Mi a hátsó fal?

Leírás. Az hátsó (Postero-alsó felület) a membrán, a lép, a bal suprrarenális mirigy, a bal vese első részének felső része, a hasnyálmirigy elülső felülete, a bal kólikus hajlítás, és a keresztirányú mezocolon felső rétege.Hasonlóképpen, mi a hátsó faltörés?

legtöbb hátsó fal törések vannak aprított vagy azok társított impactatiója sérülés, az ízületi felület a mögöttes szivacsos csont mentén a különbözet ​​a törési vonal. A lágy szöveteket gyakran a sérülés idején vagy a műtét során a fragmensekből leválasztják.

Másodszor, mi a hátsó EKG? Posterior EKG vezetékeket (V7-V9) alkalmazzák a V4-V6 mozgatásával a bal oldali lapok alatt. Cél: Az hátsó infarktusok kimutatása, amelyek gyakran alacsonyabb vagy oldalsó falhoz kapcsolódnak.

Ezután, mikor kell egy hátsó EKG-t csinálni?

Mivel az hátsó myocardiumot nem közvetlenül a standard 12-ólom ECG , a Stemi kölcsönös változásai az Anteroseptal vezet V1-3. Az hátsó MI-t a V1-3: vízszintes ST Depresszió következő változásai javasolják. Magas, széles r hullámok (& gt; 30ms)

Mi a fal töréscsípője?

Az Acetabular törés egy szünet a "golyó és-socket" csípő kötés aljzatrészében. Az acetabaris törések kezelése A gyakran tartalmaz műtétet az csípő normál anatómiájának helyreállításához, és stabilizálja az Hip csatlakozást.

az acetabulum csont?

Acetabulum . Az Acetabulum a mély, csésze alakú szerkezet, amely a combcsont fejét a csípőízületbe foglalja (9.4. Ábra). Érdekes megjegyezni, hogy az acetabulum a medence mindhárom csontjának kombinációjával van kialakítva: az ilium, a pubis és az ischium.

Mennyi ideig tart egy törött acetabularis csont gyógyítására?

Az törései Az acetabulum általában nem kezeljük 5-10 napig az a sérülést követően. Mivel az a beteg jelentős vérzést tapasztal ezzel az törés , A ortopéd sebésznek meg kell várnia az a beteg saját alvadási mechanizmusait, hogy lépjen kapcsolatba és ndash; általában három-öt napon belül.

Mennyi ideig maradsz a kórházban egy törött medencével?

Az AIM , hogy segítsen You visszanyerje a mobilitását és a függetlenségét, így lehet, hogy a hazatérhet az hamarosan -nek. Hogyan kell az hosszú ideig a kórházban való tartózkodásra, a függ az Ön állapotától és a mobilitásától. Lehetséges, hogy körülbelül 1 hét után lemerülhet, de a legtöbb embernek szüksége van az -es tartózkodásra a kórházban körülbelül 2 hétig.

Mi a hátsó csípő törés?

Hip diszlokáció akkor jelentkezik, amikor a combcsont nem törik és a erő átadódik felé csípő közös vezető posterior zavar a combfej vagy anélkül posterior csípőizületi törés . Bemutatjuk a 26 éves beteg esetét a gépjármű-balesetben.

lehet járni egy acetabuláris töréssel?


Acetabuláris törések nem gyakori sérülések. Általában felnőtteknél fordulnak elő, különösen az aktív életmódban. Autó (vagy motorkerékpár) vezetése és jelentős magasságból csökken az acetabuláris törés kockázati tényezői. A beteg általában nem lehet séta az érintett alsó végtagon.

Mi az elszabadult csípő és hátsó faltörés?

A gépjármű-baleset során, ha az axiális erőket a combcsonton keresztül alkalmazzák, míg az csípő hajlított és adduktált, az hátsó csípő diszlokáció általában bekövetkezik. Az Hip addukció enyhe foka az ütközés idején az acetabulum hátsó faltöréshez is vezet.

milyen típusú csont az acetabulum?

A csípő három csontból áll, az Ilium , az Ischium csont és az pubis Bone . Együtt, ezek a három csont alkotják a csésze alakú aljzatot, az acetabulumnak (a C betű).

Mi a hátsó szívroham?

Posterior Wall MI akkor fordul elő, ha az hátsó myocardialis szövet (jelenleg inferobasilare), amelyet általában az Posterior csökkenő artéria és mdash szállít; a jobb koszorúér-artéria ága az egyének 80% -ában; Az intracoronáris trombózis okozta vérellátást elveszíti az adott edényben.

Melyik artériát érinti a posterior mi?

Egy izolált hátsó MI kevésbé gyakori, mint az alacsonyabb vagy oldalsó MI hátsó kiterjesztése. A hátsó falhoz való vérellátás az emberek 80-85% -ában az jobb koszorúér ( RCA ) származik, amely a hátsó leereszkedő artériát (PDA) eredményez.

Mi a szív hátsó fala?


A superior vena cava és az inferior vena cava leeresztő szisztémás vénás vért az hátsó fal a jobb atrium. A jobb atrium belső fala egy sima hátsó részből áll (amelybe a vena Cavae és a Coronaria sinus csatorna) és a Ridgelike, az izmos elülső rész.

Hogyan olvastad az EKG-t?

Hogyan kell olvasni ECG
  1. 1. lépés 1 & # 8211; Pulzusszám.
  2. 2. lépés & # 8211; Szív ritmus.
  3. Lépés 3 & # 8211; Szív tengely.
  4. lépés 4 & # 8211; P-hullámok.
  5. 5. lépés & # 8211; P-r intervallum.
  6. lépés 6 & # 8211; QRS komplex.
  7. lépés 7 & # 8211; Szent szegmens.
  8. lépés 8 & # 8211; T hullámok.

Hogyan azonosítja az Nstemi-t?

NTEMI
NTEMI diagnosztizálása vérvizsgálattal és EKG-vel diagnosztizálódik. A vér teszt azt mutatja emelkedett kreatin-kináz szint-miokardiális sáv (CK-MB), troponin I, és a troponin T. Ezeket a markereket csak bizonyítékok lehetséges károsodásának a szív sejtek, és jellemzően enyhe képest STEMI.

Mi a helyes oldalú EKG?

-es jobb - oldalú 12-ólom ECG . Ennek megvalósításához az EMS-személyzet az előkészítő vezetékeket a tükörkép helyzetébe helyezi a beteg mellkasának jobb oldalán. A szerkesztő megjegyzése: Néha vezet V1 és V2 bal a helyén, és csak a vezet V3-V6 mozgatják át tükörkép helyzetben a beteg jobb oldalán .

Mi az elülső vezet?

Az vezetékek elrendezése a következő anatómiai kapcsolatokat eredményezi: vezet II, III. vezet V1-V4-re nézze meg az elülső felületet; vezet I, AVL, V5 és V6 megtekintheti az oldalsó felületet; és az vezet V1 és AVR-t a jobb atriumon keresztül közvetlenül az
üregébe néz

hol megy v1 vezet?


V1 kerül a jogot a szegycsont határ, és a V2 van elhelyezve a bal oldalon a szegycsont határon. Ezután a V4-et V3 előtt kell elhelyezni. V4 kell helyezni az ötödik bordaközi hely a midclavicular vonal (mintha rajz egy lefelé haladva a központtól a beteg kulcscsont).

Mi az alacsonyabb fali myocardialis infarktus?

alacsonyabb fali myocardialis infarktus & MDash; más néven IWMI, vagy inferior MI , vagy inferior ST szegmens MI , vagy inferior Stemi & MDash; előfordul, ha a jobb koszorúér-artéria, vagy az RCA által szállított inferior myocardial szövetje megsérül a hajó trombózisának köszönhetően.

hol van vezetője1?

Az elektródák elhelyezése a Standard Limb vezetékekhez -ben jelenik meg ebben az ábrán. Az ólom I-t úgy alakítjuk ki, hogy a bal karot (pozitív) összehasonlítjuk a jobb kar elektródához (negatív) (a következő ábrán látható módon). A nulla pont az vezető (a hash jel által jelzett) közepén van.