Mi a vitorláshajó?

A
R kötés magában foglalja a kötelek, kábelek és láncok rendszerét, amelyek támogatják az vitorlázó hajót vagy a vitorlahajó oszlopait & mdash; álló Rigging , beleértve a burkolatokat és a tartózkodást, és amelyek módosítják a hajó vitorlák helyzetét, és a spars amelyekhez csatolva van, és az Rigging futtatása, beleértve a halyardokat, a nadrágot, a lapokat és a vangokat.Tartsa ezt a nézetben, mi a vágófolyó vitorlás?

Az Cutter Rig , különösen a Gaff Rig verzió, ahol a vitorlák ACT Az árbocot az árbocok között osztották fel a Gaff alatt és egy Topsail felett, hasznos volt az vitorlázáshoz, mint az vitorla A terület kisebb egyéni vitorlákra oszlik.

Hasonlóképpen, mi a vitorlázók a vitorláson? az vitorlás -en, az burkolatok olyan állóképességűek, amelyek az oszlopot oldalról oldalra tartják. Általában egy lepel csatlakozni fog a tetején az árboc, és további leplet lehet csatlakozni a mûvelet az árboc, attól függően, hogy a design a hajó .

Ismerje meg, mennyire szűkösnek kell lennie a vitorlázásnak?

ők -nek kell lennie a -nek az szoros -nek, hogy ha nyomja vagy húzza rájuk, nem akarnak túl sokat. Ha laza vagy floppy, akkor -nek szüksége van a -nek. Miután a kupak burkolata be van állítva, a többi burkolat egyszerűen követi egymást követő sorrendben, egyikük sem szigorúbb, mint a kupakos burkolatok.

Mi a kötél a vitorlással?

valójában csak néhány az " kötelek" a hajón az , az úgynevezett kötelek , a legtöbb nevű sorok. kötelek vagy huzalok, amelyek az árbocokat tartják, együttesen , néven ismert álló kötélzet, és nevű -os burkolatok vagy tartózkodások (az árbér tetejének összekötő tartózkodása az íj tetejére az , az , az erdőben vagy a fejfájásnak.

hogyan rágsz egy vitorlásvágót?

Csatlakozó Vitorlázás Vitorlázás
  1. Centralizálja a főshétet a pályán;
  2. tegye a kormányt, és engedje el a Yankee lapot, amikor átmegy a szélen;
  3. elengedte a működő futót, és állítsa be a másikat;
  4. elengedte a StaySail-lapot és a munkahelyi yankee lapon;
  5. a Staysail lapon;

miért hívják a hajókat?

A bevétel Cutter szolgáltatásból származik, mivel ez a szolgáltatás az USCG egyik elődje volt. Az Cutter szó, amelyet egy olyan hajónak neveznek, amelyet úgy gondolnak, hogy a britekből származnak. A bevétel Cutter szolgáltatásból származik, mert ez a szolgáltatás az USCG egyik elődje volt.

Mi az előnye a vágóberendezésnek?

egy előnye , hogy, szemben a egy nagy Genova, a két kisebb orrvitorla az vágó rig előállítani alacsonyabb súlypont, és ezért dőlésszög. Ez azt jelenti, hogy a hajó jobban függőlegesen vitorlázik, és csökkenti a kockázatát a kapszizálás, megkönnyíti a könnyebb kezelést a változó időjárási körülmények között.

Mi a különbség a vágóber és a sloop berendezés között?

A Sloop Rig -nek 1 árboc, egy Jib és a Haigaz. Az Cutter egy Sloop , 2 Fealsils (Jib, Staysail) és egy Hiánya. Lehet, hogy van egy Staysail, ha ez egy vágó Ketch. A YOWL-nek 2 árbocja van, az egyik mögött a kormánylapát.

Mi a haditengerészeti vágó?


Az Cutter tipikusan kicsi, de egyes esetekben a közepes méretű, vízi jármű, nem pedig kapacitás esetén. Hagyományosan az vágó egy kisebb vitorláshajó, egyetlen árboctal. Az elülső és a-AFT Rigged, két vagy több fejfájás, és gyakran van egy Bowsprit.

Mi a Yankee Jib?

Az Yankee egy magas Clew Genova, amely az előrenyérből származik, és nagyon gyakori vitorla az offshore jachtokon. Ezenkívül lehetővé teszi az óceáni hullámok, hogy mossák a fedélzeten a jacht anélkül, hogy extra stresszt és ütés terhelést okoznak a vitorla.

Mi a kód nulla vitorla?

A kód Zero egy kereszt között egy Genova és aszimmetrikus Spinnaker, hogy használják a vitorlás közel a szél fény levegőben. Az kód nulla kezdetben megpróbálta megkerülni a minősítési szabályt úgy, hogy nagy genovát készít a csónakokhoz, amelyeket nem átfedő genákkal mérnek.

Mi a Youha vitorlás?

A kétevezős csónak egy kétárbocos vitorlás vízi jármű, amelynek hátsó árboc, vagy hátsó-legtöbb árboc, általában lényegesen rövidebb, mint a főárboc és úgy van elhelyezve egy hátul a kormányszár.A ketch és az Yoarn között egy -es csónakot, melyet a ketch és az Yoarn között dandynak hívtak, bár ez a kifejezés kihagyott.

mi az árboc rake?

Mast Rake az a szög, amelyen az árboc a függőleges oldalról az oldalról néz. A ritka eseményen, hogy az Mast az Raked előre, azt mondják, hogy előre az Rake . Olyan okok miatt, amelyek nem teljesen megértették, a legtöbb hajó úgy tűnik, hogy a legjobbat egy kicsit Rake -vel vitorlázza. Ők is jobban néznek ki, a legtöbb szemre.

mi a sapka burkolatok?


Cap Shroods
Ezek a vitorlás aljái részei, amelyek az árbocot az Applishwartship-ben tartják. A MASTHEAD-en és a kancákon keresztül vannak csatlakoztatva.

Hogyan maradnak a feszültségű árbocok?

Ellenőrizze a vertikális összehangolás szabályozását a vitorla pálya mentén. Állítsa be a az erdőt, hogy megkapja a szükséges mennyiségű rake-ot. Ezután minden sapka burkolatot két vagy három fordulattal kell meghúzni, hogy növelje az feszültség -t, ellenőrizze, hogy az árboc függőleges maradjon. Mivel feszültség megnövekedett Ez meg fogja vezetni az árboc előre, előkészítő előkészítést.

Hogyan állítod be a burkolat feszültségét?

SGR143
  1. Ellenőrizze az árboc rake-t.
  2. feszíti a kupak burkolatát a huzal törési terhelésének 15% -ára. Az
  3. nagyjából kiegyenesíti az árbocot az alsó burkolatok segítségével.
  4. növeli a kupak burkolatát a huzal törésterhelésének 20% -áig.
  5. Az alsó burkolatok segítségével egyenesen az árbocot állítsa be.

Hogyan mérik az árboc rake?

Mérje meg az árboc rake -et a hajó hátulján, ha az szalagot a -hez lefelé húzza a transzomra. Beállításához árboc rake akkor kell, hogy kiadja a toldat és állítsa be a lepel lemezek és ismételje meg.

Mit csinálnak az árbocon?

Az Spreader egy SPAR egy vitorláskor, amelyet a burkolatok elhárítására használnak, hogy lehetővé tegyék számukra, hogy jobban támogassák az Mast -t. Gyakran vannak többszörösek, úgynevezett szórók . Az Spreader vagy Spreaders ugyanolyan célt szolgálja fel, mint a hagyományos vitorláshajó kereszttétek és csúcsok.

Melyek a vitorlás különböző részei?


A közös vitorlás nyolc alapvető alkatrészt tartalmaz: Hull , Tiller, Lapoldal, MainSail, Mast , Boom , Jib és Keel . Az Hull a hajó héja, amely tartalmazza az összes belső alkotóelemet.

Melyek a vitorla három sarkai?

& Bull; Az sarkok
egy háromszög alakú vitorla -ben, a felső pont néven ismert, mint a fej; A halyard, az a vonal, amely felemeli az vitorla -t, a fejhez van rögzítve. Az alsó két pont az vitorla , mindkét végén a láb (alsó széle a vitorla ), vannak úgynevezett a tapadás (előre) és gombolyag (tat).

Melyek a vitorla három sarkai?

A hagyományos vitorla -hez hasonlóan a SpinNaker három sarkoló és három oldalt tartalmaz. Az sarkok a -t gyakran "fej" és "clew" vagy színkóddal jelölik, mint például a piros oldalán piros és zöld a jobb oldali oldalon.