Mi a spanyol nyelvű reflexív verb?

reflexív igék A azt jelzi, hogy az verb cselekvése marad a témával (YO, T & UACUTE, & eACUT; L, Ella, Nosotros, Ustedes, ellos, Ellas), vagy legalábbis valahogy érinti a akció. Más szavakkal, a cselekvés reflexív , és így a tárgyban (személy).Csak így, milyen reflexív igék spanyolul?

Íme egy lista néhány a leggyakoribb reflexív igék spanyol:

 • IRSE (a szabadság)
 • Acordarse (emlékezni)
 • Olvidarse (elfelejteni)
 • Sentirse (érezni)
 • Darse (
 • Encontrarse (hogy megtalálja magát)
 • Preocuparse (aggódjon)
 • Fijarse (figyelmen kívül hagyja)

Továbbá, hogyan írsz egy mondatot a spanyol nyelvű reflexív igékkel? Példák a reflexív és a QuasrireFlexive igék alkalmazásával:

 1. & EACUT; L SE LAVA. Ő mosja magát.
 2. Me Llamo Jennifer. A nevem Jennifer.
 3. SE Llama Rebecca. A neve Rebecca.
 4. ustedes se Quedan en Casa. Mindannyian otthon maradsz.
 5. t & uacute; Te acuestas. Leállt.
 6. Nosotros Nos Peinamos.
 7. yo me lavo los diies.
 8. Ella Se Ba & Ntilde; A Con Agua FR & IAcute; a.

Másodszor, mit jelent a reflexív verb?

A nyelvtanban az reflexív verb lazán, egy verb , amelynek közvetlen tárgya megegyezik a témával; Például, "Mosni magam". Általánosságban elmondható, hogy az reflexív verb ugyanolyan szemantikai ügynök és beteg (jellemzően a téma és a közvetlen tárgy jellemzően reprezentálja).

Honnan tudja, hogy egy mondat reflexív, spanyolul?

Ha Az mondatban lévő téma a önmagában működik, akkor az ige reflexív -nek tekinthető, és a cselekvéshez használt névmás az reflexív . Az egyedülálló reflexív névmások: én (magam), te (magad), és te (magad (formális), maga, maga, maga).

a reflexív ige?

Ez nem reflexív , csak Prominal. Egyes részein a világ egy névmást használunk valamilyen ige hozzá árnyalatú jelenti. Comer használatával, ha egy adott mennyiséget fogyasztanak. reflexív azt jelenti, hogy a téma szintén a cselekvés vevője, és ha pronominális lenne, akkor a jelentés megváltozik.

a Ayudar egy reflexív verb?

Az verb Ayudar rendszeres -ar verb . Használható, hogy beszéljen arról, hogy hogyan, ki, vagy ha segít. Gyakran alkalmazzák a személyes vagy előpozícióval, mint például a Con. Ez is használható olyan objektum-névmásokkal is, mint én vagy nók.

a Gustar Reflexive ige?

A verb jelentése reflexív , ha az verb tárgya és tárgya ugyanaz. Az verb Gustar nem reflexív , de teljesen más állat. Bármilyen okból a mondat tárgya az Gustar követése. A "ME Gustas T & Uacute" kifejezésben a téma T & Uacute; és a közvetett tárgy az én vagyok.

mit jelent az ige?

Az verb olyan szó, amely cselekvést vagy létállapot kifejez. Mivel az igék és az igék összekapcsolása elég erős ahhoz, hogy maguk által magukban használják a mondatokban, azokat a fő igéknek nevezik.

Mi a reflexív névmások?


objektumként vagy közvetett tárgyakként működhetnek. A kilenc angol reflexív névmás vagyok magam, maga, maga, maga, mag, maga, maga, maga, maga, magunk, magunk, magatok, és maguk is.

dormir reflexív?

spanyol verb konjugáció - Dormir . Megjegyzés: Forto aludni, használja az ige reflexív formáját, Dormirse.

mi egy infinitív ige?

Infinitive igék
Az Verb infinitív formája az verb az alapvető formájában. Ez az verb verziója, amely megjelenik a szótárban. Az Verb infinitív formáját általában előzi meg (pl. Fuss, táncolni, gondolkodni). Az infinitív formát nem mindig megelőzi.

Melyek a reflexív igék két fő összetevője?

reflexív igék A két fő részével van kialakítva. Az fő ige az, aki elvégzi az akciót, és az reflexív Pronoun az, aki a műveletet irányítja. Az reflexív igék esetében ezek mind ugyanazon személyre vonatkoznak.

Mi az egy transzitív ige példája?

Példák tranzitív igék
Alex küldött ( Transitive Verb ) egy képeslap (közvetlen objektum) Argentínából. Elhagyta ( Transitive Verb ) a kulcsokat (közvetlen objektum) az asztalon. Apám vette ( Transitive Verb ) nekem (közvetlen tárgy) a filmeket a születésnapomra. Kérjük, vegye meg ( Transitive Verb ) egy kutyát (közvetlen objektum)!

Treffen egy reflexív verb?


Az verb Treffen (= A találkozás) csak a többes számban használatos. Ebben az összefüggésben az reflexív névmás a viszonosságot jelöli, és az egymással egyenértékű: Wir Treffen Ungen. (Holnap találkozunk egymással.)

Mi az angol nyelvű pronominális ige?

A Prominal Verb egy verb , amelyet egy reflexív névmás kíséretében. PRONMINAL igék három fő osztályba esnek, amelyek jelentése alapján: reflexív , idiomatikus és kölcsönös. Az verb normálisan konjugálódik (itt egy -ER verb ) hozzáadásával az reflexív névmások, Te, Se, Nous, Vous, SE.

Mi a szárváltó ige spanyolul?

Az verb -os fő formája infinitívnek nevezik. Néhány spanyol igék A -t STEM -csatornáknak nevezik, mert amikor konjugálódnak, az szár kiszámítható módon változik a -t. Az STEM - Changing igék csoportjában az STEM betűje az -es szárban a -t változtatja meg, azaz a Nosotros és a Vosotros formákban.

Mi az intranzitív ige spanyolul?

intranzív igék A objektumok nélkül használható. Önmagukban állnak, anélkül, hogy egy főnévre vagy névmásra eljárnának. Bár az adverbek vagy kifejezések segítségével módosíthatók, nem tudnak egy főnevet objektumként venni. Példa az angol verb "virágzásra" és az spanyol -ekvivalens, Florecer.

mi a kölcsönös ige?

A reciprocal igék A igék , amely azt jelzi, hogy egy műveletet két vagy több témában végzik. A leggyakoribb fordítás az, hogy két vagy több ember csinál valamit vagy "egymással". reciprocal igék A egy verb és -vel kölcsönös névmás kombinációja.

Mi a spanyol infinitív ige?


Az infinitív (El Infinitivo.) Az spanyol verb legegyszerűbb formája. igék az infinitív formában nem konjugálódnak, és nem jeleznek semmit arról, hogy ki hajt végre egy cselekvést, vagy milyen időpontban a cselekvés zajlik.

lehet bármilyen spanyol ige reflexív?

A legtöbb reflexív igék A egyszerűen szabályos igék , A SE-vel, hogy jelezze, hogy a tárgy és az objektum ugyanaz. Néhány azonban nem tud semmit, kivéve az reflexív -et.

mit jelent a névmás?

Definíció Pronoun . : Egy kis szavak bármelyike ​​olyan nyelven, amelyet a főnevek vagy a főnevek helyettesítésére használnak, és amelyek referenciáit a kontextusban nevezik vagy értik.