Hogyan számolja ki a retenciós időt?

Retenciós Time (Rt) az idő -os mérése, amelyet egy oldott anyagot veszünk át egy kromatográfiás oszlopon keresztül. Ez számítva , mint az időt injekció beadásától az észlelési. A vegyület RT-je nincs rögzítve, mivel sok tényező befolyásolhatja, még akkor is, ha ugyanazt a GC-t és oszlopot használják.Ebben a tekintetben hogyan befolyásolja a szerkezet a retenciós időt?

Retenciós idő nem csak attól függ a szerkezetét a konkrét molekula, hanem olyan tényezőktől, mint a természet a mozgó és álló fázis, az áramlási sebesség a mozgó fázis, és méretei a kromatográfiás oszlopra . retenciós idő általában jellemző egy adott vegyület esetében egy adott elválasztásban.

Ezt követően kérdéses, mi befolyásolja a GC retenciós időt? Ha az álló fázis és a vegyület polaritása hasonló, az retenciós idő növekszik, mert a vegyület erősebbé teszi az álló fázisban. Ennek eredményeképpen a poláris vegyületek hosszú retenciós időtartamuk a poláris álló fázisok és a rövidebb retenciós Times a nem poláris oszlopok ugyanazon a hőmérsékleten.

Ilyen módon, hogyan számolja ki a visszatartási indexet?

Kovats index (I) számítva , mint I = 100 [n + (N - N) X (Log tr (ismeretlen) - logtr (n)) / logtr (N) - logtr (n) ) Ha n egyenlő a kisebb alkánén lévő szénatomok száma, n a nagyobb alkán szénatomjainak száma, a TR minden esetben a beállított retenciós idő ( számított időben - az undelayed időpontja

Mi állítjuk retenciós idő?

korrigált retenciós idő az idő egy elemzendő tölti az oszlop nem stacionárius fázis. ne feledje, hogy a kromatográfiás oszlopot az egy állófázis plusz a mobil fázis . A minta folyamatosan válaszol a mobil fázis és az álló fázis között.

Mi a retenciós kötet?

Retenciós térfogat : retenciós térfogat az oldott anyaghoz az térfogat a szükséges mobil fázis, amely az oldott anyagot az oszlopon keresztül eluálva. Ez is az oldat által a mobil fázisban eltöltött idő töredéke.

Mit jelent a hosszabb retenciós idő?

Minél polárolják a molekulát, annál nagyobb a forráspontú hőmérséklet és a Sol annál kisebb idő a gázfázisban tölt. A poláris vegyületek hosszabb retenciós ideje a poláris álló fázisoknál, mint a kevésbé poláros molekulák és a rövidebb retenciós Times a nem poláris oszlopok azonos hőmérsékleten.

Mit jelent a magas retenciós idő?

SO High forráspont azt jelenti, hogy hosszú retenciós idő . az oldhatóság a folyadékfázisban. Minél oldódó egy vegyület a folyadékfázisban, annál kevesebb idő , amelyet a gáz mellett szállítanak. High oldhatósága az folyékony fázisban az egy nagy retenciós idő .

Mi a void idő kromatográfiás?

oszlop Halott térfogat vagy idő (AKA: oszlop Void / Dwell Time ) A csomagolt oszlop térfogata az áramlási sebességgel osztva, és általában percekben fejezzük ki. A ("TEE nulla") meghatározása szükséges ahhoz, hogy megtalálja az (és K1) retenciót egy szétválasztásban.

Mi a retenciós tényező a kromatográfiás gyakorlatban?


Az adott anyag retenciós faktora az a távolság aránya, amelyet a helyszín felett mozgatott az eredet feletti távolságra, az oldószer elülső része az eredet felett mozog. Meg lehet kiszámítani a következő képlet segítségével: Retenciós faktorok hasznosak eredményeit összehasonlítva egy kromatogram , hogy az eredmények egy másik.

mi a csúcs terület?

Peak terület . Az terület az UV nyomkövetésének görbéjében az alapvonalra. Ez gyakran korrelál a fehérje mennyiségével. csúcs retenciós idő. Az Peak -hoz való eljutása az oszlopból.

Mi határozza meg a retenciós időt?

Retenciós Time az idő mennyisége A vegyület az oszlopra költözött, miután beadták. Ha több vegyületet tartalmazó minta, mindegyik vegyület a mintában a kémiai összetétele szerint eltérő időtartamú -t tölt el az oszlopon. Mindegyiknek más retenciós idővel rendelkezik.

Mi a retenciós idő?

Retenciós Time A (RT) az -es időtartam mérése, amely az oldott anyagot egy kromatográfiás oszlopon keresztül halad át. Úgy számítjuk ki, hogy az idő injekcióból kimutatásra kerül.A vegyület RT-je nincs rögzítve, mivel sok tényező befolyásolhatja, még akkor is, ha ugyanazt a GC-t és oszlopot használják.

Mi az iszap retenciós ideje?

SRT - szilárd anyag Retenciós Time . Az szilárd anyag retenciós ideje (SRT) az átlagos idő Az aktivált - iszap szilárd anyagok a rendszerben vannak. Az SRT fontos tervezési és működési paraméter az aktivált- iszap folyamathoz, és általában napokban expresszálódik.

Mi a különbség a retenciós idő és a fogva tartás ideje között?


A és retenció tavak hasonló a tényen, hogy mindkettőt az árvizek vezérlésére és a befogadó patakba vagy csatornarendszerbe felszabaduló vízmennyiségre használják. fogva tartás tavak különböznek az Retenciós tavaktól, mert csak a vizet tartják a rövid -es -es -re, általában körülbelül 24 órát.

Hogyan számolja ki a szilárd retenciós időt?

Az számítás egyszerű: a biomassza leltárja az iszap pazarlásának sebességére osztva. A levegőztető tartály térfogata (V) ismert, az MLSS és a visszatérő aktivált iszap (RAS) (XR) koncentrációkat mérjük, és a TSS szennyvízkoncentrációja jellemzően eléggé alacsony ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja.

Mi a hidraulikus retenciós idő?

Az hidraulikus retenciós idő (HRT) vagy t (tau) az idő átlagos hosszának mérése, hogy az oldható vegyület egy konstrukciós bioreaktorban marad. A levegőztetőtartály térfogata, amelyet az IS & Tau befolyásol; (Tau), a Hyraulic retenciós idő .

Mi az SRT és HRT?

HRT (hidraulikus retenciós idő) és SRT (szilárd retenciós idő) a városi szennyvíz hidrolitikus előkezelésére. A szuszpendált szilárd anyagok (SS) retencióját és eltávolítását kissé 60% fölött tartottuk, az HRT és SRT -től függetlenül.

Mi a retenciós idő a biogáz növényben?

A szilárd anyagok Retenciós Time (SRT) az átlagos idő mikroorganizmusokat képviseli a rendszerben. Minimális szilárdanyag Retenciós Times az anaerob emésztőrendszer esetében 2-6 napos tartományban van a hőmérséklet függvényében.

A koncentráció befolyásolja a retenciós időt?


Alacsony koncentrációkban A , a molekulák kromatográfiás csúcská válása némi kölcsönhatás ezekkel a helyekkel, az retenciós TIME -t vált ki. Mivel az koncentráció növekszik, a molekulák nagy része az Do kromatográfiás csúcsban nem léphet be adszorptív módon ezekkel a helyekkel, és az retenciós idő stabilvá válik.

Mi az RF érték?

Rf-érték úgy definiáljuk, mint az arány a távolság által mozgatott az oldott anyag (azaz a színezék vagy pigment vizsgálat alatt) és a távolság által mozgatott az oldószer (ismert, mint az oldószerfront) mentén a papír, ahol a Mindkét távolságokat a közös eredetről vagy az alkalmazás alapvonaláról mérjük, azaz a pont, ahol a minta

Hogyan csökkenthetem a retenciós időt?

1. lépés: Az oszlop hosszának csökkentése Egyszerűen csökkenti a HPLC oszlopot Csökkenti az idő elválasztását; Azonban a felbontás is csökken a lemezszám csökkenése miatt (rendelkezésre álló álló fázis felület). Általános oszlop hossza közvetlenül arányos az Retenciós Time , az oszlop hatékonyságának és a hátnyomás.