Hogyan vezetsz egy AC kondenzátort?

VideóE tekintetben, milyen méretű vezetékre van szükségem az AC-nek?

Ez teljesen függ a telepített egységtől, de általában 30-60 amp lesz, 10-4 AWG vezetékkel. Valószínűleg 3,5 tonnás egységre nézel, így a 30-40A (10-8 AWG) tartományban leszel. Lehet, hogy megéri, hogy néhány idézetet kapjon a helyi HVAC vállalatoktól, és nézze meg, mit akar telepíteni.

Továbbá, hogy milyen módon van egy kondenzátort? Az AC áramkörben az nem a nem Mate , ha az kondenzátor (az adott áramkörre szánt) visszafelé kapcsolódik. A DC-áramkörben egyes kondenzátorok -t visszahúzhatják, mások nem tudnak.

, milyen vezetékek mennek az AC kondenzátoron?

HVAC kondenzátor bekötése színkódok & amp; Csatlakozások - Az alapjai általában C-hez vagy közös terminálhoz csatlakoznak az kondenzátoron. Áramforrás. Általában az R vagy az kondenzátor kondenzátoron csatlakozik. A ventilátor relé-ventilátor motorra történő áramellátás általában a kontaktor relé T2 termináljához csatlakozik.

Mi a közös huzal HVAC-ban?

A C Huzal , Or & Ldquo; Common Wire & Rdquo; Lehetővé teszi a 24 VAC tápellátás folyamatos áramlását a termosztáthoz. Ha a rendszer nem rendelkezik C- Wire -vel, akkor új kábelt kell futtatnia a kemencéből a termosztátba, hogy a legtöbb modern Smart Thermostat modelleket telepítse. A Thermostat huzal csak egy nagy tekercs csomag, színkódolt vezetékek .

Milyen méretű megszakítóra van szükségem egy 220 légkondicionálóhoz?

Az Breaker követelmény csak az huzal méretű . Ha az -nek új vonal futtatásakor mindig 12 mérőműszert használjon az 220V áramkörre.

Hogyan állítsd vissza a légkondicionáló egységemet?

Itt vannak az AC termosztát visszaállításához szükséges lépések.
  1. állítsa le az AC-t a termosztátra. Az AC termosztát visszaállításának első lépése az AC egységnél kikapcsolja.
  2. Keresse meg a megszakító dobozát.
  3. állítsa vissza az AC egység megszakítóját.
  4. várjon 30 másodpercet.
  5. kapcsolja vissza az AC termosztátot.

milyen méretű megszakítóra van szükségem az AC-nek?

H Ha az AC AC azt mondja, hogy az Breer -nek max. Azonban csak azért, hogy egyértelmű legyen, nem tudja megváltoztatni az megszakító -t, hogy megfeleljen az egység -nek, ha a huzalméretek még mindig túl kicsiek. Mivel azt mondja, hogy a 20A-ot használja, a vezetékeknek 12-es vagy nagyobbnak kell lenniük.

Milyen színű AC vezeték?

Y Huzal (sárga, légkondicionáláshoz). W Wire (fehér, hő). C huzal (kék vagy fekete, amely a termosztát 24 voltos teljesítményére gyakori).

Milyen méretű megszakítóra van szükségem egy 3 tonnás légkondicionálóra?


A belső ( Air Handler) egységhez 60 ampere áramköri BE áramköri áramkörre van szükség. Kevesebb, mint 15 amper a ventilátor és a többi a biztonsági villanyfűtőelemek számára. Frissítés: Az elmúlt néhány hétben az 3 tonna -en lévő 20A Breaker -en futottam, és tökéletesen működik.

Hol van a kontaktor az AC egységen?

Az légkondicionáló kontaktor alapvetően olyan kapcsoló, amely az légkondicionáló egység kültéri részén található. A "kapcsoló" egy vezérlő tekercsből, fém dugattyúból és egy vagy több elektromos érintkezőkészletből áll. A kapcsoló az egy -ot be- és kikapcsolja, hogy a kívánt hőmérsékleten tartsa az otthonát.

Hogyan tesztelsz áramvezetéket?

Hogyan vizsgáljuk az elektromos vezetékeket
  1. Győződjön meg róla, hogy a tápellátás kikapcsol, attól függően, hogy melyik beállításra van szükség bármely időpontban.
  2. tartsa a két vezetékes próbák szigetelt fogantyúit; Érintse meg a fekete szondát a földelő huzalhoz, majd érintse meg a piros szonda végét a forró vezeték csupasz szakaszához.

lehet egy 220V légkondicionáló 110V-on?

Ha csatlakoztatja a 220 klíma egy 110v aljzatba, legalábbis akkor lesz kiég egy biztosíték. Ön lehet, hogy is károsíthatja az légkondicionálót, vagy rosszabb, indítsa el az elektromos tüzet. Szerencsére lehet bérel egy engedéllyel HVAC technikus vagy villanyszerelő, hogy megtérít egy 110 -volt aljzatba egy 220 -volt kivezető nincs idő.

8 Gauge Wire Carry 50 amps?

8 AWG May A -t legfeljebb 70 amper szabad levegőben, vagy 50 amper részeként 3 vezető kábel.David, ha a kábel NM (Romex), akkor az valójában nem carry 50 amper .

Melyik vezetéket használják az AC-ben?


Az Egyesült Államokban a nemzeti elektromos kód lehetővé tenné a 15 amp megszakító által táplált áramkört, vagy biztosítja a 2,5 mm ^ 2/14 AWG vezetéket; Ez a vezeték képes kezelni ezt a terhelést. Ha a szabványok hasonlóak a helyszínen, a 2,5 mm-es vezeték egy 15A áramkör esetén finom.

Can 10 Gauge Wire fogantyú 40 amper?

& Ldquo; Tizenve- Gauge Wire jó a 20 Amps -hez, 10 - Gauge jó a 30 amps esetében, 8- Gauge jó az 40 amps -hez, és A 6- Gauge jó 55 Amps , & rdquo; és & ldquo; a megszakító vagy a biztosíték mindig méretű, hogy megvédje a vezetőt [ Wire ]. & rdquo;

A légkondicionálónak szüksége van a saját áramkörére?

Egy ökölszabály az, ha az légkondicionáló 110-120 V-os, valamint a szükséges áramerősség több mint 7 amper, akkor az lenne a legjobb, hogy felszerel egy körtől az légkondicionáló .

Milyen méretű vezetéket kellene 40 amperre?

40 AMP huzalméret
maximálisan 40 amps esetében szükség van vezetékes mérőeszközre. Számos elektromos főzési készülék 40 amps -t igényel, mint például az elektromos tűzoltók .

Can 10 Gauge Wire fogantyú 35 Amps?

A kérdésre kérte, hogy nem, ha @ # 10 képes kezelni a 35A-t, hogy nincsenek 35 AMP megszakítók, akiket tisztában vagyok. Általában a # 10 egy 30 amp megszakítót használna, amely 80% -ban fut, így a 24amps a használati kapacitás lenne. A 40 amp megszakítónál 32A és a megfelelő szigetelés lehet, hogy el tudsz menni vele.

Milyen méretű vezetékre van szükségem 25 amperre?


Ez az alkalmazás 25 AMP Circuit Breaker -t igényel. huzalméret nagyon fontos része az méretezésben áramkörben. Az áramköri megszakítók számára legfeljebb 15 Amps , használjon 14 mérőhuzalt vagy nagyobb. A 20 amp megszakítóhoz használja a 12 Gauge vagy annál nagyobb vezetéket.

Hogyan határozza meg a huzal méretét?

számítás Az Gauge szálú huzal , meg kell duplázni az átmérőjét. Tehát, ha az vezeték átmérőjét 0,005 hüvelyk (0,127 mm) lehet, akkor megszorozza ezt az értéket önmagában. Az eredmény 0,000025 lesz (0,000635 mm). Szorozzuk meg az eredményt az huzalban lévő szálak számával.

hány erősítő lehet 2,5 mm-es kábel?

23-25 ​​AMPS