Hogyan osztja el és repot agapanthust?

Agapanthus elosztása
  1. Nyomja meg a kerti villát, vagy lapátot a talajba a növény gyökérgolyóján kívül.
  2. Miután a gyökér csomó ki van távolítva a földön, csúsztassa ki a maradék virágot a bázison, és vágja le a régi vagy elhalványult leveleket.Ezután, hogyan osztja meg és átülteti agapanthust?

ásni az Agapanthus csomóját azáltal, hogy ásni a növény kerülete körül, tartsa a lapát vagy a kerti villát legalább 4-6 hüvelyk távolságra a lombozatot. Ha azt szeretnénk, hogy újratelepíthessen csak egy részét az üzemnek, használja a lapátot az -re a részre a fő üzemből, majd ásni a részt.

Továbbá, ha agapanthust vissza kell vágni? Vissza Vissza Agapanthus : Hogyan lehet PRUNE Agapanthus lombhullató fajták & ndash; Vágja vissza az Agapanthus -t körülbelül 4 hüvelykre a talaj felett a virágzó szezon végén. Ha azonban tetszik az a textúra és a szerkezet, amelyet a téli tájnak a téli tájnak nyújtanak, az vágás Agapanthus korai tavasszal várhat.

Ezt figyelembe véve, mikor kell visszaszerezni az agapanthust?

késő tél a kora tavasszal a legjobb idő a repotting.

  1. megvizsgálja a Nílusi növény cserepes lilisét alján lévő vízelvezető lyukat.
  2. Monitor, hogy mennyi ideig tartja a növényt.

Miért nem az agapanthus nem virágzik ebben az évben?

növekvő feltételek & ndash; Ha az Agapanthus nem az Bloom , akkor lehet, hogy a napfény vágy, mivel Agapanthus napi hat órát igényel. Az egyetlen kivétel egy nagyon forró éghajlat, ahol az növény részesülhet árnyékban a délutáni csúcs alatt. Győződjön meg róla, hogy a talaj elvezethető, vagy az növény tönkretenné.

Mi a legjobb műtrágya az Agapanthus számára?

Az legjobb Agapanthus műtrágyák A meglehetősen kiegyensúlyozott, például 10-10-10 vagy 5-5-5, vagy valamivel magasabb a foszforban, mint a nitrogén. Agapanthus a szabadban nőtt télen meghal.

Mit csinálsz agapanthus-val virágzás után?

Vágja le a régi virágot Spikes után után az virágok elhalványulnak, és mielőtt elkezdenek megszáradni és beállítani magokat. Csúsztassa át a szárat a bázis közelében lévő ollóval, ahol az üzemből származik. A halott vagy sérült levelek bármikor tiszta ollóval. Távolítsa el a leveleket az alapjukon, és dobja ki vagy komposzt őket.

tudsz transzplantálni Agapanthust nyáron?

Az Agapanthus edénye a fő üzem bal oldalán is eltolódott. IT erősen ajánlott, hogy soha ne kockáztassa az Agapanthus túlélését azáltal, hogy megosztja őket az nyári hónapban. Elosztó és transzplantáció a kertben. Ismét csak az Agapanthus -t osztja el a virágzás után.

Hogyan vigyázol az Agapanthusról télen?

Kültéri Agapanthus ápolása télen
Vágja vissza a lombhullató lombozatot, amikor meghal, és a talaj fölött az --ig terjedő mélység legalább 3 hüvelyk. Húzza ki a mulcsot egy kicsit a tavaszi -ba a -re Engedélyezze az új növekedést --ig terjed. Az örökzöld növények alkalmi vízre lesz szükségük az téli hónap alatt, ha száraz régióban élsz.

Milyen típusú agapanthus tetszik?


Agapanthus a legjobban a jól leeresztett talajban -ben, egy napsütéses helyen, amely napot kap a nap nagy részében. A nehéz Soils , keverje össze a szemcséket ültetéskor.

Milyen mély agapanthus gyökerei?

üzem Az Agapanthus rizómák egy hüvelyk (2,5 cm) mély és hely 24 hüvelyk (60 cm) egymástól. A növekvő szezon alatt jól öntözik a növényeket a siker érdekében.

agapanthus jobb az edényekben?

Agapanthus A fantasztikus terasz növények és a Terracotta Pots területén fantasztikus terasz növények és különösen a következőképessége. Az Agapanthus edények -ben való növekedésének előnye, hogy könnyű elhozni a pályázatot, az örökzöld típusokat az őszi borítás alatt, így télen hideg és nedves.

a paradicsom táplálja az Agapanthus számára?

Feeding & Ndash; Agapanthus nagyon éhes adagolók. Az BEST eredményeihez az Agapanthus növényi élelmiszerünk felső feltöltését alkalmazzák a talaj felszínére. Alternatív megoldásként a folyékony feed növények tartályokban a Phostrogén folyadék feed -vel a termesztett szezonban vagy paradicsomtovábbítás alatt, amely magas szintű káliumot tartalmaz.

lehet az Agapanthus edényekben?

ültetés Agapanthus -es tartályokban
Agapanthus Szüksége van rendkívül jól leeresztve, de kissé vízi retentív, talaj túlélése. Ez nehéz lehet elérni a kertben, ezért az növekvő Agapanthus az Pots -ben olyan jó ötlet. A rendszeres potting talaj helyett válassza ki a talajalapú komposzt keveréket.

Headhead Agapanthus?


Agapanthus Deadheading
Deadheading Agapanthus és más évelő virágok magukban foglalják az elhalványult virágok eltávolítását, mielőtt magokat képeznek, ami számos esztétikai és gyakorlati előnyöket kínál. Amikor a virágok elkezdenek elhalványulni, te lehet Deadhead a virág csak, és hagyja a szárat, vagy távolítsa el az egész szárat is.

Mikor kell megosztanom az agapanthust?

YOU YOU lehet osztani a potted Agapanthus -t, akár kora ősszel, mielőtt , a levelek meghalnak, vagy késő tavasszal, mielőtt elkezdenek növekedni (győződjön meg arról, hogy minden egyes részlegnek van egy vagy két növekvő pontja).

Milyen hónapban van agapanthus virág?

Agapanthus a következő évben a következő évben augusztusban és szeptemberben az Virág -et alkotja, és egy későbbi fagy megölheti. '

miért vannak a levelek az agapanthus-on sárga színben?

A vasklórózis leggyakoribb tünete - a vas hiánya, különösen a fiatal növekedésben - az sárga levelek zöld vénákkal. Ha a talaj lúgos, a pH-értéke több mint 7, akkor legalább 6,5-re kell csökkenteni az Agapanthus "gyökerei számára, hogy hatékonyan használják a vasat a talajban.

Hogyan osztja el az Agapanthus növényeket?

óvatosan nyomja meg, emelje fel az Agapanthus gyökereit a talajból. Miután a gyökér csomó ki van zárva a földön, csúsztassa ki a maradék virágot a bázison, és vágja le a régi vagy elhalványult leveleket. Osztja a fő csomót több kisebb csomóba a nagy konyhai késsel.

tudsz növekedni agapanthust a dugványokból?


Szaporítás divízióval
Agapanthus növekszik a rizómáktól - vastag, húsos földalatti szárak - nagy csomókba. Az növények A -t a földről lehet ásni és osztva - több részre osztva az újratelepítéshez. Bármelyik módszer az -nek a használatával, biztosítja, hogy minden egyes részleg több rajongója van lombozat vagy növekvő pont.

lehet átültetni az Agapanthust?

Agapanthus meg kell osztani, és az átültetett -t, amikor a virágtermelés csökkent, vagy teljesen leállt. Miután felhúzta a növényt a földről, osztja fel a gumókat félig éles késsel, és újra fele egy felét az eredeti helyszínen, a másik pedig egy új helyen.

Hogyan vigyázol az Agapanthus növényekre?

Agapanthus növények nehezek etetők és nem a legjobb szerves komposzt talajba bedolgozva ültetéskor. Állítsa be az Agapanthus rizómákat a hegyes végekkel. Fedjük le a talajt és a vizet szükség esetén. Védje a hidegebb területeken egy nehéz mulcsot a gyökérzónában, hogy megvédje az növény -t a hidegtől.