Hogyan működik az IR hőmérséklet-érzékelő?

Ezek az érzékelők dolgoznak a -vel azáltal, hogy az infravörös energiát egy objektum által kibocsátott egy vagy több fotodetektorra összpontosítva. Mivel az összes objektum kibocsátott infravörös energiája arányos az hőmérsékletével -vel, az elektromos jel az hőmérsékletű pontos leolvasását biztosítja, amelyre rámutat.Ehhez IR hőmérők pontosak?

Az alap- és leggazdaságosabb IR hőmérő A mérési tartománya 0 és körülbelül 600 ° C között van; F, -es pontossággal és pluszmn; 3,5 és deg; F (EXTECH & REG; SUP> IR hőmérő ). Ezeket az egyszerű, mégis hatékony eszközöket a HVAC technikusok használják a levegő hőmérsékletének és a motorfelszíni hőmérsékletének mérésére.

Továbbá mi az infravörös hőmérséklet? Minden feletti hőmérsékleten, mintegy 5 Kelvin fok (mínusz 450 fok vagy mínusz 268 Celsius fok ) bocsát ki infravörös sugárzást. A Sun a teljes energiájának felét adja meg, mint az IR, és a csillag látható fényének nagy része felszívódik és újra kibocsátott IR, a Tennessee Egyetem szerint.

is, hogyan működik egy ir fegyver?

Infravörös hőmérők általában egy objektívet használnak az infravörös fény fókuszálásához egy objektumról egy termopile nevű detektorra. A termopile elnyeli az infravörös sugárzást, és hőgé alakítja. A villamos energiát egy detektorra küldjük, amely azt használja, hogy meghatározza az hőmérő -hez mutató hőmérsékletét.

Az IR hőmérők vízen dolgoznak?

No. Infravörös hőmérők A csak az Water & MDash felületi hőmérsékletét mérje meg; akkor is, ha az lézer fénye az Water -n keresztül halad át a fent leírt módon.

Mit jelent a távolság aránya?

A távolsága fénypont arány [D: S] a méret a terület (& ldquo; helyszínen & rdquo;) mért, mivel kapcsolódik távolságot a hőmérő a helyszínen . Például egy D: S arány 8 és 1, mérni egy 1 hüvelykes spot távolságban 8 hüvelyk.

használhat infravörös hőmérőt egy személyen?

Igen, A általán általános célú orvosi infravörös hőmérővel használhatja az emberi homlok hőmérsékletét. Emellett az You -nek csökkentenie kell az elvárásainak, ha az You szeretné a pontos olvasást, mert ez általában nem történik ezekkel az hőmérőkkel.

Mennyire pontos a templom hőmérő?

, de a hőmérséklet-leolvasások attól függően változnak, hogy melyiket használja, és szüksége van egy pontos testhőmérsékletre, hogy meghatározza, hogy van-e láz. A homlok ( Temporal ) szkenner általában 0,5 ° C (0,3 ° C) 1 ° C (0,6 ° C (0,6 ° C) alacsonyabb, mint egy orális hőmérséklet.

Mi a normál testhőmérséklet a felnőtteknek?

Az átlagos normál testhőmérsékletet általában 98,6 ° C-ként ( 37 és DG; C ) lehet elfogadni. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a "normál" testhőmérséklet széles tartományban van, 97 ° C ( 36,1 és DG, C ) és 99 és DG; A leggyakrabban azt jelenti, hogy a fertőzés vagy betegség által okozott láza van.

használhatja az infravörös hőmérőt az élelmiszeren?


Bár egy infravörös hőmérő hihetetlenül hasznos lehet, ez nem mindig a megfelelő eszköz a konyhában lévő hőmérséklet ellenőrzéséhez. A legfontosabb, hogy tudjuk, hogy az infravörös hőmérő csak a felületi hőmérsékletet méri, ezért nem szabad belső élelmiszer- hőmérsékletet használni.
Az

az infravörös hőmérők jó a főzéshez?

BEST Infravörös hőmérők (hőmérsékletpisztoly) főzéshez
A gyártók, mérnökök és természetesen a szakácsok használhatók. Ők hihetetlenül hasznos , mivel képesek mérni az objektumok hőmérsékletét anélkül, hogy fizikai kapcsolatba lépne velük.

Mennyire pontos a nem érintkező hőmérők?

Az Non - érintkező hőmérő érzékenysége és specifitása 97%. A negatív prediktív érték 99%, ami különösen fontos, hogy kizárja a lázát, és elkerülje a felesleges laboratóriumi munkát.

Mit jelent az emissziót?

emissziót jelent az objektumnak az infravörös energia kibocsátásának mértéke. A kibocsátott energia jelzi az objektum hőmérsékletét. Az emissziós értéke 0-tól (fényes tükör) 1,0-ig (Blackbody).A legtöbb szerves, festett vagy oxidált felületek emissziós értékei közel 0,95.

lézeres hőmérők veszélyesek?

infravörös (IR) A hőmérők nem károsak a gyerekekre, amíg nem hagyja, hogy játsszon velük, nem játékok. IR hőmérő nem tesznek kibocsát sugárzás , csak mérés, mint egy digitális fényképezőgép. Az összes hordozható elektronikus berendezéshez hasonlóan az elemeket használják, amelyek lenyelve káros lehetnek.

Mi az infravörös hőmérő használata?


Infravörös (IR) hőmérők lehetővé teszik, hogy az intézkedés a hőmérséklet gyorsan, a távolból, és anélkül, hogy hozzáérne a tárgy méred. Olyan hasznos, könnyű, és még szórakoztató az -hez, hogy a -t használják, hogy olyan gyakoriak lettek a konyhákban, mint a gyári padlón.

Mi a hőmérsékletpisztoly?

Alternatív módon infravörös hőmérő , az hőmérsékletű olyan eszköz, amely megméri az -es hőmérséklet -et, amit az pisztoly mutatnak. A legtöbb hőmérsékletpisztolya képes Celsius és Fahrenheit között váltani.

mit jelent az infravörös színek?

bármilyen termogramban, a világosabb színek (piros, narancssárga és sárga ) jelzik a melegebb hőmérsékletet (több hő és infravörös sugárzás), míg a lila és a sötétkék / fekete jelzi a hűvösebb hőmérsékletet (kevesebb hőt) és infravörös sugárzás).

Milyen messze van az infravörös fény behatolva a vízbe?

Úgy tűnik, hogy nagyon kevés NIR fény haladhat át a -nél több, mint egy méter Water (a medence alja nem látható). Light abszorpciós koefficiens tiszta Water . Az abszorpciós koefficiens (Y tengely) a logaritmikus skálán, így NIR fény (például 760 nm) szívódik 10-szer gyorsabb, mint a narancs fény (625 nm).

Milyen messze lehet infravörös utazás?

Látható fény lehet „t utazási vályú légkör, amennyire például Közép-hullám infravörös fényt, 3 és 4 közötti mikron. Körülbelül 5-től 8-ig közel 5-től 8-ig az infravörös abszorbeálódik az fényen keresztül, akkor az -ről örökké utazik a -re, hacsak gyengítik, ezért azt hiszem, hogy az -ről beszélsz, milyen messzire beszélsz a -ről a földön.

infravörös veszélyes?


Infravörös hullám és a szemkárosodás
expozíció intenzív elektromágneses sugárzás, beleértve infravörös sugárzás, károsíthatja a lencse és a szaruhártya a szem. Ez az egyik oka annak, hogy a napsütésben bámuljon az ártalmas (és nem szándékos). Azok az emberek, akik az intenzív sugárzáshoz közel dolgoznak, védőszemüveget kell viselniük.

Az emberi test infravörös sugárzást bocsát ki?

Igen, Humans Adja ki az sugárzást -nek. Humans adnak le többnyire infravörös sugárzás , amely elektromágneses sugárzás gyakorisággal kisebb, mint a látható fény. És mivel pontosan az abszolút nulla hőmérséklet fizikailag lehetetlen, minden objektum adja ki a termikus sugárzást.

az infravörös fény rossz a szemedért?

Infravörös fény Effect szemre . Minden infravörös , látható vagy ultraibolya elektromágneses sugárzás okozhatja az sérülést a szem -nek elegendő koncentrációban, de ez nagyon ritka. Az infravörös Light -nek rendkívül intenzívnek kell lennie ahhoz, hogy kárt okozzon. infravörös lámpák és izzólámpák nem elég erősek ahhoz, hogy ilyen kárt okozzanak.