Lehet-e egy rn megváltoztatni a peg csövet?

2.2 Certified ápolók May Cserélje ki a Balloon Gastrostomy Alacsony profil vagy hosszú tengely csövek, amelyek in situ volt legalább 8 hétig. 2.3 Certified ápolók eltávolíthatják a Balloon Gastrostomy Alacsony profilú vagy hosszú tengely csöveket állandóan orvosi rendelettel.A kérdés is, lehet, hogy a nővér helyettesíti a peg csövet?

2.2 Tanúsított ápolók lehet helyettesítheti ballon gastrostomia alacsony profilú vagy hosszú tengely csövek , hogy már in situ legalább 8 hét. 2.3 Certified ápolók eltávolíthatják a Balloon Gastrostomy Alacsony profilú vagy hosszú tengely csöveket állandóan orvosi rendelettel.

Továbbá, milyen gyakran változtatja meg a PEG etetőcsövet? Következtetés: PEG csöveket kell a -nek cserélni körülbelül nyolc hónap után, hogy megakadályozzák a bőrfertőzés az PEG és a gombás növekedés körül. Mi javasoljuk az PEG csövek cseréjét a kórházban szakképzett orvossal, rendszeres nyolc hónapos időközönként.

Különben is, lehet egy rn eltávolítani a PEG-csövet?

A táplálkozás Nurse specialist eltávolítja a az cső -et, miután elmagyarázta az Ön, rokonait vagy gondozóit. A Nurse eltávolítja a az PEG cső klipeket, amíg csak az PEG cső marad. Ők lesz a egy kezét a gyomorra, és az húzza a -et az cső finoman, de határozottan, amíg kiugrik.

Mi történik, ha egy PEG-csövet húzza ki?

Ha a gyermek G cső vagy GJ cső véletlenül kihúzható , akkor a lehető leghamarabb be kell illeszteni egy foley katétert a traktusba. Mindenkor meg kell őriznie a vészhelyzetet a gyermekével. A Foley katéternek egy méretnek kell lennie, mint a gyermek G cső vagy GJ cső .

Mi a különbség a Peg cső és a gasztrosztoma cső között?

Azokat gyakran használják a kezdeti G - cső az első 8-12 hét utáni műtét után. Az PEG kifejezetten egy hosszú G - cső -t ír le, amelyet endoszkópiával helyezünk el, és a perkután endoszkópos gasztrostomia . Néha az PEG kifejezés az G - csövek leírására szolgál. A sebészek más stílusokat hozhatnak a hosszú csövekből.

Milyen komplikációk a PEG cső?

A következők:
 • székrekedés.
 • dehidratáció.
 • hasmenés.
 • Bőrhibák (a cső oldalán)
 • nem szándékos könnyek a belekben (perforáció)
 • fertőzés a hasában (peritonitis)

Hogyan hagyja abba a Peg csövet a szivárgásból?

A bőr és a külső alátét között egy 4 hüvelykes gézet helyezhet el a bőr és a külső alátét között, hogy megragadja a nedvességet, hogy az szivárgás ki. Kerülje a kenőcsöt vagy helyi antibiotikumot a bőrön, például neozporinban.

Hogyan ellenőrzi a léggömböt egy peg csőben?

A balloon ellenőrzése
 1. Mossa le a kezét szappannal és vízzel.
 2. Ellenőrizze, hogy a cső etetési kikötői kupakja zárva van. Az etetési port mellett
 3. szelep. Az
 4. egy kézzel lassan húzza vissza a fecskendő dugattyúját, amíg az összes vizet eltávolítjuk a léggömbből.
 5. Ellenőrizze a fecskendőt a léggömbből eltávolított vízmennyiséghez.

tud táplálni egy foley?


Az Foley katéter lényegesen olcsóbb és könnyen megközelíthető, mint a hagyományos etetés csövek vagy léggömb gasztrostómiás csövek. Azonban az enterális etetési csövek alkalmazása a gyakorlatra gyakorolt ​​hatással van a nem engedélyezett termék, beleegyezés, etika és szakmai felelősségvállalás tekintetében.

egy PEG etetőcső állandó?

Az orvosi állapottól függően az PEG etetőcsövet lehet ideiglenes vagy állandó . Azonban az állandó neurológiai károsodásokkal rendelkezőek esetében az tápláló cső hosszú távú. Mindkét esetben az etetőcsövet könnyen eltávolítható, ha szükséges.

Milyen gyakran módosítja a Mickey gombot?

2) Hogyan működik az gyakran legtöbb ember megváltoztatja a -et a mickey? A legtöbb intézmény / orvos Do nem javasolja az módosítása Mickey , amíg nincs probléma. Tehát, hacsak nincs olyan probléma, mint a szivárgás, a legjobb, ha az Mickey egyedül hagyja.

Milyen gyakran kell öblíteni a Peg-csövet?

Tartás Flushed
A legtöbb csövet legalább naponta kell öblíteni egy kis vizet, hogy megakadályozzák őket a eltömődés és mdash; Még az csövek , hogy az nem használt. Ön -et kell kapnia egy nagy fecskendőt erre. Kérjük, flush 30 & ndash; 60 ml (1 - 2 uncia) csapvíz erre a célra.

lehet szíves csővel?

A perkután endoszkópos gasztronómia ( PEG ) cső A használható a táplálkozás, a hidratálás és a gyógyszerek közvetlenül a páciens gyomrába történő szállítására. A betegek -es -nek az cső -t igényel, ha nem tudják biztonságosan lenyelni, és veszélybe kerülnek az élelmiszerek, italok és gyógyszerek törekvése miatt a tüdőbe.

Mennyi ideig tart a G cső lyuk bezárásához?


A legtöbb esetben, ha egy G-cső már nincs szükség, egyszerűen eltávolítható. A webhely lassan közeledik az -es időszakban, körülbelül két héten belül. Általában minden szükséges, egy kis géz, hogy elkapja a kezdeti szivárgást.

Mennyi ideig lehet eltávolítani?

legtöbb PEG írásokat általában érett 2 hét után, és minden PEG cső azaz eltávolított 2 hét után lehet könnyen kezelhető. Ha a beteg távol van a kórháztól, azt javasoljuk, hogy az -t a vészhelyzeti osztály, mint -nek a lehető legrövidebb időn belül (lehetőleg 12 órán belül, mert az traktus 24 órán belül bezárja).

Mennyi ideig tarthat a Peg cső?

Az PEG cső 1 évig tart. Az régi csőcsövet való cseréje általában egyszerű eljárás, amelyet az egészségügyi szolgáltatója a -t műtét vagy anesztézia nélkül tudja megtenni.

Hogyan vesznek ki egy etetőcsövet?

Az adagolócső cseréje és cseréje
 1. Távolítsa el a G-csőszerelést (ha gyermekcsővel van ellátva). Az
 2. az üres fecskendő csúcsát tegye a G-cső léggömbjébe.
 3. Óvatosan távolítsa el a G-csőt.
 4. tartsa egy darab gézzel vagy mosogatórongyot a nyíláson, hogy felszívja a gyomor tartalmát.

Hogyan tudod megmondani, hogy fertőzött-e Peg cső?

A fertőzés jelei:
 • dühös, piros vagy vörös csíkos sztóma.
 • swee, oozing, vagy pus töltött stoma.
 • cellulitis a helyszínen vagy annak közelében.
 • rossz vagy szokatlan szaga.
 • fájdalom vagy érzékenység, ha az etetőcsövet megérinti.
 • láz.

a peg cső eltávolítása fáj?


Az típusú típusú típus közvetlenül a hasfalon keresztül helyezkedik el. Az eljárás megsérti a -et? Az PEG cső jelentése fájdalmas kezdetben, de az fájdalom a idővel (7-10 nap) oldódik. Az cső nem könnyen látható ruhák viselése.

eltávolítja az etetőcsövet fájdalmas?

Az ideiglenes kényelmetlenséget tapasztalhat, például a gáz vagy a hasi fájdalom görcsökét a bemetszésből, amelyet gyógyszerekkel kezelhet. Orvosa megvitatja az esetleges váratlan mellékhatásokat, amelyek előfordulhatnak és egy tervet kezelnek. A gyomor és a has 5-7 nap alatt gyógyul.

Lehet tenni az almáslét egy peg csőbe?

Mix protonix az orális szuszpenzióhoz csak Apple Juice esetén, ha egy NG cső vagy gasztrosztoma cső -t ad. Távolítsa el a dugattyút egy 60 ml (2 uncia) katéter-hegyi fecskendőből. Adjon hozzá 10 ml (2 teáskanál) almalé lé -t a katéter-csúcs fecskendőbe, és óvatosan érintse meg vagy rázza fel a fecskendőt, hogy segítsen kiüríteni a fecskendőt.