóképpen, mit jelent a malignus neoplazma a vastagbél nem meghatározott? Az " Malignus Neoplasma " kifejezés a azt jelenti, hogy a tumor rákos . Az orvos gyaníthatja ezt a diagnózist a megfigyelés és mdash alapján; például egy kolonoszkópia és mdash alatt; de általában a szövettani vizsgálat az elváltozás vagy tömeges szükséges biztosan megmondani, hogy ez rosszindulatú vagy jóindulatú (nem rákos ).

Következésképpen mi a metasztatikus vastagbélrák?

metasztatikus Colorectal rák . Az rák sejtek elszakadhatnak az Colon vagy a végbélben lévő tumortól, és a test más részeire terjedhetnek a véráram vagy a nyirokrendszeren keresztül. Tehát colorectalis rák , hogy kenhető, vagy áttétet, a tüdő, a máj vagy bármely más szerv neve áttétes vastag- és rák .

Mi a vastagbélrák Wikipedia?

Colorectalis Cancer (CRC), más néven bélrák , Colon Cancer , vagy Rectal rák , az rák kifejlesztése az Colon vagy a végbél (a nagy részei) bél). Az -rák a sejtek abnormális növekedése, amelyek képesek behatolni vagy terjedni a test más részeire.

Hogyan kódolnak metasztatikus emlőrákot?

Wiki DX kódok metasztatikus mell CA
 1. kód: C50.911.
 2. Kód Név: ICD-10 kód a megfelelő női mell meghatározatlan helyének rosszindulatú neoplazmájához.
 3. blokk: rosszindulatú neoplazma a megfelelő női mell meghatározatlan helyén. Az
 4. tartalmazza: A mell kötőszövete.
 5. kizárja1: Bőr (C44.501, C44.511, C44.521, C44.591)

mi az adenokarcinóma?

Adenocarcinoma olyan rák, amely a nyálkahártyát szekretáló mirigyeket alkotja az egész testben. A hasnyálmirigy-rák: Az exokrin hasnyálmirigy-rákos daganatokat adenokarcinómáknak nevezik. A hasnyálmirigy csatornákban alakulnak ki. Esophagealis rák: rák, amely a nyelőcső mirigycelláiban képződik adenokarcinóma .

mi a mucinous adenokarcinóma?

Mucinosus kolorektális adenokarcinóma különálló altípusa colorectalis rák (CRC) jelenléte jellemez a bőséges extracelluláris mucin , amely esetében legalább 50% a tumor térfogatának. A prognózis nyákos kolorektális adenokarcinóma , hogy nem nyákos kolorektális adenokarcinóma vitatható.

Mi a Lynch-szindróma?

Lynch szindróma , más néven örökletes nempolipózus kolorektális rák (HNPCC), egy olyan típusú öröklött rákos szindróma társított genetikai hajlam, hogy a különböző ráktípusok. Ezenkívül az Lynch-szindrómához társított rákok nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják fiatal korban.

Mi a malignus neoplazma növekvő vastagbél?

Colorectalis rák egy malignus tumor, amely a vastagbél ( Colon ) vagy a végbél belső falából származik. A Colorectalis rák a rák harmadik vezető oka mind a férfiak, mind a nőknél az Egyesült Államokban a legtöbb colorectalis rákban a polipokból fejlődik ki. Az Colon polipok eltávolítása segíthet a kolorektális rák megelőzésében.

Mi a rosszindulatú neoplazma a rectosigmoid csomópont?

MalaCard alapú összefoglaló: rectosigmoid Junction A neoplasm , más néven neoplazma rectosigmoid Junction , kapcsolódik az Rectosigmoid rák és a villous adenoma. Wikipedia: 74 sup> colorectalis rák (CRC), más néven bélrák, vastagbélrák, vagy rektális rák, a fejlesztés több

Mennyi ideig élhetsz metasztatikus vastagbélrákkal?

Stage IV Collation Cancer relatív 5 éves túlélési aránya körülbelül 14%. Ez azt jelenti, hogy a IV. Szakaszos -vel rendelkező emberek mintegy 14% -a valószínűleg még mindig 5 évvel azután, hogy diagnosztizálják őket. De YOU NEM SZÁMÍTOTT.No One , beleértve az orvosát is, az képes megmondani Ön pontosan Mennyi ideig tart a LL Live .

Milyen szakaszban metasztatikus vastagbélrák?

szakasz kezelése IV Colon rák . Stage IV Vasteum-rákok terjedtek az Colon -ből a távoli szervekre és szövetekre. vastagbélrák leggyakrabban átterjed a májban, de ez is átterjedhet más helyeken, mint a tüdő, az agy, a hashártya (bélés a hasüregben), vagy a távoli nyirokcsomókba.

Milyen lépésben metasztatikus colorectalis rák?

Ez a típusú rák színre szakaszban 0, ami nagyon korai rák , hogy szakaszban 4, amely áttétes vastag- és végbélrák . metasztatikus colorectalis rák jelentése rák , amely metasztasizált -vel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy regionális vagy távoli helyszínekre, például más szervekre vagy nyirokcsomókra terjed ki.

Milyen gyorsan a vastagbélrák metasztasis?

, de ha egy tumor egy olyan karcinóma alakul ki, amely metasztasizáló képességgel rendelkezik, akkor gyorsan előre haladja az metasztázisba -t. Ez az átalakulás körülbelül két éven belül következik be, mielőtt egy másik mutáció alakulhat ki.

Can Chemo Cure metasztatikus vastagbélrák?

kemoterápia A Not Cure metasztatikus colorectális rák , de az lehet a javítja a tüneteket és meghosszabbítja az életet. Néha az kemoterápia és a műtét ajánlott.

Mennyi ideig van a kemoterápia a vastagbélrák számára?

Az orvosok a kemo ciklusokat kapnak, minden egyes kezeléssel, amelyet pihenőidő követ, hogy a test időtartama helyreálljon. kemoterápia ciklusok általában körülbelül 2-4 hétig tartanak. Az emberek általában legalább több kezelési ciklust kapnak.

Hogyan kezeljük a metasztatikus vastagbélrákot?

Metasztatikus vastagbélrák kezelési lehetősége
 1. Sebészet.
 2. kemoterápia.
 3. képvezérelt terápiák, például MRI és CT.
 4. sugárterápia.
 5. célzott terápiák és immunterápia.
 6. klinikai vizsgálatok.

Mennyi ideig tart a vastagbélrák a 4. szakasz eléréséhez?

Colon Collate Cancer egyedülálló abban, hogy mi van eszközök, amelyek azonosítják azt egy korai szakaszban . A kemoterápiás kezelések az -nek a idővel javult. Több kezelési lehetőség van, amikor az rák egy fejlettebb -ben van. Az 1990-es években az szakasz 4 vastagbélrákos teljes túlélési aránya körülbelül 6-8 hónap volt.

Mennyire hatékony a kemoterápia a vastagbélrák számára?

kemoterápia Colorectalis rákhoz használt gyógyszerek
Azonnali, amely a vénában egy második, leucovorin (vitamin), amely 5-FU több hatásos -t tesz. Ezeket a gyógyszereket általában az 5-FU vagy XELODA-val kombinálják műtét után vagy a fejlett környezetben.

A rosszindulatú neoplazma rákot jelent?

daganatok lehet jóindulatú kinövések, rák , vagy pre- rákos daganatok. rák egy neoplazma , amely gyorsan növekedhet, terjedhet és okozhat károkat a testnek. Az rosszindulatú neoplasm jelentése rákos , míg a metasztatikus neoplasm az malignusrák , amely a közeli vagy távoli területekre terjed ki.

Mi a rosszindulatú neoplazma?

A rosszindulatú neoplasm (NEE-OH-PLAZ-UM) egy rákos daganat , abnormális növekedés, amely képes növekedni, és terjedhet a test más részeire.