Mikor kellene Wisteria magokat ültetni?

A magokat azonnal meg lehet vinni, vagy tárolhatjuk, amíg a következő rugó hűvös, száraz helyen van.
 1. Tipp. Rázza fel az Wisteria Pod -t a -hez Határozza meg, hogy elegendő-e az a betakarításhoz & # 8211; Ha az magvak csörög, akkor készen áll az --re.
 2. csúcs. Sow Wisteria magok közvetlenül a földön ősszel vagy rugóval, ha szükséges.
 3. figyelmeztetés.Hasonlóképpen megkérdezheti, mennyi ideig tart a Wisteria-t, hogy növekedjen a magból?

Wistilias általában virágzik az -öt-öt éven belül ültetés. Néhány Wisterias az 15 éves -ig terjedhet. A vetőmagból ültetett Wistias mindaddig, amíg 20 év vagy soha nem virágozhat. A megfelelő ültetés, a metszés és az ellátás felgyorsíthatja a virágzó folyamatot.

Továbbá, a Wisteria mag pods felrobban? Az Wisteria általában április elején teljes virágzásban van, de télen az Wisteria Pods látható robbanó ! Mivel a hosszú lógó mag PODS száraz, az Pod feszültsége olyan magas lesz, hogy az mag Pod repedések nyitva vannak, és az magokat távolítsa el.

Ennek megfelelően hogyan növekszik Wisteria a magból?

Ha azt szeretné tudni, hogy az Wisteria növekedése mag Pods-ből, csak betakarja a hüvelyeket, és húzza ki az magokat -ből, mintha borsót dobna. Az magvak száríthatók, majd ültethetők bárhol is. A tavaszi és a szőlőben -es szőlő, amint a földön jön.

Hogyan csírázza a kínai Wisteria magvakat?

Fill tőzeg edényeket talaj-mentes keveréket, mint a tőzeg, és növényi a magokat felszínesen. Fedjük le a tetejét 1/4 hüvelyk perlit. Tartsa a keveréket nedvesen az csírázási -en keresztül, amely egy-hat hónapon keresztül vehet igénybe. magvak -t közvetlenül közvetlenül szabadon ültethetjük.

a kutyáknak mérgező Wisteria?

A PEA-családban a Cascading hegymászó szőlő, az Wisteria tartalmaz néhány mérgező vegyületet, amelyek befolyásolhatják a háziállatokat.

a wisteria mérgező, hogy megérintse?

Az Wisteria csábító szépsége csábító, de tudod, hogy ez egy enyhén mérgező üzem, főként macskák és kutyák számára. Minden része mérgező , különösen magvak. Ha csak kevés magot fogyasztanak, enyhe hasi fájdalom, hányás, hasmenés és depresszió a központi idegrendszer.

hol van a legjobb hely a Wisteria telepítéséhez?

Hogyan üzembe Wisteria
 • növényi növényi növények termékeny, nedves, de jól leeresztett talajban.
 • növény teljes napsütésben.
 • Ha a talaj rossz állapotban van, komposztot adjon hozzá; Ellenkező esetben a Wisteria a legtöbb talajon fog nőni.
 • növény tavasszal vagy esik.
 • ásni egy lyukat, mint mély, mint a gyökérgolyó és 2-3-szor széles.

wisteria invazív faj?

Bár a kínai és a japán Wisterias az invazív fajok -nek számítanak, még mindig megvásárolható, és csábító, hogy megragadjon egy vágást vagy csírázást egy naturalizált szőlőből.

könnyű növekedni Wisteria?


konténer termesztett Wistias lehet lehet az év bármikor ültetett , de az könnyebb gondoskodik az őszi vagy téli gondozásra. növény a termékeny, jól leeresztett talajban. Wistilias virág a legjobb napsütésben, hogy válasszon egy dél- vagy nyugati falú falat vagy Pergolát. Az növekszik a enyhe árnyalatában, de a virágzás csökken.

wisteria rossz a házak számára?

Wisteria egy Házon
Ezek a gyorsan növekvő és agresszív szőlőültetvények a belépő utasok felett, és repedhetnek vagy károsíthatják a homlokzatot. A szőlő az otthoni vagy a rések oldalán lévő repedéseken keresztül kúszik, és a külső és a hajózás felé halad.

nehéz növekedni Wisteria?

Nincs hibás az Wisteria édes illata, mivel parfüm a kert és ndash; A gyönyörű ibolya-kék vagy levendula virágzik a szőlőből a késő tavasz közepén. Míg az növekvő Wisteria könnyű, óvatosan kell vigyáznia vele, mivel gyorsan el kell távolítania mindent a megfelelő gondozás nélkül.

lehet Wisteria-t edényekben?

Növekvő Feltételek
Wisteria előnyben részesíti a teljes napfényt. Bár a növény elválasztja a részleges árnyalatot, túl sok árnyékot eredményez a gyenge virágzás.Az -hez a Wisteria növekedése egy gyülekezetben kezdődik, kezdje el az tartály csak kissé nagyobb, mint az óvodai konténer , majd az Wisteria fokozatosan növeli, ahogy a növény növekszik.

kell eltávolítanom a vetőmagokat a Wisteria-ból?

Az vetőmagot egyedül hagyhatja, vagy leállíthatja őket. Nem tesz különbséget az üzemnek. Wisteria -ben a késő nyár végén virágzik a következő év tavaszi kijelzőjén, így nem akarsz ilyen kiterjedt metszést végezni a szezonban. Ehelyett, terjessze meg, amint befejezte a virágzást.

milyen mélyen növények vetőmagokat?


Vetés Wisteria Seeds
Válasszon edényeket vízelvezető lyukakkal az alsó rész körül, és töltse ki őket egy Soilless vetőmag -Starting keverékkel, mert ez steril, nedvesség retentív és a gyomnövényes magvaktól mentes Potting talajok. SOW Wisteria magok 2 INCHES DEEP , amely a mélység négyszeres szélessége.

Milyen gyorsan növekszik a wisteria?

Wisterias lassan érett, és nem kezdhet virágzást három-öt évig az ültetés után. A Wisterias gyors természők, és 10 méteres vagy annál többet lőhet egyetlen növekvő szezonban. Ez nagyszerű, ha azt szeretné, hogy gyorsan fedje le a kerítést vagy a pergolát, de nem akarja, hogy a szőlő túllépje a kertet.

a wisteria mérgező?

Wisteria fajokat használnak élelmiszerüzemekként néhány Lepidoptera faj lárvái, beleértve a barna farok. A növény minden része tartalmaz egy Wistin nevű saponint, amely mérgező , ha lenyelhető, és szédülést, zavart, beszédproblémákat, hányingert, hányást, gyomorfájdalmakat, hasmenést és összeomlást okozhat.

elindíthatja Wisteria-t a vágásból?

szedése Wisteria Cuttings
Wisteria -t a puhawoodból kell bevenni. Ez még mindig zöld, és nem kifejlesztett fás kéreget. Az vágó -nek körülbelül 3-6 hüvelyk hosszúnak kell lennie, és legalább két levele van az vágóegységen. Wisteria dugványok gyökér a legjobb, ha késő tavaszi vagy nyár elején veszik.

milyen wisteria szaga van?

Minden Wisterias illatos. Néhány fajta kiad egy musky illatot, míg mások édes illatot kapnak. Az illatuk halványáig terjed, hogy majdnem túlterhelhető legyen. Itt található az Wisteria fajták listája, amelyek a legjobb illat számára.

hogyan képez egy wisteria fát?


A legjobb eredmény érdekében kezdje el a Wisteria képzését, amikor fiatal és vékony, hajlékony szárakból áll.
 1. meghajtó A 4-tól 4 hüvelykes fából készült tételt 12 hüvelyk a földbe egy kalapálással.
 2. Válassza ki a Wisteria legélénkebb fő szárát, hogy a fa törzséje legyen.
 3. Helyezze a szárat a hozzászólás legközelebbi oldalára.

Hogyan képezzük Wisteria-t?

 1. stabil struktúrával kezdődik. A Pergola vagy Arbor gyakorlása egy olyan gyakorlat, amely gondos tervezést igényel.
 2. vonat szőlő mászni. Ahhoz, hogy egy új növényt egy Pergola vagy Arborra képzenünk, lehetővé tegyék két vagy három fiatal hajtás, hogy lazán csípjék egymás körül, és a hozzászólás, ahogy nőnek.
 3. ösztönözni az elágazást.

Hogyan nőnek a Wisteria Roots?

Mennyire növekszik a Wisteria Roots ? Ha az -et tartja, milyen magas Wisteria szőlő növekszik a -nek, akkor csak értelme, hogy az Wisteria gyökér rendszer erős és agresszív. Például, a kínai Wisteria 60 métert hajthat végre, akár 15 méter átmérőjű szárral.