A ciklospora egy protozoa?

Cyclospora Cayetanensis
Cayetanensis
Cyclospora a kötelező intracelluláris Coccidian Protozoan paraziták (Phylum apicomplexa) nemzetsége (PHYLUM APICOMPREXA, SOROZAT EUCOCCIDIORIDA, EUMERIIIDAE, ORTEGA és munkatársai, 1993), amely fertőzi az emlősök gasztrointesztinális traktusát.Ennek megfelelően, milyen gyakori ciklospora?

Az Egyesült Államokban az Cyclosporiasis élelmiszer-kitörései különböző típusú importált friss termékekhez kapcsolódtak. Az emberek többször is fertőzhetnek az Cyclospora -vel. Melyek az Cyclospora fertőzés tünetei? A fertőzött és a betegség közötti idő általában körülbelül 1 hét.

Hasonlóképpen, a cryptosporidium egy protozoa? Az Cryptosporidium egy protozogan szervezet, amely a parazita fertőzést okozza, Cryptosporidiosis . A szabad úszó (tropozoit) formában vagy az oocyst (alvó) formában létezik. Az Cryptosporidium Parvum-t most felismerik, mint humán kórokozó, amely súlyos hasmenéses betegséget okozhat.

Következésképpen a ciklospora cayetanensis baktériumok?

Egy egysejtes parazita, Cyclospora Cayetanensis , okozza az Cyclospora fertőzést. Az Cyclospora -vel fertőzött személy átadja a parazitát a székletben. Azonban ellentétben néhány más élelmiszer-parazitát, az Cyclospora napokig vagy hetekig nem fertőzött, miután a bélmozgásban elhaladt.

A ciklospora önmagában megy?

Cyclospora fertőzés Gyakran az az -vel távolodik el, és az enyhe vagy tünetmentes esetek nem igényelnek kezelést. Azok számára, akik kezelést igényelnek, a legjobb megoldás az orális trimetoprim-szulfametoxazol (TMP-SMX, más néven társ-trimoxazol) (Bactrim, Sepstra) naponta kétszer hét-10 napig.

Milyen ételeket találtak Cyclospora?

Az Egyesült Államokban az Cyclosporiasis élelmiszer-kitörései az 1990-es évek közepétől az importált friss termékek különböző típusaihoz kapcsolódtak, beleértve a málna, bazsalikom, hóborsó és mesclun saláta; Nem volt kereskedelmi forgalomban fagyasztott vagy konzervtermék.

hol van a ciklospora leggyakoribb?

földrajzi eloszlás. Cyclosporiasis sok országban fordul elő, de úgy tűnik, hogy leggyakoribb a trópusi és szubtrópusi régiókban. Olyan területeken, ahol az Cyclosporiasis -et tanulmányozták, a fertőzés kockázata szezonális.

Hogyan teszteli a Cyclospora fertőzést?

Diagnózis . Mivel a hasmenés és más gasztrointesztinális tünetek és más gasztrointesztinális tünetek jelentései vannak, diagnózis A Cyclospora fertőzés igényel egy laboratóriumi teszt -t, hogy azonosítsa az parazita -t a székletben. Nincs vér teszt diagnosztizálni egy Cyclospora fertőzés .

Mennyi ideig tart a ciklospora fertőzés?

Néhány ember fertőzött Cyclospora do nem fejleszt semmilyen tüneteket . Az fertőzött és az tünetek kialakulása közötti idő általában néhány napig hetente több napig, de egyes esetek abszolút -ként vehetnek igénybe két hétig. Ha nem kezelik, a betegség az utolsó néhány napig vagy hosszabb ideig vagy hosszabb ideig.

Milyen testrendszerben van a ciklosporiasis támadása?


ciklospora mikroszkópos (apró, nem látható mikroszkóp nélkül) parazita, hogy az befolyásolhatja a bélrendszert, és hasmenést okozhat (laza széklet / poop) azokban, akik fertőzöttek.

Mi az utazó hasmenése?

Traveler hasmenése egy emésztési traktus rendellenesség, amely általában laza székleteket és hasi görcsöket okoz. Ez okozza a szennyezett élelmiszer vagy az ivás szennyezett vizet.

Mi a Cyclospora fertőzés kezelése?

kezelés. A Trimetoprim / Sulfametoxazol (TMP / SMX), amelyet a Bactrim *, Sepstra * és Cotrim * kereskedelmi nevek alatt értékesítenek, a ciklospora fertőzés szokásos terápiája. A rendkívül hatékony alternatív antibiotikum-kezelést még nem azonosították olyan betegeknél, akik nem reagálnak a standard kezelésre, vagy szulfa Allergia -vel.

Hol található ciklospora?

Cyclospora az a világ számos részében található -t, de leggyakoribb a trópusi és szubtrópusi régiókban. Az élelmiszer-fedélzeti kitörések különböző típusú friss termékekhez kapcsolódtak, beleértve a málna, a bazsalikom, a koriander, a hóborsó és a mesclun és a romaine saláta.

ciklospora veszélyes?

Kevésbé gyakori tünetek közé tartoznak a hányás, a testhullámok, a fejfájás, a láz és más influenza-szerű tünetek.Bár ezek a tünetek gyakran kellemetlenek, az ciklospora általában nem jelent komoly veszélyt az egészségre, és könnyen kezelhető antibiotikumokkal. Néhány ember az Cyclospora -nél nem rendelkezik tünetekkel.

a kill ciklospora fagyasztása?


A szakértők számos módon fontolják meg az Kill Cyclospora -hez, beleértve a besugárzást és a zöldségeket, vagy ultraibolya fénybe vetve. Úgy vélik, hogy a főzés és fagyasztás is Öld meg a parazitát. És míg a mosás előállítása lehet Súgó, ez nem garantálja a biztonságot.

Hogyan lehet megakadályozni a ciklospora fertőzést?

A ciklospora fertőzés megelőzése.
 1. mosson kezet szappannal és vízzel kezelése után, illetve elkészítése termék és a nyers hús és a tenger gyümölcsei.
 2. mossa meg az összes edényt és az előkészítő felületet, miután mindenféle étel előkészítése után.
 3. mossuk a gyümölcsöket és a zöldségeket folyó víz alatt étkezés előtt, vágás vagy főzés előtt.

lehet egy parazita influenza, mint tüneteket?

Az parazita fertőzések tünetei a szervezettől függően változnak. Például: A Trichomoniasis egy szexuális úton terjedő fertőzés okozott -t az parazita -el, amely gyakran nem termel tüneteket . A Toxoplazmosis lehet Flu influenza - , mint a , beleértve a duzzadt nyirokcsomókat és az izomfájdalmakat vagy fájdalmakat, amelyeket az lehet, hogy az lehet, hogy a több mint egy hónapig tart.

hogyan tudok megszabadulni a parazitáktól?

Ezért a paraziták gyártói azt állítják, hogy sok növény megölheti a parazitákat a szervezetben is, beleértve:
 1. Wormwood.
 2. oregano olaj.
 3. fekete dió.
 4. szegfűszeg.
 5. diatómaföld.
 6. grapefruit magkivonat.
 7. neem.
 8. propolis.

hogyan megöli a Cyclospora-t?

mosás gyümölcsök és zöldségek vízzel és ecsettel segíthet az Cyclospora -től. A főzés megöli az Cyclospora baktériumokat. A hámozott gyümölcsök és zöldségek biztonságosabbak.

lehet paraziták fáradtságot okozni?


Az Paraziták két általános csoportja van . A második kategória a protozoa, az egysejtű organizmusok, mint a giardia, amely okozhat akut vagy krónikus hasmenést vagy okozhat olyan tüneteket, amelyek általában nem kapcsolódnak az parazita fertőzéshez, mint a székrekedés, Fatigue , szédülés, vagy csalánkiütés.

lehet kutyák Get Cyclospora?

Ahogy Cyclospo paraziták kerülnek a környezetbe jusson széklet, az emberek és az állatok fertőzött Cyclospo válhat fertőzési forrás. Jelenleg azonban az Cyclospora detektálása az kutyák székletében nem bizonyított.

miért veszélyezteti a ciklospora?

Cyclosporiasis egy bélbetegség, amelyet a mikroszkópos parazita Cyclospora Cayetanensis okoz. Az emberek az Cyclospora -vel fertőzhetik meg az ételt vagy a parazitával szennyezett élelmiszereket. Azok az emberek, akik országokban élnek vagy utaznak, ahol az Cyclosporiasis endemikus az kockázat -ben lehet a fertőzéshez.