Mi az NST teszt a terhesség alatt?

Az Nonstress teszt a terhesség alatt . Ne aggódj és mdash; Ez nem stresszes. Az Nonstress Test egy harmadik trimeszter-ellenőrizze a baba jólétét. A nonstress teszt ( NST ) méri magzati szívfrekvencia és válasz mozgás a harmadik trimeszterben, hogy biztosítsa a baba jól van és kap elég oxigént.Ezt figyelembe véve, miért van szükséged a stressz tesztre a terhesség alatt?

A Nonstress teszt célja a , hogy hasznos információkat szolgáltasson a baba oxigénellátásáról a pulzusszámának ellenőrzésével, és hogyan reagál a baba mozgására. Az alapul szolgáló egészségügyi állapot, mint például az 1-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás a terhesség alatt .

Ismerje meg, hogyan történik az NST teszt? Az teszt magában foglalja az egyik öv rögzítését az anya hasához, hogy mérje a magzati pulzusszámot és egy másik övet a kontrakciók mérésére. Mozgás, pulzusszám és ldquo; reakciókészség és rdquo; A pulzusszámot a mozgáshoz 20-30 percig mérjük.

Következésképpen mi a normális NST?

A NST tekinthető megnyugtató, ha a magzati szívfrekvencia megnő, legalább 15 ütés percenként több mint az alapvonal (120 és 160 ütés per perc), tartós, legalább 15 másodpercig, egy 20-perces időkeretben.

Mi az NSD teszt a terhességben?

A Nonstress teszt egy közös prenatális teszt, amelyet a baba egészségének ellenőrzésére szolgál. Közben nonstress teszt , más néven a magzati szívritmus, a baba szívritmus ellenőrizni, hogy hogyan reagál a baba mozgását. A Nonstress teszt általában a 26. hét után történik terhesség .

Mi történik, ha nem sikerül?

A nem reaktív eredmény azt jelenti, hogy a szív nem veri gyorsabb a mozgás után, vagy hogy a baba nem mozog sokat. A nem reaktív eredmény nem jelenti automatikusan valamit, ami rossz, de általában további tesztelés, például biofizikai profil, az sikertelen NST -t követően rendelik meg.

lehet egy születendő csecsemő érezni érzelmeit?

Összefoglalás: Fetusként növekszik, folyamatosan üzeneteket kap az anyjából. Ez nem csak meghallgatja a szívverését, és bármilyen zenét is játszhat a hasához; A placentán keresztül is kémiai jeleket kap. Egy új tanulmány megállapítja, hogy ez magában foglalja az anya mentális állapotáról szóló jeleket.
Az

mindenki kap egy NST-t a terhesség alatt?

Női indulhat egyre hetente vagy hetente kétszer get a nonstress vizsgálat 28 hét után, ha nagy a kockázata terhesség . (28 hét előtt a vizsgálat nem pontos.) Egyesek csak egy izolált NST -et kell, ha a baba nem mozog. Szüksége lehet a tesztre gyakrabban a helyzetétől függően.

Mi a három jelzés a nem stresszteszt végrehajtására?

A prenatális nem stressz tesztre vonatkozó indikációk a [3]: magzati növekedési korlátozás. Diabetes mellitus , pre-gesztációs és gesztációs cukorbeteges kezelt gyógyszerekkel. Hipertónia, krónikus magas vérnyomás és preeclampsia.

mit jelent a toco a magzati szíven?


belső Monitoring különbözik a külső monitoring -tól. A nyomásérzékeny összehúzódási átalakító, amelyet Tocodynamometer ( TOCO ) neveznek, az anyai hasfal és ndash feszültségét méri; a intrauterinnyomás indirekt mérete.

okct egy jó stressz teszt?

A

OCCT meglehetősen kihívást jelentő CPU stressz tesztet kínál , amely gyakran figyelmen kívül hagyja. Lehet, hogy nem generálja a masszív mennyiségű hőt, amit a Prime95 alatt mérnek az AVX-vel, de ez még mindig nagyszerű választás a hosszú stabilitáshoz tesztek .

Normál a baba pulzusszámának csökkenéséhez?

Az egészséges munkaerő és a szállítás során az baba szívritmus az csepp kissé -et a -es összehúzódás során, majd gyorsan visszatér az Normál -be, ha a kontrakció vége (2). Ezért az pulzusszám -ben történő egyes változékonysága várható: Ez a monitoron szaggatott vonalként jelenik meg.

mit érznek a összehúzódások?

Labor összehúzódások az igazi ügy. Néhányan azt mondják, hogy a munkaerő összehúzódások először egy kicsit -es menstruációs görcsöket éreznek először, de aztán fokozzák. Ezután az összehúzódások úgy érzik, mint a egy unalmas fájdalom, párosodott medencei nyomás. A kellemetlen érzés a has tetejétől az alsó és mdash-ig terjed; gondolj rá, mint a baba lefelé és ki.

kell enni az NST előtt?

Szeretnénk, ha az enni, mielőtt a teszt, mert néhány csecsemő többet mozog, miután anyukák evettek. Ön kényelmesebb lesz, ha kiüríti az hólyagját, mielőtt az NST . Ha a baba csendes, és nem mozog, a nővér adhat neked gyümölcslét vagy vizet inni.

Mi a normális magzati pulzusszám?


A normál magzati szívritmus (FHR) A (FHR) Általában az a -től 120-től 160 -ig terjed -ig terjedő / perc (BPM) az UTERO időszakban. Mérhető, mintegy 6 héten belül, és az normál a terhesség alatt változik, 10 héten keresztül körülbelül 170 bpm-re növekszik, és körülbelül 130 bpm-ről körülbelül 130 bpm-re csökken.

miért van az NST?

A nonstress teszt ( NST ) általában done , ha egy egészségügyi szolgáltató akarja, hogy ellenőrizze a magzatra, mint például a magas kockázatú terhesség vagy az esedékesség dátuma. A teszt ellenőrzi, hogy a baba normálisan reagál-e, és elegendő oxigént kap.

mennyi amniotikus folyadék normális?

A AFI 8-18 között normál . A medián afi szint körülbelül 14 a 20-75-ös héttől, amikor az amniotikus folyadék elkezd csökkenteni a születés előkészítését. Egy AFI & LT; Az 5-6-ot oligohidramnióknak tekintjük. A pontos szám a terhességi korban változhat.

Mi az orvosi kifejezés?

ICD-9-CM. 75.34. A Nonstress Test ( NST ) a terhességben alkalmazott szűrővizsgálat a magzati pulzusszámmal és az érzékenységével. Egy kardiotokográfot használunk a méhösszehúzódások magzati pulzusszámának és jelenlétének megfigyelésére.

mit jelent a toco az nst?

cél. Tocodinamometria ( TOCO & MDASH; törzsmérő technológia) összehúzódási gyakoriságot és hozzávetőleges időtartamot biztosít a munkaerő-összehúzódások, de szenved a gyakori jelkibocsátást, amely szükségessé teszi a nővér újbóli pozícionálását, és elhízott betegeknél sikertelen lehet.

Mit jelent az UA a nem stressz teszten?


cél. Minden elektronikus magzati monitor észleli az FHR-t és az anyai méhaktivitást ( UA ), és mindkettő az értelmezésre jelenik meg, mivel a baba szívverésének mintája a munka során gyakran tükrözi a baba állapotát.

Mi a BPP ultrahang?

A biofizikai profil ( BPP ) teszt méri a baba (magzat) egészségét terhesség alatt. Az BPP teszt tartalmazhat egy nonstress tesztet elektronikus magzati szívfigyeléssel és egy magzati ultrahanggal. Az BPP méri a baba pulzusszámát, izomtónusát, mozgását, légzését és az amniotikus folyadék mennyiségét a baba körül.

, ami nagy kockázatú terhességnek számít?

A " High - kockázat " Terhesség azt jelenti, hogy egy nőnek van egy vagy több olyan dolog, ami felemeli a & mdash; vagy a baba & mdash; Esélyek az egészségügyi problémákra vagy a koraszülött (korai) szállításra. A nő terhesség lehet , úgy tekintva, nagy kockázatú , ha ő: 17 éves vagy annál fiatalabb. magas vérnyomás, cukorbetegség, depresszió vagy más egészségügyi probléma.