Tedd, amíg vs addig, amíg SAS?

Do While végrehajtása esetén FALSE.
Ez a szabály nem képes meglepetés, de még mindig jó emlékezni. Az Do amíg a hurok megőrzi az -et, míg a az állapot FALSE és , amíg az állapot igaz. Az , míg a hurok egyszerűen végrehajtja, amíg az állapot igaz.is, tedd, amíg és tegye a különbséget?

Az egyetlen különbség között do while és do amíg , hogy az első hurok, amíg a feltétel igaz, míg a második hurkot, amíg a feltétel hamis. Használja a ! az üzemeltető, hogy elutasítsa azt a feltételt, hogy ugyanolyan funkcionalitást kapjon, mint .

A fenti mellett van, a Loop SAS példák? SAS Do Loop Példa : - ADATOK A; do i = 1-4; y = i ** 2; / * értékek 2, 5, 9, 16, 25 * / kimenet; vége; fuss; ADATOK A; do i = 1-4; y = i ** 2; / * Értékek 2, 5, 9, 16, 25 * /

egyszerűen így, a funkciók a SAS-ben?

DO nyilatkozatot, a legegyszerűbb formája a DO -csoport feldolgozása, csoportját jelöli kimutatások kell végrehajtani, mint egy egység, rendszerint részeként IF-THEN / else utasítások. Az iteratív Do utasítás az Do és a végállomások közötti nyilatkozatokat az indexváltozó értékén alapul.

, míg vs míg?

& ldquo; míg a egy belépő szabályozott hurok, amely először ellenőrzi az állapotot, majd végrehajtja a kódot. Do - , míg a egy kijáratvezérelt hurok, amely először végrehajtja a kódot, majd ellenőrzi az állapotot.

Mi a különbség a míg és tegye, miközben?

Ezeket a kijelentéseket általában hurkok nevezik. Itt a fő különbség egy míg hurok és csinálni, miközben hurok, hogy míg hurok ellenőrzés előtti állapotot iterációs a a hurok. Másrészt az Do - , míg a hurok ellenőrzi az állapotot az végrehajtás után a hurok belsejében.

addig, amíg a VBA Excel?

Do amíg a hurok azt jelenti, hogy Do valami , amíg a az állapot igaz. Olyan, mint egy logikai funkció, amely igaz vagy hamis. Ez az ellenkezője az Do -vel, míg a hurok, ahol do , miközben a hurkokat futtatja, amíg az állapot igaz.

Mi a különbség, míg és tegye a C-ben?

Mi a különbség a míg és a - között, míg a hurkok C -ben? míg a hurok csak akkor történik, ha az adott állapot igaz. Míg az Do - , míg a hurok első alkalommal kerül végrehajtásra az állapottól függetlenül. Az végrehajtása után a hurok első alkalommal, akkor az állapot ellenőrzése.

Mi a the do, míg a hurok szintaxis?

Szintaxis . Do {nyilatkozat (ok); } míg (állapot); Figyeljük meg, hogy a feltételes kifejezés az hurok végén jelenik meg, így az hurok kijelentése egyszeri végrehajtása után hajtja végre az állapotot. Ha az állapot igaz, akkor a vezérlés áramlása az Do -re ugrik, és az hurok kijelentése ismét végrehajtja.

, míg és tedd addig, amíg a vbscript?


Tételek közben és tegye, amíg a Looping kijelentések -t használnak, ha meg szeretné ismételni az kód blokkját, amíg a -ig az állapot, vagy hamis, akkor ha nem ismeri a kívánt időket a kód blokk végrehajtásához.

Mi a számláló változó?

Counter egy interger változó, amely nyomon követi az egyes kódok számát.

Mi az, míg a szintaxis c?

C & NDash; tegye a hurok a C programozásban példaként. Az , míg a Loop hasonló az -hez, míg a LOOP egy kivétellel, hogy végrehajtja az Do - teste belsejében lévő állításokat, míg a a , mielőtt ellenőrizné az állapotot. Másrészt az -ben, míg a hurok , először az állapotot ellenőrzik, majd az -ben lévő állításokat, míg a hurok -t végrehajtják.

nem tegye meg a hurokig?

Bash Amíg hurok egy loop nyilatkozat végrehajtásához használt blokk nyilatkozatok többször alapuló logikai kifejezés eredménye. A kijelentések blokkja a következtetésre kerül, amíg az expresszió igaz. Ez lehet, hogy kicsit trükkös. Ezt sokkal részletesebben értjük.

do loops SAS adat lépés?

iterative Do Loops a legegyszerűbb formája az -es Loops -nek, amely a SAS adatfolyamon belül végrehajtható. Az iteratív Do Loop cselekvései feltétel nélküliek, ami azt jelenti, hogy ha egy hurok -t határoz meg 50-szer 50-szer végrehajtásához, akkor 50-szerese lesz leállítás nélkül (hacsak hiba történt a feldolgozás során).

do állítások SAS?


Az Do addig, amíg az utasítás az -es kijelentéseket az Do -ben ismételten végrehajtja, amíg a feltétel igaz, az Do hurok minden egyes iterációja után ellenőrzi az állapotot. Az do míg az utasítás végrehajtja az kijelentéseket az Do hurokban ismétlődően, míg az állapot igaz, az állapot ellenőrzése az Do hurok minden iterációja előtt.

hogyan osztja meg a SAS-t?

Használati megjegyzés 19965: Osztjuk funkció SAS-ban 9.1
adatok a; X = Divide (12,0); tegye x =; fuss; X = I (ez nagybetű, NEM, NEM NUMALY 1) Az Divide funkció két számot oszt, és olyan eredményt ad vissza, amely kompatibilis az ODS-egyezményekkel. A funkció az ODS kimenet speciális hiányzó értékeit kezeli.

doop inkrement sas?

Do Loops Az Adatban Loops
alapértelmezés szerint az Do nyilatkozat mindegyik iterációja növeli a értékét a számláló 1, de használhatja az opcióval az növekményig a számlálóval más összegek, beleértve a nem egész számokat is.

a tömbök sas?

Az egyik mód az, hogy az SAS tömböket és Do hurkok használják. Az SAS Array ugyanolyan típusú változókészlet, amely ugyanazt a műveletet szeretné végrehajtani. A változókészletet ezután az Array név adattételében említi. Az Array -ben lévő változókat a & ldquo; elemek és rdquo; az Array .

mi megtartja a SAS-t?

Az megőrzése Nyilatkozat egyszerűen másolja az megtartása értékeket azáltal, hogy elmondja az SAS -t, hogy ne állítsa vissza a változókat az adatlépés minden iterációjának elején. Ha nem használná az megőrzését utasítását, akkor az SAS visszatér az egyes iteráció elején. Az megőrzése utasítás megtartja a hozzárendelt értéket.

Hogyan szkennelek egy funkciót a SAS-ben?


Az SAS szkennelési funkciója egyszerű és kényelmes módja annak, hogy elemezze a szavak karakterláncát.

A SAS
  1. szkennelési funkciója az NTH szó kiválasztása egy karakterláncban.
  2. kiválasztja az utolsó szót egy karakterláncban.
  3. különböző szómeghatározók kezelése.
  4. A szkennelés használata a hurkokkal a hosszú karakterláncok elemzéséhez.

Mi a nyilatkozat?

Az utasítás vezérli a beállított, egyesíti, módosíthatja, vagy frissíti az utasítás -et az adatlépésben, és két automatikus ideiglenes változót kínál mindegyik változóval: az első. változó és az utolsó. változó.

Mi a proc nyomtatás SAS-ban?

Az PROC PRINT általános formátuma: proc nyomtatás adat = adatkészlet; Változó (k); ID változó; Var változó (k); FUSS; A fenti SAS kódban az PROC PRINT elmondja az SAS -t, hogy kivégezze az nyomtatás -et az adatparancs által megadott adatkészleten.