Ingyenes Percona?

Percona a MySQL, Mariadb, PostgreSQL, MONGODB és ROCKSDB felhasználók számára számos nyílt forráskódú szoftverprojekt fejlesztője. Azt állítják, hogy az összes szoftverük "teljesen nyílt forráskódú és teljesen FREE ". A vállalat bevétele a nyílt forráskódú adatbázishoz kapcsolódó támogatásból, tanácsadásból és kezelt szolgáltatásokból származik.is tudni, hogy tudom, hogy tudom a Percona verzióját?

aktiválásához verzió megtekintése , akkor hívja az eszköz, amely támogatja ezt a funkciót egy lehetőség - változat - ellenőrzés és az eszköz csatlakozik az Percona verzió ellenőrzése tárol.

Hasonlóképpen, hogyan indíthatom el a MySQL-t? A PERCONA kiszolgáló telepítése a MySQL-hez a PERCONA APT repository

 1. telepítése a letöltött csomagot DPKG-vel. Ehhez futtassa a következő parancsokat gyökérként vagy sudo:
 2. -vel, miután telepíti ezt a csomagot, a Percona Repository-t hozzá kell adni.
 3. Engedélyezze az adattárat:
 4. , hogy telepítse a szervercsomagot:

Itt van, mi a Percona Toolkit?

Percona Toolkit gyűjteménye fejlett parancssori eszközök által használt Percona (http: // www. percona .com /) kisegítő személyzet végezze el a különböző MySQL és a rendszer feladatok túl nehézek vagy összetettek a kézi elvégzéséhez.

Mi a Percona Xtradb klaszter?

Percona Xtradb Cluster A egy teljesen nyitott, nagy rendelkezésre állású megoldás a MySQL számára. Az Percona Server és Percona Xtrabackupot a Galera könyvtárral integrálja, hogy lehetővé tegye a szinkron többmester replikációt. Az klaszter csomópontokból áll, ahol minden csomópont ugyanazokat az adatszinkronizált akcronizált csomópontokat tartalmazza.

Hogyan használhatom a PT lekérdezési emésztést?

Az Használja a -t Ezt a funkciót, az PT - Query - Digest programot futtatja a - REVIEW opcióval. Ez tárolja az ujjlenyomatokat és egyéb információkat a megadott táblázatba. A következő alkalommal, amikor ugyanazt az opciót futtatja, akkor a következőket fogja tenni: ez nem mutatja az lekérdezéseket, amelyeket már áttekintettél.

Hogyan változtatja meg a PT Online sémát?

PT - Online - Schema - Schema - Változtassa meg a működését az asztal üres példányának létrehozásával Alter -re, módosítva azt kívánja, majd másolja a sorokat az eredeti táblázatból az új táblázatba . Amikor a másolat befejeződött, elhelyezi az eredeti asztalt, és az újat helyettesíti. Alapértelmezés szerint az eredeti táblázatot is lecsökkenti.

Hogyan telepíthetem Perconát?

Percona szerver telepítése Percona APT Repository
 1. Telepítse a letöltött csomagot DPKG-vel. Ehhez futtassa a következő parancsokat gyökérként vagy sudo-val:
 2. Ne feledje, hogy frissítse a helyi gyorsítótárat: $ sudo apt-get frissítés.
 3. Ezután telepítheti a kiszolgálócsomagot: $ sudo apt-get Install Percona-Server-Server-5.7.

Hogyan indíthatom el a Percona Xtradb klasztert?

Gyorsindítási útmutató PERCONA XTRADB Klaszter
 1. Install Percona Xtradb klaszter minden csomópontra, és állítsa be a root hozzáférést számukra.
 2. konfigurálja az összes csomópontot az írás szerinti replikációhoz szükséges megfelelő beállításokkal.
 3. bootstrap az első csomópont a klaszter inicializálása érdekében.
 4. Adjon más csomópontokat a klaszterhez.
 5. Ellenőrizze a replikációt.
 6. telepítse a proxysql-t.

Hogyan távolíthatom el a PERCONA SERVER-et?


A PERCONA kiszolgáló eltávolítása a MySQL számára, meg kell távolítania az összes telepített csomagot és adatfájlt.
 1. A PERCONA kiszolgálót a MySQL szolgáltatáshoz: Service MySQL stop.
 2. Távolítsa el a csomagokat: $ sudo yum eltávolítás Percona-kiszolgáló *
 3. Távolítsa el az adatokat és a konfigurációs fájlokat. RM -RF / var / lib / mysql rm -f /etc/my.cnf.

Mi az adatbázis klaszterezése a MySQL-ben?

Az Cluster az árucikkek gyűjteménye, hogy az alacsony költségű skálázhatóságot és elérhetőséget biztosítson. MySQL Cluster olyan technológia, amely lehetővé teszi az Clustering a memória adatbázisok -t egy megosztott semmi rendszerben. Az aktuális GA verzió MySQL Cluster 7.3. MySQL 5.6 integrálva van és csomagolódik az MySQL klaszter -vel.

hogyan indulok újra Percona klaszter?

Az újraindítás Cluster csomópont, állítsa le a MySQL-t és újraindítsa. A csomópontnak el kell hagynia az klaszter -et (és a határozatképesség teljes szavazásának száma csökken. Amikor újra csatlakozik, a csomópontnak szinkronizálnia kell az IST használatával.

mi a proxysql?

Proxysql egy nagy teljesítményű SQL proxy. Proxysql fut, mint egy démon, amelyet megfigyelési folyamat figyel. A folyamat figyelemmel kíséri a démont, és újraindítja azt az ütközés esetén, hogy minimalizálja az állásidőt. A démon elfogadja a bejövő forgalmat a MySQL ügyfelekről, és továbbítja a MySQL szerverek támogatását.

Hogyan működik a Percona Xtradb klaszter?

PERCONA XTRADB CLUSTER Replikálja az egyik csomóponton végrehajtott műveleteket az Cluster -ben lévő összes többi csomóponthoz, és elég gyors ahhoz, hogy úgy jelenjen meg, ha szinkron (aka gyakorlatilag szinkron). Mindegyik ilyen objektumváltozást az Xtradb -ben rögzítjük, így az úgynevezett append_key műveletet használnak.

mi a galera klaszter?


Galera Cluster a MySQL számára egy igazi többmester Cluster a szinkron replikáció alapján. Ez egy könnyen használható, nagy rendelkezésre állású megoldás, amely magas rendszert kínál, nincs adatvesztés és skálázhatóság a jövőbeni növekedéshez. További információ az Galera Cluster & GT-ről;

Hogyan működik a Galera Cluster?

Galera Cluster egy szinkron többmester replikációs plug-in az InnoDB számára. Az alkalmazás bármely csomópontba írhat az Galera Cluster -ben, és a tranzakciós kötelezettségeket (sor alapú replikációs eseményeket) minden szerveren alkalmazzák egy tanúsítási alapú replikáció útján.

mi az innoDB klaszter?

20.1 InnoDB Cluster bevezetése. A MySQL InnoDB Cluster teljes magas rendelkezésre állású megoldást kínál a MySQL számára. Az alapértelmezett egydimpressziós módban az InnoDB Cluster egy olvasható írási szerver példány - az elsődleges. A másodlagos kiszolgáló példánya az elsődleges replikák.

A Mariadb használja az InnoDB-t?

InnoDB egy jó általános tranzakciós tároló motor. Ez az Mariadb 10.2 (valamint a MySQL) alapértelmezett tárolómotorja. A korábbi kiadások esetében az Xtradb az InnoDB teljesítménynövelő villája, és általában előnyös. Az egyesítő tároló motor egy azonos Myissam asztalok gyűjteménye, amelyek használhatók.

Mi a Percona Xtrabackup?

Percona Xtrabackup egy nyitott forrású hot backup segédprogram a MySQL alapú kiszolgálókhoz, amelyek nem zárják be az adatbázisát a mentés során. A MySQL 5.1 [1], 5.5, 5.6 és 5.7 kiszolgálókon, valamint az Percona kiszolgálón, valamint az Xtradb-n keresztül biztonsági másolatot készíthet.