joghurt a tej savas fermentációjának terméke. Az tejben lévő laktóz átalakul az tejsavba, amely csökkenti a pH-t.
Ezt figyelembe véve, hogy mennyi tejsav van joghurtban?
A joghurt , körülbelül 400 mg / 100 g, vagy körülbelül 40%, a teljes tejsav volt D (-) izomer. Az tejsav az összes fermentált tejtermékben jellemző anyag, mind a homo-, mind a heteroofermentatív mikroorganizmusok (5, 20, 21, 25, 26, 27) által generálva.
Ismerje meg, milyen élelmiszerek vannak a tejsavban? Foods . Az tejsav elsősorban savanyú tejtermékekben, például Koumiss, Laban, Joghurt, Kefir és néhány ház sajt. A fermentált tejben lévő kazein koagulálódik (curdled) tejsav . tejsav szintén felelős a savanyú ízért.
Így a görög joghurt tejsavval rendelkezik?
Plain zsírmentes joghurt (szabályos vagy görög ) van a legkisebb mennyiségű kalóriát képest ízesített típusú és magasabb zsírtartalmú joghurtok , és a nem telített zsír, hozzáadott cukrot nem tartalmazó, és Nincs hozzáadott élelmiszerfesték. Laktózt alakítanak át, a tejben természetesen előforduló cukor, tejsav . Ez ad joghurt a torta és a tangy íze.
Miért jótékony a jótékonyság a joghurtban?
Az joghurt fő (starter) kultúrák a Lactobacillus Bulgaricus és a Streptococcus termofilus. A starter kultúrák funkciója a laktóz (tejcukor) fermentálására szolgál, hogy tejsavat hozzon létre. Az tejsav növekedése csökkenti a pH-t, és a tejet a vérrögképződéshez képezi, vagy az joghurt -re jellemző lágy gélt képezi.
Mint más típusú Ecejú , az Apple Apple Ecet kulcskomponense az ecetsav -sav . Az Apple Aper Eceur szintén is tartalmaz egyéb anyagokat, például tejes , citrompályát és Malics -savakat és baktériumokat.
A COW MILE YOGURT kevesebb laktóz -t tartalmaz, mint a egyenes tehénta teje, mert a laktóz nagy része a fermentáció során felhasználható, ami azt jelenti, hogy a laktóz-intoleráns emberek képesek lehetnek az joghurtot jobban megemészteni, mint a tej . Ez a fajta hasonló fehérjét, kalciumot és zsírszámot számít tehén tej -nek, de többet költhet.
hő hatására, a baktériumok találhatók tej átalakítani laktózt glükózra és galaktóz majd a tejsav . A savassági mérés (Dorcius fokon expresszálva) lehetővé teszi a RAW tej : 1 Dornia (1 és DG) minőségének szabályozását (1 és DG) értéke 0,1 g tejsav literenként.
2? Alapvetően az tejsav segít megőrizni az bőrt hidratálva és kevésbé száraz. Ha rendszeresen használod az tejsavat, javíthatja az öregedés jeleit is. Serkenti a kollagén megújulását, és meg tudja erősíteni az bőrt -t. Hyperpigmentation (AKA napfoltok vagy öregségi foltok) elhalványulnak és finom ráncokat lágyítja és kisimítja.
Ne feledje azonban, hogy a pontos pH-szint kevésbé fontos, mint az -sav - vagy alkáli - formáló képződése. Más tejtermékek, mint a vaj, a kemény sajtok, a túró és a fagylalt, szintén -sav - formáló . joghurt és Buttermilk alkáli - formáló élelmiszerek, annak ellenére, hogy alacsony pH-értéke 4,4 és 4,8 között van.
Általában a joghurt pH-ja 4-4,6, Averagely 4.4 tartományban van. Az PH--ben jelen lévő tejsav ideális az joghurt esetében.
jelenléte tejsav vagy laktát tej köszönhető, hogy a fermentációs laktóz okai elsősorban tejsav baktériumok. Általánosságban elmondható, hogy a nem a nem -t tartalmazza a tejsavat, de ez egy ideig nő, és az koncentrációja szorosan összefügg a teljes bakteriális töltéshez.
Minden joghurt értékesítési dátummal rendelkezik a tartályon.Ha az görög joghurtot a megfelelő hőmérsékleten megfelelően lezárják és hűtik, akkor biztonságos lehet az joghurt 14-24 nappal az eladási dátum után, de az íze savanyúság lesz, mivel a termék idősebb lesz.
A 10 típusú joghurtot meg kell tudnod a
- hagyományos előfeszített joghurtról.
- görög joghurt.
- kecske tej joghurt.
- juh tej joghurt.
- Skyr, aka izlandi joghurt.
- ausztrál joghurt.
- szója joghurt.
- mandula joghurt.
Az Egészséges kép ellenére a Regular görög joghurt körülbelül 10% zsírtartalmú és ndash; kétharmada telített. Az alacsonyabb zsírtartalmú és zsírmentes fajtákat is vásárolhat. És a győztes? Mivel ez kevesebb telített zsírban kevesebb kalóriával, az természetes joghurt jobb lehetőség a szívek és a derékláncok Egészséges .
Tej tartalmaz néhány, a legmagasabb szintű tejsav, sűrített tejjel és a sűrített tej, amelynek magasabb szinteken. Sajtos varaktumok, köztük svájci, cheddar, amerikai és kék mindegyike nagy mennyiségű tejsavat tartalmaz. Más tejtermékek magas tejsavszintjal rendelkező fagylalt, krémsajt és tejföl.
Régimódi görög joghurt az Made , a kecske Tej -vel, míg az American joghurt , és az American - Made & Ldquo; görög -style & rdquo; termékek, a tehéntejből készült . (& Ldquo; görög -szerű & rdquo; joghurtok is tartalmazhatnak sűrítőanyagokat, például sűrített tej vagy zselatin.) Minden joghurt indul ugyanaz, tejjel és élő kultúrák.
fokozatú pasztőrözött tej és krém, élő aktív joghurt kultúrák (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L.
Bár ez a lista semmiképpen sem kimerítő, itt van néhány joghurt, amely egészséges választás.
- Stonyfield Organic. Stonyfield Organic egy jó márka, ha szeretne szerves vásárolni.
- dannon minden természetes. Dannon minden természetes joghurta jó példa az egészséges joghurtra.
- Fage Total Plain.
Mivel az görög joghurt több és ldquo; koncentrált, & rdquo; Több fehérje , mint a rendszeres joghurt . Az fehérje a szilárd joghurt -ben marad a feszültség során. A tejsavó a legtöbb nátriumot, szénhidrátot és kalciumot tartalmaz, az úgy, hogy a görög joghurtok alacsonyabbak ezekben a tápanyagokban, mint a rendszeres társaik.
NEM SIR / MADAM: görög joghurt Ez egy marketing ploy, ez csak & ldquo; feszült joghurt & Rdquo; Több szilárd anyaggal, ami jobb szájápolást ad, nem szabad íze savanyú -vel.