A cowpea ugyanaz, mint a bab?

Black-Eyed borsó (Vigna Unguiculata) az Cowpea különböző része, és az Bab & AMP családjának része. borsó (Leguminosae vagy Fabaceae az USA-ban). Bár egy borsónak hívják, valójában egy bab . Mind a borsó, mind az bab hüvelyesek, mindkettő ehető magvak és hüvelyek.Hasonlóképpen megkérdezik, mi a különbség a bab és a borsó között?

Bab utalhat általánosságban a növényi magvakban , fabaceae, a hüvelyesek, vagy több meghatározott fajta. borsó általában az egyes fajok Pisum Sativum magvakra utal. Ha az " Bean " kifejezést széles körben használja, az borsó egy bab típusát hívhatja.

Ezt követően a kérdés az, hogy mi a cowpea? Az CowPea lehet a zöld vagy száraz takarmány. Az a , mint zöld trágya termés, nitrogén rögzítő termés, vagy eróziós kontroll. Az egyéb gabona hüvelyesekhez hasonlóan az Cowpea tripszin inhibitorokat tartalmaz, amelyek korlátozzák a fehérje hasznosítását.

, mi a típusai a cowpea?

Black-Eyed Pea Yardlong bab Catjang Dixie Lee borsó

cowpea egy zöldség?

Cowpea (más néven fekete szemű borsó) elsősorban ehető babot termesztenek, de sok ember nem tudja, hogy a termés egy zöldségként termeszthető. A pályázati levelek és a fiatal hüvelyek is ehetőek, és használhatók ízletes és tápláló zöldség edények készítésére.

a borsó olyan jó, mint a bab?

Mint sok más hüvelyes, az borsó nagy rost és fehérje forrása. Sok kutatás mutatott borsó rostot és fehérjét, amelyet kiegészítőként használhatunk, számos Egészségügyi előnyökkel rendelkeznek.

fekete babok egészségesek?

, mint más hüvelyesek, mint például a földimogyoró, a borsó és a lencse, az Black Beans díjazza a magas fehérje és rosttartalmukat. Ezek tartalmaznak több olyan kulcsfontosságú vitamint és ásványi anyagot is, amelyekről ismert, hogy előnyösek a Human Health .

csicseriborsó egy borsó vagy bab?

A csicseriborsó vagy csicseriborsó egy hüvelyes a növény család Fabaceae, alcsalád bükkönyformák. A növényt tápláló magvaként termesztik. A magjai magas fehérje és rostok. Az csicseriborsó más nevei gramm, bengáli gramm, Garbanzo , garbanzo bab , és egyiptomi borsó .

milyen zöldségek hüvelyesek?

jól ismert hüvelyesek közé tartozik az lucerna, a lóhere, bab , borsó , csicseriborsó , Lencse , Lupins, Mesquite, Carob, szójabab, mogyoró és Tamarind. A hüvelyesek botanikusan egyedi gyümölcsöt és ndash-t termelnek; Egy egyszerű száraz gyümölcs, amely egy egyszerű CARPEL-ről és általában párhuzamos (egy varrás mentén nyílik) két oldalra.

miért nem egy borsó?


Húsos és nem úgy néz ki, mint szárak vagy levelek, de azok nem gyümölcs. Az borsó (vagy bab ) a mag. Mindannyian ugyanolyan mennyiségű hüvelyben nőnek, ami a gyümölcs, és nagyon magas a fehérje. A növény, a hüvely és a zöldség mindannyian hüvelyesnek nevezik, mondta Litt.

fekete szemű borsó jó neked?

Táplálkozási profil
Black - Eyed borsó hihetetlenül tápanyag-sűrű, sok szál és fehérje csomagolása minden adagba. Ők is egy forrás több fontos mikrotápanyag, beleértve az folátot, a réz, a tiamin és a vas.

a bab egy zöldség?

Bab és borsó a hüvelyesek érett formái. Sokan az Bab -et és a borsót vegetáriánus alternatíváknak tekintik. Azonban az Növényi csoport részét képezik, mert kiváló étkezési rostok és tápanyagok, például folsav és kálium.

fekete szemű borsó jó a cukorbetegek számára?

Diabetes SuperFood
Ezek lassan emésztett keményítőt (szénhidrát) biztosítanak, ami csökkenti a vércukor tüskéket. Teljesek az egészséges rostokkal, így hosszabb ideig tartanak. A fehérjével csomagolva, amelyet a testednek megfelelően kell működnie. Alacsony zsírban vannak.

Mi a másik neve a Cowpea számára?

tenyésztett cowpeas az Black-Eyed Pea , Southern Pea , Yardlong bab , Catjang és Crowder borsó

mit szeretnek a cowpeas?


Mindenki hallott a Blackeyed borsóról, talán az Cowpeas legjobbjairól. A vörösbab és a rizs, például az nem a nem íze, mint a Hoppin John, de az unripe cowpeas a hüvelyben lehet enni , mint a unripe közönséges bab (& ldquo; zöldbab és rdquo) [& ndash; És ez az, hogy ők többnyire itt fogyasztják Sichuanban].

mit tartalmaz a cowpea?

Továbbá, az cowpeas a hihetetlen források több alapvető ásványi anyagot tartalmaznak. 100 g szárazbab tartalmaz réz-94%, vas-107%, mangán-66%, foszfor-61%, szelén-16%, kalcium-11% és cink-31%.

Mi az angol neve Akidi?

Cowpea ( Vigna Unguiculata ) egy speciális típusú bab, helyben ismert akidi Igbo. Natív finomságként szolgál, és jelentősen hozzájárul az étkezésekhez Nigéria délkeleti részén. Az Akidi egy kis apró babos mag, két közös faj, & Ndash; vöröses-barna és fekete.

Mi a különbség a cowpeas és a fekete szemű borsó között?

Black - Eyed borsó (Vigna Unguiculata) az Cowpea különböző része, és része a babnak pedig a baba & amp; borsó (Leguminosae vagy Fabaceae a USA-ban). Bár az borsó -nek nevezték, valójában egy bab. Mind az borsó és a bab hüvelyesek, mindkettő ehető magvak és hüvelyek. borsó a Pisum nemzetségben.

Lehet enni cowpeas nyers?

Cowpeas lehet, hogy a -t számos kultúrában termesztik, mint hátsó kerti telek, és a zöldek valóban jobban csomagolódnak a táplálkozással, mint a borsó maguk is. A növények összes ehető részét először főzni kell, az emberi fogyasztásra és hellipre; ezek nem ehető Raw . Az levelek betakarítása A -t szakaszokban lehet elvégezni.

Mi a legjobb ideje a cowpea ültetéséhez?


V Az legjobb ideje, hogy a cowpeas a hűvösebb területeken a hűvösebb területeken legyen. v A melegebb területeken a termés lehet ültetett a december közepén. v tehénborsóval lehet ültetett október elején feltéve, hogy a minimum hőmérséklet meghaladja a 10 & deg; C, a januári olyan területeken, ahol a korai fagy nem fordul elő.

do cowpeas fix nitrogént?

Egyéb gabona hüvelyesek, mint például a földimogyoró, az cowpeas , a szójababok és a fava bab, a jó nitrogén fixerek, és az rögzíti a -t az nitrogén -nek, mint a talajból felszívódó. Ezek a hüvelyesek -es -es -t 250 lb Nitrogén -t rögzíthetnek hektáronként, és általában nem megtermékenyítik (Walley et al., 1996, Cash et al., 1981).

mennyi ideig tart a cowpeas csírázni?

nyolc-10 nap