Mi az infúzió orvosi szempontból?

Orvosi Az infusus
infuse definíciója: gyógyszer , hogy bemutassunk egy oldatot a testbe vénán keresztül. Az infúzió a vérben lévő folyadék terápiás bevezetése vénába. Az infúziós folyadék például sóoldat (só) oldat lehet.Ismerje meg, hogy mi az infúziós terápia kezelésére?

infúziós terápia A -t általában az kezelésére alkalmazzák, hogy a súlyos vagy krónikus fertőzések ne reagáljanak az orális antibiotikumokra.

Ismerje meg, mi a vitamin infúziós terápia? Intravénás (IV) -vitamin terápia egy eljárást mutat be a vitaminok és ásványi anyagok közvetlenül a véráramba. Egyes klinikák az -vitamin -vitamin injekciót is igénylik az energiaszintek növelésével és az immunrendszer stimulálásával, valamint a stressz, a jetlag és az alvási problémák segítségével.

Hasonlóképpen, mennyi ideig tart az infúziós terápia?

körülbelül 3 óra

Miért van szükség infúzióra?

infúziós terápia. Az infúziós terápia magában foglalja a gyógyszerek adagolását tűt vagy katéteren keresztül. Egyéb állapotok kezelt specialitás infúziós terápiák lehetnek rák, pangásos szívelégtelenség, a Crohn-betegség, a hemofília, immunhiányos, szklerózis multiplex, reumatoid artritisz, és így tovább.

Milyen betegségeket kezelnek infúziós terápiával?

infúziós terápia A a gyógyszerek beadására utal egy tű vagy katéteren keresztül.

A speciális infúziós gyógyszerek vagy biológiák használatával kezelt egyéb feltételek:
 • gasztrointesztinális betegségek.
 • immunhiány.
 • reumatoid arthritis.
 • pikkelysömör.
 • pszoriatikus arthritis.
 • asztma.
 • allergiák.
 • köszvény.

Melyek az infúzió mellékhatásai?

enyhe és mérsékelt mellékhatások intravénás Ig (IVIV) fejfájás, öblítés, hidegrázás, myalgia, zihálás, tachycardia, alsó hátfájás, hányinger és hypotensio. A fejfájás és súlyosabb formájuk, migrén, hajlamosak az egyik leggyakoribb mellékhatás .

Hogyan készül az infúzióra?

Itt van néhány tipp az infúziós napra.
 1. Az első infúzió előtt (több hét múlva)
 2. előkészíti a testét (egy hét múlva)
 3. hozza egy barátodat az infúzióhoz (egy hét múlva)
 4. öltözködés az infúzióhoz ( Infúziós nap)
 5. hozzon valamit (infúziós nap)

Mit viselsz infúzióhoz?

laza laza ruhák viselése lehetővé teszi az orvosi személyzet számára, hogy könnyen és megfelelően ellenőrizze a létfontosságú jeleit. Fontolja meg az visel ruhát a rétegekkel, hogy lehetővé tegye a hőmérsékletszabályozást. Az infúziós központ hőmérséklete hűvös vagy meleg lehet; A intravénás infúziók is meleg vagy hűvösnek érzik magukat.

Mit várhatok egy infúziós központban?


Mit várhat az infúziós Center
 • fogjuk szerezni a testsúly, a vérnyomás és a hőmérséklet (a vitális), kivéve, ha a korábban hozott klinikán. Az
 • gyógyszertár felülvizsgálja a létfontosságú jeleit, a megfelelő laboratóriumi munkát, és ezután elkezdheti biztonságosan felkészíteni és feldolgozni, ellenőrizni és összekeverni az adott nap személyre szabott kezelését.

az infúziók biztonságos?

Infúzió Therapy Safety . Az infúziós szivattyúk az egészségügyi ellátás egyik legszélesebb körben használt technológiája. De infúziós hibák és szivattyú kudarcok okozhatnak és súlyos károkat okozhatnak, sőt a halál, a betegek számára.
Az

az infúziós terápia ugyanaz, mint a kemoterápia?

kemoterápia A speciális gyógyszereket használ az rákos sejtek eléréséhez és megöléséhez a test bármely területén, ellentétben a műtét és a sugárzás, amely konkrét területeket céloz meg. Az infúziós -t is használjuk antibiotikumok, fájdalomcsillapítások és egyéb infúziós kezelések szállítására, amennyiben szüksége lehet az rákos -ről.

Mi a Gammagard infúzió?

Gammagard Folyékony [Immune Globulin Intravénás (humán)] 10% -os készítmény nagyon tiszta és koncentrált immunglobulin G (IgG) antitestek kezelésére használt primer immunhiányos, és hogy csökkentsék a fertőzés veszélye egyének rosszul működő immunrendszerekkel, például krónikus limfocitikus
-vel

Melyek az IVIG kockázata?

A legtöbb mellékhatás effektek A enyhe és átmeneti, beleértve a fejfájást, öblítő, láz, hidegrázás, fáradtság, hányinger, hasmenés, vérnyomásváltozások és tachycardia. Az IGA hiányossággal kapcsolatos anafilaxiás reakciók nagymértékben megelőzhetők. A késői mellékhatások ritkák, és az akut veseelégtelenség és a tromboembóliás események.

Mi a különböző típusú infúziós folyadékok?


BEÁLLÍTÁSA IV FLUIDS A 4 leggyakoribb típus és azok felhasználása
 • , ha a víz elveszett, IV megoldások visszaállítani a folyadék egyensúlyát. Az
 • víz elengedhetetlen minden élő sejthez.
 • kristályos megoldások: leggyakrabban használták.
 • , amely kristályos megoldást ad az adagolásra?
 • kolloidok: kevésbé gyakori, de fontos!

Mi a vesék infúzió kezelése?

Rituximab kap, mint egy intravénás infúzióban (egy adott gyógyszer lassan vénába segítségével infúziós pumpa) kanülön keresztül a hátán a kezét. Két infúziót kapsz 2 héten kívül.

Mennyibe kerül az infúziós terápia?

Home Infúzió Jelentős -es költséggel járó megtakarítások a hagyományos infúziós kórházi beállításhoz képest (Home infúziós terápia , 2010, Shelley, 2009; Einodshofer, 2012). Mivel a kórházi kezelés napi 1,500 dollár és 2,500 dollár közötti felfelé költ, az Átlagos költség Of Home Infusion napi $ 15 és 200 $ (Shelley, 2009).

Mi a rákos beteg infúziója?

Ha az infúziós kemoterápiája van, akkor a gyógyszert a véráramba szállítjuk a véna vagy a központi vonalon lévő tűn keresztül. Lehet, hogy támogató gyógyszereket vagy kezeléseket (például hidratálást) is kaphat infúziós -vel. Az első infúziós kinevezése általában a leghosszabb, így teljes napra tervez.

IVIg a kemoterápiának tekinthető?

Kérdés: Az intravénás immunglobulint ( Ivig ) kódolnánk és töltsük fel az kemoterápiás gyógyszerként, mint a Remicade & Reg;, vagy kódoljuk, és töltsük fel IV infúziónak? Válasz: Ivig kimutatták, hogy hatékony kezelést jelent a különböző autoimmun, fertőző és idiopátiás betegségek számára.

Mi a fájdalom infúzió?


Intravénás (IV) Infúzió Terápia egy különböző Pain szindrómák kezelési lehetőség, beleértve az ilyen körülményeket, mint fibromyalgia, neuropátiás fájdalom , Phantom Limb Pain , post-herpetikus neuralgia, komplex regionális fájdalom szindrómák (CRPS), diabéteszes neuropátia és központi fájdalom a stroke vagy a gerincvelő

Do vitamin cseppek tényleg működnek?

Mint sok alternatív kezelés, az vitamin IV cseppek nem rendelkeznek erős tudományos bizonyítékokkal az egészségre vonatkozó állításuk biztonsági mentésére. & ldquo; -vitamin infúziók az egészséges személyek számára kevésbé több, mint a kígyóolaj, és rdquo; ő mondta. & ldquo; Nincs adat, hogy támogassák használatukat vagy irodalmat, hogy minden értelmes egészségügyi ellátást kínáljanak.

Mennyire biztonságos a IV terápia?

LS: A kockázata annak, hogy túl sok jó dolog és rdquo; IV -vitamin cseppekkel. Bizonyos szív- vagy vérnyomásviszonyokkal rendelkező emberek is veszélyeztethetik a folyadék túlterhelését az infúziós -ből. Általában a vitaminok és ásványi anyagok túlzott szintje nehézséget okozhat a szerveken, és kerülni kell.