A csírák penészesek?

A SHROURS Moldy .
Lehetséges, hogy az penész vagy gomba az csírák -nál, de ha jó magot használ, és steril sprouter van, könnyen javítható. forma általában magas páratartalmú vagy légáramlás hiánya.Csak így tudod, hogy a hajtások rosszul mentek-e?

Bad Kísérletek Smell & Ldquo; Off & Rdquo; és rancid. Sok csírós is elkezd rozsdásodik a rozsda előtt, mielőtt elmentek Bad & MDash; SO , ha nem szagolnak az Bad -nek, de hirtelen egy kicsit rozsdás vagy barna színűnek tűnnek. Általánosságban elmondható, hogy az kelbimbója tarthat körül egy héttel az hűtőszekrényben, amikor a megfelelően tárolható.

Hasonlóképpen, miért egyre penészesek a palánták? A fő okai A az palántáknál a túlnyomó, nem megfelelő szellőzés, túl sok hő és / vagy túlzsúfolt palánták . És ha ezek a dolgok nincsenek rögzítve, akkor az palántái meghal.

Továbbá, hogyan lehet megszabadulni a penészektől a csírákon?

második egyszerű módja annak, hogy pusztulás le penész , vagy akár megakadályozni azt növekszik, hogy növelje a légáramlást a palántákat. Ezt úgy lehet megtenni, ha a közeli ventilátor legalább néhány órára fut, vagy ha a palánták fedett tálcában vannak, támogassák a csúcsot, hogy növeljék a légáramlást.

Mi a fehér rész látható a csírákból?

A kis fehér szerkezetek jön ki a mag nevezik kelbimbó . Ezek a vetőmag csírázásának eredménye. A túléléshez és a reprodukcióhoz szükséges feltételek mellett a vetőmag egy Sprour -t termel, amely az növény növekedését jelzi a -ből. Ezek az csírák nőnek új növényekké.

miért okozzák az étel mérgezőt?

Kísérletek és Élelmiszermérgezés
Ez az , mert a baktériumok A meleg, nedves környezetben és kelbimbóban virágoznak a ezek a körülmények között. Valójában a különböző típusú nyers és enyhén főtt Kísérletek -vel kapcsolatos számos kitörése az elmúlt években történt, elsősorban E. coli és Salmonella.

a főzőcseverők megöli a baktériumokat?

Cook Kísérletek alaposan. főzés megöli a baktériumokat, így élvezheti azokat főtt edényekben. A gyengített immunrendszerekkel rendelkező emberek - az idősek, a gyermekek és a veszélyeztetett immunrendszerrel rendelkező emberek - kerülniük kell az összes típusú nyers csírák -et.

miért olyan veszélyes csírák?

Raw csíra tartalmazhatnak ártalmas baktériumok
egyik kérdés gyakran a táplálkozási hajtások a kockázata az ételmérgezés. A RAW csírák különösen kockázatos, azért, mert meleg, nedves körülmények között kell termeszteni, amelyben az káros baktériumok, mint például a E. coli és a szalmonella is előfordul.

Mennyi ideig lehet hajtani a hűtőben?

két hét

miért van a csírák figyelmeztetése?


Kísérletek meleg, nedves levegőn kell termeszteni, olyan környezetet, amely szintén elősegíti a kórokozó növekedését is. Ha egy olyan szendvicset rendelhet, amely az csírák -et tartalmaz, akkor egy pop-up figyelmeztetés jelenik meg, amely az alábbiakban olvasható: & ldquo; a nyers csírák fogyasztása az élelmiszer-eredetű betegség fokozott kockázatát eredményezheti, és mindenki számára egészségügyi kockázatot jelent. & rdquo;

miért kell öblíteni a hajtásokat?

Rinsing az csírázó két legfontosabb szempontjainak egyike! A megfelelő nedvesség miatt a vetőmag csírázik. öblítés az a folyamat, amellyel Mi hozzáadnánk nedvességet az csírák -nek. A leeresztés az a folyamat, amellyel az mi szabályozza a nedvesség mennyiségét csírák -nek - addig, amíg a következő öblítő .

miért teszik a csírák betegek?

Egyetlen Salmonella-organizmus A vetőmag kívüli vetőmagon kívüli A könnyen növekedhet egy fertőző adaghoz, miután csírázott -vel rendelkezik. "" A b baktériumok baktériumai nem moshatók. Mivel még egy alacsony dózisú shiga toxin-termelő E coli lehet, hogy a beteg , az csírák egy erős jármű a betegség továbbítására. "

Hogyan tárolja a hajtásokat hűtőszekrény nélkül?

Helyezze az csírákat műanyag zacskóba nedves papírtörlővel az -re Tartsa a nedvességet. Az áruházban is a egy vödör jeges vizet, és naponta néhányszor megváltoztathatja a vizet.Attól függően, hogy mennyi ideig tartott az csírák tranzitban vagy az bolt polcon, hosszabb ideig tartanak, mint egy műanyag zacskóban tárolva.

miért megy a növényi edények penészes?

Túlvesztés A fő oka a penésznövekedés a konténer növények . A folyamatosan nedves talaj sokkal nagyobb valószínűséggel tartja a boldog spórákat. Például, ha az üzem talajja 8 "mély, ne víz, amíg az a Top 2" kiszáradt. A legtöbb beltéri növények , hetente egyszer öntözés elegendőnek kell lennie.

fogsz nőni a magvak?


NO. forma vagy gomba magvaknál A nem mindig azt jelenti, hogy az vetőmag veszélybe kerül. Ellenőrizze a potting talajtáska és annak tartalmát. Nagyon hűvös potting talaj, de a fehér micélia nagyon gyakori a talajon, még sterilizált talajon is.

Hogyan tartja a penészed a talaj tetején?

A penész megakadályozása:
  1. Használja az egészséges és steril talajt minden újonnan megszerzett növényhez, vagy a talaj cseréjére.
  2. Kerülje el a túlhajtót.
  3. Eltávolítás törmeléket (mint például a halott levelek) a talaj és törölje le a port vagy a szennyeződést az levelek rendszeresen. Az
  4. sok fényt és szellőzést biztosít a növények számára.

fog penészes sütőtök magvak nőni?

Ahogy megértem, az magvak fekete formájú -vel az csíráznak -t, de az penész a elterjedése és megöli a palántát. Alun, akkor kezeli őket, ha száraz és valószínűleg megöli az penész -t.

lehet a régi magok még csírázhatnak?

magok , amelyek csak egy év régi , vagy kissé idősebbek, de amelyek csomagjai még mindig bontatlan, általában csírázott szépen. Ha ők több éve régi , a csomagokat nyitni és / vagy az magvak tároltuk kevesebb mint ideális körülmények között, figyelemmel őket egy csírázási teszt. A életképes magvaknak tíz napig kell hajtaniuk.

a brokkoli csírák penésze?

Ne enni vagy gyümölcslé penészes vagy penész csírák Ne enni vagy gyümölcslé Moldy csírák . Jobb, ha eldobja őket, és új friss köteget indít. Cilia Hairs vagy Mold / Mildew Néhány percet vesz igénybe, hogy meghatározza, hogy valóban forma / Mildew vagy csak Cilia szőrszálak. Előfordulhat, hogy nem szükséges eldobni egy másik csírák tételét.

do brokkoli csírák kap penészes?


Bár a magvaknak szüksége van vizet csírázni, nem akarja, hogy túlságosan nedves legyen, mert ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy csomó penészet növeljék. És mivel szeretjük az brokkoli kelbimbójainkat az alacsony fényű és meleg területeken (beltérben), ez teszi az formát, ami még nagyobb valószínűséggel növekszik. Miután öblítse le őket, győződjön meg róla, hogy kiüríti a vizet.

Hogyan javítod a formákat a növényekre?

kombinál egy evőkanál sütési szódát és egy fél teáskanál folyadékot, nem detergens szappant egy gallon vízzel, és szórja fel a keveréket az növényeken . Szájvíz. A szájvíz, amelyet naponta használhat, a szájban lévő baktériumok megölésére is hatásos lehet a poros penész spórák megölésére.

Hogyan lehet megszabadulni a penészemben a talajomban?

Hogyan lehet megszabadulni a penészből a szobanövény talajban:
  1. A növényt steril potting talajba helyezi. Az
  2. kiszáradja a potting talajt közvetlen napfényben.
  3. eltávolítsa a formát a növényről és permetezzen fungicidel.
  4. Adjon természetes anti-undergálot a szobanövény talajjéhez. Az
  5. az új növényeket azonnal steril talajba helyezi.