Mi az endoplazmatikus retikulum a kórházban?

endoplazmatikus retikulum
ápolók Kövesse az utasításokat az orvosok és az Kórház rendszergazda számára, hogy elvégezzék munkájukat a betegek gondozására. Az endoplazmatikus retikulum olyan, mint az Kórház épületében lévő folyosók. Az ER a dolgokat a Golgi testbe szállít, és riboszómákat kap a durva ER -hez.Megfelelően, mi lenne az endoplazmatikus retikulum egy kórházban?

durva endoplazmatikus retikulum Ezek szabályozzák az kórházból származó és az kórházban. Ezek az ajtók segítenek megtartani az kórház sterilét belül, és fenntartja az elválasztást a külső potenciális szennyeződésektől. A Golgi készülék módosítja, rendezi és csomagolja a fehérjéket a szekrécióhoz.

Ezt követően kérdés az, hogy mi a vacuole a kórházban? A vacuolumok a folyadékkal töltött organellumok szolgáló tárolódobozok. Élelmiszereket, vizet és hulladékot tárolnak. Az Kórház tárolója mindenféle dolgot tárol, amelyek segíthetnek a betegek segítésére.

Hasonlóképpen megkérdezheti, mi lenne a nucleus kórházban?

Az Nucleus a sejt központi membránja, vagy a vezérlőközpont. A gyermekek kórházának durva ER-je a folyosók, mert lehetővé teszik az orvostudomány, az orvosi ellátásokat, az ételt és az embereket, hogy az kórházi kórház különböző részéből utazzanak.

Mit csinál az endoplazmatikus retikulum?

endoplazmatikus retikulum ( ER ), biológiában, olyan folyamatos membránrendszer, amely az eukarióta sejtek citoplazmáján belüli lapított zsákokat képez, és több funkciót szolgál, különösen a szintézisben, összecsukhatóságában, módosításában, és a fehérjék szállítása.

Mi a citoplazma a kórházban?

Az kórházban , Cytoplazm olyan, mint a padlók. Mindketten mindent megtartanak a helyükön, és olyan úton járnak el, mint mindenre vagy rajta. Az ápolói állomás egy kórházban olyan, mint a sejtmag a sejtben. Minden olyan információt és irányt tartalmaz, hogy hol kell mennie a munkavállalóknak, és mit kell tenniük.

Mi az analógia az endoplazmatikus retikulumhoz?

Az endoplazmatikus retikulum létrehoz egy hálózatot membránok az egész sejtben. Ezek az analóg lenne a lépcsőn és a folyosók számára. Segítenek nekünk a helyről a helyről.

Mi lenne a riboszómák egy kórházban?

Az Riboszómák olyanok, mint az ápolók, mert az riboszómák a sejt citoplazmáján és az endoplazmatikus retikulumban találhatók. A munkájuk a fehérjék előállítása az alábbi utasítások alapján. Az ápolók követik az utasításokat az orvosok és az Kórház rendszergazda számára, hogy elvégezzék munkájukat a betegek gondozására.

Mi a sejt, mint az analógia?

A Cell az , mint a egy város!
1. Nucleus = Városháza: mind az ellenőrző erők az cellás / városban. 2. Cytoplasma = atmoszféra: a város / Cell fő anyaga, amely az összes helyet foglalja el.

Mi van egy sejtfalban?


A sejtfal egy szerkezeti réteget körülvevő bizonyos típusú sejtek , csak kívül a sejtmembránon . A szárazföldi növények elsődleges sejtfala a poliszacharidok cellulóz, hemicellulózok és pektinből áll. Gyakran más polimerek, mint például a lignin, a suberin vagy a cutin horgonyozva vagy beágyazva a növényi sejtfalakba .

hogyan van egy kórház, mint egy cella?

A cella fal , mint a falak a kórházi
durva ER (endoplazmatikus retikulum) egy hálózati membránok borított riboszómák. Az kórházi munkatársai olyan betegeket és orvosi személyzetet tartalmaznak, akik rájuk dolgoznak, csak , mint a , a riboszómák az orvosi személyzet.

mi a lizoszómák?

Lizoszómák olyan organellák, amelyek emésztő enzimeket tartalmaznak. Felesleges vagy kopott organellákat, élelmiszer-részecskéket és elavult vírusokat vagy baktériumokat emésztenek. lizoszómák olyanok, mint a sejt gyomrája.

Hogyan csinálsz egy sejt analógiai projektet?

 1. írjon világosan.
 2. magyarázza el a sejt fő részeit (az organellák).
 3. csatlakoztassa az analógia részeit a sejt részeihez (az organellák).
 4. A sejt funkciókat pontosnak tartja. Az
 5. magyarázza el a sejt analógiáját egy rendszerhez. Az
 6. tartalmazza a nevét, dátumát és az analógia projekt címét.

mit csinálnak a riboszómák?

funkció. riboszómák A perces részecskék, amelyek RNS-ből és társult fehérjékből állnak, amelyek a fehérjék szintéziséhez működnek. A fehérjék sok mobil funkcióhoz szükségesek, mint például a károk javítása vagy a kémiai folyamatok irányítása. riboszómák A a citoplazmában lebeghető, vagy az endoplazmatikus retikulumhoz van csatlakoztatva

hol van a nukleolus?


3.5 Nukleolusz
Az nukleolusz egy nukleáris rekesz, amely a riboszómális DNS (RDNS) ismétlése körül -t képez. Elektronikus mikroszkóp megfigyelések alatt elektron-sűrű területként jelenik meg. Ez az RDNS transzkripció helyszíne az RNS polimeráz PIL I és PIL III, az RRNS-feldolgozás és a riboszóma alegység szerelvénye.

Mit csinálnak az állati sejtekben?

Vacues az sejtekben található tároló buborékok . Mind az állat és a növényi sejtek -ben találhatók, de sokkal nagyobbak a növényi sejtek -ben. vacooles Lehet, hogy tároló élelmiszer vagy bármilyen különböző tápanyag Az Cell -nek szüksége lehet túlélni. Ők akár bolt hulladéktermékek is, így az -sejt többi része a szennyeződéstől védett.

Mit lehet összehasonlítani a riboszómákat?

Az riboszómák egy sejtben olyanok, mint a ház konyhája. A konyhában ételeket főzünk és készítenek. Az Riboszómákhoz hasonlóan aminosavakat használnak a fehérjék készítéséhez. Az endoplazmatikus retikulum vagy ER, a dolgokat a sejten keresztül szállít, és segíti a fehérjéket és a lipideket.

Mi a citoplazma funkciója?

Az Cell fontos tevékenységei a citoplazmában fordulnak elő. A citoplazma olyan molekulákat tartalmaz, mint az enzimek, amelyek felelősek a hulladékok lebontásáért és az anyagcsere-aktivitásban is. A citoplazma felelős az sejt formájának megadásáért. Segít kitölteni az Cell -t, és tartja az organelleket a helyükön.

Mi a Nucleolus funkciója?

A sejtmag teszi riboszomális alegységek a fehérjék és riboszomális RNS-t, más néven rRNS . Ezután elküldi az alegységeket a többi cellának a teljes riboszómákba. Riboszómák fehérjék ; Ezért a nukleolus létfontosságú szerepet játszik az fehérjék fehérjének előállításában a sejtben.

mit néz ki egy állatsejt?


állati sejtek és a növény sejtek hasonlóak, hogy mind az eukarióta sejtek , és hasonló organellákkal rendelkeznek. állati sejtek általában kisebbek, mint az sejtek . Míg az állati sejtek a különböző méretűek, és általában szabálytalan formák vannak, a növényi sejtek nagyobb méretűek, és jellemzően téglalap alakúak vagy kockák alakúak.

Mi a kloroplaszt szerkezete?

Az kloroplaszt rendelkezik egy belső és külső membránnal, egy üres köztes térrel. Az kloroplaszt belsejében a Thylakoidok, az úgynevezett Grana, valamint a Stroma, az kloroplaszt -ben lévő sűrű folyadék. Ezek a Thylakoidok tartalmazzák a klorofillot, amely szükséges ahhoz, hogy az üzem átmegy a fotoszintézisen.

mit tudok összehasonlítani egy állati cellát?

összehasonlítva egy állati cellát egy étterembe
 • lizoszóma-busz fiúk.
 • Golgi készülék-ételek menni.
 • mitokondrium-tápegység az étterembe.
 • összehasonlítva egy állati cellát egy étterembe.
 • Cytoskeleten-épület épület.
 • endoplazmatikus retikulumszállítás.
 • nucleus tulajdonos.
 • riboszómák-konyha / szakácsok.