Mi a legjobb foszfát kötőanyag?

A kalcium-karbonát a leggyakrabban használt foszfát kötőanyagot, de a klinikusok egyre felírásakor a drágább, nem-kalcium-alapú foszfát kötőanyagok, különösen a szevelamer .is megkérdezte, mi a jó foszfor kötőanyag?

közös -foszfát kötőanyagok Jelenleg az általánosan használt -foszfát kötőanyagok a kalcium-karbonát, kalcium-acetát, szevelamer-hidroklorid, lantán-karbonát, és a magnézium-hidroxid. Ezek az kötőanyagok ésszerűen biztonságos és mérsékelten kötődnek az étrend-foszfátok.

Másodszor, a foszfátkötegek hatékonyak? Következtetés: foszfát kötőanyagok a hatékony csökkentésében szérum foszfor . A parathyroid hormon és a kalcium megállapításai nem nyújtanak megfelelő támogatást az foszfátkötő használatához. A mortalitásra gyakorolt ​​hatás nem volt közvetlenül a mellékelt tanulmányok bármelyikében.

, mikor kell foszfátkötegeket venni?

Általában -foszfát kötőanyagok megtételét 5 és 10 perc előtt vagy közvetlenül étkezés után, és snack. Az orvos és a vese dietetikus megmondja, ha az -nek el kell szednie a -et az foszfátkötő -nek, és megvitatja, hogy hány van szüksége az -nek, ha eszik.

Mi a foszfátkötők célja?

foszfátkötegek olyan gyógyszerek, amelyeket az étkezési foszfát abszorpciójának csökkentésére használnak; étkezésekkel és harapnivalókkal együtt. Gyakran használják őket a krónikus veseelégtelenségben (CKF) emberekben, akik kevésbé tudnak kiválasztani az foszfát -et, ami emelkedett szérum foszfátot eredményez.

Hogyan csökkenthetem természetesen a foszfort?

Íme hét módszerek segítségével ellenőrzés magas szintű foszfor:
 1. Csökkentse a foszfor eszik.
 2. szedje a foszfor kötőanyagokat.
 3. Vegye a D-vitamint D.
 4. vegyen egy kalimimetikus gyógyszert.
 5. marad a dialízisen az egész idő alatt.
 6. indítsa el az orvos által jóváhagyott edzési programot.
 7. kap egy műveletet, hogy eltávolítsa a parathyroidmirigyeket.

Mi okozza a magas foszfort?

A vérben túl sok foszfát a vérben hiperfoszfatemia néven ismert. A leggyakoribb Ok jelentése vesebetegség, de más körülmények között az a foszfátszinthez vezethet egyensúlyban. Az foszfát a szervezetben található vegyi anyag. Ez tartalmaz egy foszfor nevű ásványt, amely természetesen sok élelmiszerben fordul elő.

Milyen élelmiszerek a foszforban?

Top 12 olyan élelmiszer, amely magas foszforban
 1. csirke és Törökország. Megosztás a Pinteresten.
 2. sertéshús. Egy tipikus 3 uncia (85 gramm) rész a főtt sertéshús 25 & 8211, az RDI 32% -a foszfor esetében, a vágástól függően.
 3. szervhús.
 4. tenger gyümölcsei.
 5. tejtermék.
 6. napraforgó és tökmag.
 7. dió.
 8. teljes szemcsés.

a foszforban lévő sárgarépa?

Minden sajt tartalmaz foszfor a legtöbb, amelynek 120-250 mg per uncia; Néhányan több mint 300 mg / uncia.

Top Low- foszfor Élelmiszerválasztás vese diétára.
Snack Élelmiszer (Plus adag mérete) foszfortartalma
almaszósz, 1/2 csésze 6 mg
Bébirépával, 9 db 25 mg

a kalcium-karbonát egy foszfátkötő?


Összefoglalva, kalcium-karbonát hatékony -foszfát kötőanyagot , és segít a kontroll hiperfoszfatémia többsége (60 a 70 százaléka) a krónikus veseelégtelenségben. Sajnos, néhány beteg, mert nagyon magas étrendi foszfát bevitel, akkor még mindig szükség foszfát kötőanyagok , hogy tartalmaz alumíniumot.

Mi történik, ha a foszfor túl alacsony?

tünetei hipofoszfatémia fordul elő csak ha a -foszfát szintet a vérben lesz nagyon alacsony . Az izomgyengeség fejlődik, majd Stuptor, kóma és halál. Enyhe krónikus hipofoszfatémiában a csontok gyengíthetik, ami csontfájdalmat és töréseket eredményez. Az emberek gyenge -vel válhatnak, és elveszíthetik az étvágyukat.

A kalcium alsó foszforja?

gyógyszerelés vagy élelmiszerek, hogy kötődnek foszfor (antacidumok, -foszfát kötőanyagok, kalcium ) csökkentheti nettó mennyiségét foszfor felszívódik csökkentésével a szabad -foszfát felszívódását.

Mikor kell szedni Sevelamer?

Sevelamer egy tabletta, és por, hogy az -hoz a szájon át.Általában naponta háromszor étkezzen. Kövesse óvatosan a vényköteles címkén lévő utasításokat, és kérje orvosát vagy gyógyszerészét, hogy megmagyarázza az részét, amit a nem érti. szedje a Sevelamer -t pontosan az utasításoknak megfelelően.

Melyek a magas foszfor tünetei?

A legtöbb magas foszfát szintű embernek nincs tünete . Néhány ember krónikus vesebetegségben, magas foszfát szintek okozza a kalciumszintet a vérben.

Mi a tünetek?
 • izomgörcsök vagy görcsök.
 • mm zsibbadás és bizsergés a száj körül.
 • csont és ízületi fájdalom.
 • gyenge csontok.
 • kiütés.
 • viszkető bőr.

Mi történik, ha túl sok foszfor van a testedben?


Túl sok foszfát CAN mérgező. A ásványi anyag -os feleslege a hasmenést okozhat, valamint egy szerveket és lágyszövetet. A foszfor magas szintje A befolyásolhatja az -et a szervezet -es képességét, hogy hatékonyan használjon más ásványi anyagokat, például vasot, kalciumot, magnéziumot és cinket. Ritka az -nek túl sok foszforja van a vérében.

segíti a foszfort?

Tums & Reg; Az -ben használt gyógyszer a szervezetben a -ben kezelhető foszfor kezelésére. foszfor egy ásványi anyag, amely az segíti a -ot, hogy erős csontok és fogak vannak. foszfor felépíthet a testben, amikor a vesék nem működnek jól. A kalcium-karbonát, gyakran nevezik Tums & reg ;, tapad a foszfor a élelmiszerek eszel.

Miért kell a dialízis betegeknek foszfátkötegekre?

foszfátkötők van előírva, hogy dializált betegek , hogy segít megelőzni extra foszfor a szívódni élelmiszer a véráramba.

A foszfátkötegek székrekedést okoznak?

Calcium-tartalmú foszfátkötegek
Azonban kevés bizonyíték van arra, hogy támogassa ezt az ajánlást. Ezeknek a gyógyszereknek egy másik gyakori káros hatása gasztrointesztinális ideges, különösen székrekedés .

a kalcium-citrát a foszfátkötő?

kalcium-citrát , nemalumi-tartalmú foszfát -kötőszer CRF kezelésére. Az kalcium-citrátot -t Étkezési foszfát-kötőanyagként 81 végszázalékos vesebetegségben szenvedő betegként értékeltük.

A dialízis eltávolítja a foszforot?


Igen. dialízis CAN eltávolítja a néhány foszfor -t a vérből. Fontos, hogy megértsük, hogyan lehet korlátozni az foszfor felépítését az dialízis kezelések között.

Miért adja meg az étkezést?

kalcium-acetát, ha bevenni étkezés , kombinálódik foszfát élelmiszer formájában kalcium-foszfát, amely rosszul szívódik fel a szervezetben, és a széklettel ürül ki. A bélben lévő kötőfoszfát csökkenti a foszfát abszorpcióját a testbe.

A kalcium kötődése foszfor?

A tested a legtöbb kalcium -et kapja az ételtől. Az foszfát felépíti a testét, és az kötődik és Calcium , amely viszont csökkenti az kalcium szintjét. Ha az Calcium szintje túl alacsony, a nyakadban lévő mirigyek (a Parathyroid mirigyek) húzza az extra Calcium -et a testedből.