Az OPSSET LIST ALKALMAZÁSA AZ OSPF-re?

Az OPSSET - lista Subcommand az OSPF -re? A. Az Offset - lista Command nem működik az OSPF munkájához. A távolsági vektor-protokollokhoz, például a belső átjáró útválasztási protokollhoz (IGRP), az útválasztási információs protokoll (RIP) és a RIP 2. verziója 2.ember is megkérdezi, mit használja az OSPF a legjobb útvonal kiszámításához?

Ha több útvonal van -hez egy olyan hálózathoz, amely ugyanazzal az Route típusú hálózattal rendelkezik, az OSPF metrikus számított -t a sávszélességen alapuló költségként az használt az Legjobb Route kiválasztásához. Az legjobb értékű a értékét az Legjobb Route -nek választja.

Továbbá, miért kapom a nem foglalható router ID hibaüzenetet, amikor beállítani router OSPF One? OSPF felveszi a legmagasabb IP-címet router ID-ként. Ha az a NO interfészek UP / UP módban IP-címmel visszaadja ezt az hibaüzenetet -nek. A probléma kijavításához konfigurálja a loopback felületet.

Ilyen módon, az OSPF használja a Hop-számot? A

OSPF egy nyitott szabvány, osztálytalan, link-állami útválasztási protokoll. Az OSPF korlátlan HOP COUNT -vel rendelkezik. & Acirc; & Brvbar; Az OSPF a sávszélességet használja a metrikushoz.

Hogyan számítják ki az OSPF-ben?

legrövidebb út nyitása először ( OSPF ) használ „ Cost ” értéket metrikus és használ egy referencia sávszélessége 100 Mbps költségszámítás . Az képlet a kiszámításához Az költség a referencia sávszélesség osztva az interfész sávszélességgel. Például 10 Mbps Ethernet esetében az OSPF metrikus költség értéke 100 Mbps / 10 Mbps = 10.

Milyen gyakran frissíti az OSPF-t?

Bár az OSPF nem frissíti az frissítéseket a rendszeresen, az 30 percenként az LSA-t tükrözi. Mindegyik LSA magában foglalja a link-állami életkor változóját, amely számít az LSA csomag korának. Ha hálózati változás történik, az LSA hirdetési routere egy frissített LSA-t generál, hogy tükrözze a hálózati topológia változását.

Az OSPF támogatja a terheléskiegyenlést?

Ha egyenlő költségű útvonalak léteznek ugyanarra a célállomásra, az OSPF Cisco megvalósítása legfeljebb 16 Next Hops-t tarthat az útválasztási táblázatban ugyanazon a rendeltetési helyre (amelyet terheléselosztó -nek neveznek). Alapértelmezés szerint a Cisco Router támogatja a legfeljebb négy egyenlő költségű útvonalat az OSPF célállomására.

Mi a soros interfész alapértelmezett költsége az OSPF-vel?

100 / 1,544

Mi az alapértelmezett OSPF költsége?

Alapértelmezett értékek:
100 Mbps & mdash; Az alapértelmezett költség 5 5. 1 Gbps & mdash; az alapértelmezett költség 4. 10 Gbps & mdash; az alapértelmezett költség 2,4 40 Gbps & mdash; a alapértelmezett költség jelentése 2.

Miért használjuk az OSPF-t?


Az ötlet mögött a OSPF -nak, hogy csökkentse az összeget terelni a forgalmat, és csökkentheti a feldolgozását központi router. A különböző területek egymáshoz kapcsolódnak a Területi Router (ABR) révén. Az OSPF a Link State Routing protokoll, és a Link State Routing protokollt hangolhatja gyorsan.

ahol az OSPF használ?

Az OSPF (nyílt legrövidebb út első) protokoll az IP-útválasztási protokollok egyikének egyike, és az internet belső átjáró protokollja (IGP) az internethez, az a -t az IP-útválasztási információk terjesztése során egyetlen autonóm Rendszer (AS) egy IP-hálózatban.

Mit jelent az OSPF link költsége?

47. Mit jelent az OSPF kapcsolat költsége -nek? A magasabb költség az OSPF-kapcsolathoz a gyorsabb utat jelzi a célállomáshoz. linkköltség jelzi a az útvonal felhalmozott értékének arányát a rendeltetési helyre.

Mit jelent a 16-as ripv1 jelentése?

? RIPV1 egy klasszikus útválasztási protokoll. ? Az HOPS maximális száma megengedett a RIP 15, ami korlátozza a RIP támogató hálózatok méretét. A 16 HOP-szám végtelen távolságnak tekinthető, és az útvonal elérhetetlennek tekinthető.

Melyik réteg az oszpf?

Wikipedia szerint a RIP az Layer és OSPF alkalmazáson működik az Internet Protokoll lakosztály Internet Rétegében.

Mi a maximális komlószám a RIP-vel?


15

Miért van RIP HOP COUNT 15?

RIP Megakadályozza az útválasztási hurkokat az HOPS számának korlátozásával, amely lehetővé teszi a forrásból származó útvonalat. Az RIP számára a legnagyobb számú HOPS az 15 , amely korlátozza az RIP hálózatok méretét.

miért jobb az EIGRP, mint az OSPF?

EIGRP is kevésbé zavaró, mint OSPF , mert nem rendelkezik a különböző hálózati típusú és EIGRP könnyebben telepíthető az agyban és a beszélt forgatókönyveket. Az OSPF csak a területek között foglalható össze. OSPF a LINK állapota, így az jobb nézete az hálózathoz, mint az EIGRP , mielőtt az SPF algoritmust futtatja.

Hogyan változtathatom meg az OSPF költségét?

Két módszer áll rendelkezésre Change Az OSPF költség . Az egyik módszer az OSPF COST parancs futtatása közvetlenül Change Az Interface költség , és a másik az Change A sávszélesség referenciaérték közvetetten Change

Hogyan számítod ki a hopszámot?

Csak a parancssor megnyitását, majd hajtsa végre a Tracert, majd a rendeltetési hely gazdagép vagy IP-címét. Többek között megmutatja az komló -t, mivel előfordulnak, az utolsó HOP számmal az HOP COUNT .

Milyen algoritmus van az OSPF használatával?


Nyissa meg az legrövidebb útvonal első (OSPF) egy Routing protokoll az internetes protokoll (IP) hálózatokhoz. Az Routing (LSR) algoritmus linkállományát használja, és a belső átjáró protokollok (IGPS) csoportjába esik, amely egyetlen autonóm rendszeren belül működik (AS). Az OSPF 2. verziója az RFC 2328 (1998) IPv4 esetében.

Mi a maximális hopszám a Ripv2-hez?

maximális HOP COUNT 15; A végtelen (elérhetetlen) útvonalak 16-os mutatóval rendelkeznek. A 224,0-as multicast címre 30 másodpercenként küldött időszakos útvonalfrissítések.

Mi fog történni, ha az OSPF router prioritása nulla?

az IP ospf elsőbbségi parancsot set router prioritás , amely meghatározza a kijelölt router ezen a hálózaton. Ha van egy nyakkendő, az router a magasabb router ID előnyben részesítendő. Az router egy router prioritás Set és nulla nem válhat a kijelölt router vagy a Backup kijelölt router .