Miért hozta létre Jean Watson az elméletét?

Watson létrehozta a az elméletét az emberi gondozás 1975 és 1979 között személyes nézeteit az ápolási. A munkáját az tanítási élménye befolyásolta, és létrehozta a -et, hogy megtalálja a közös jelentést az ápolók körében a világ minden tájáról. Watson elméletét először 1988-ban tették közzé.is megkérdezte, mikor jött Jean Watson elmélete?

Jean Watson 1975- 1979 között alakította ki az emberi gondozás elméletét. Watson befolyása az emberi gondozás elméletének kialakítására saját személyes nézetei, tanulmányai, tapasztalata, és az akadémiai ápolási tantervben való részvétele révén származott.

Ezt követően kérdés, hogy milyen típusú elmélet Jean Watson? Jean Watson egy ápolási teorista, aki megfogalmazta az emberi gondozás elméletét és a "Caritas" folyamatokat az elméleti -ben. Watson háttere ápolási és pszichológia. Gyakorlatán keresztül megfigyelte a hiteles gondozás hatását a betegek és a keletkező egészségügyi eredmények.

Ezen figyelembe véve, miért fontos Jean Watson elmélete?

Az Watson gondoskodó elméletének fenntartása A nemcsak lehetővé teszi a nővér számára, hogy gyakorolhassa a gondoskodás művészetét, hogy könyörüljön, hogy megkönnyítse a betegeket és a családok szenvedését, és elősegítse gyógyulását és méltóságukat, de hozzájárulhat a kibővítéshez a nővér saját aktualizálása.

Mit csinált Jean Watson?

Jean Watson egy amerikai nővér teorista és ápolási professzor, aki legismertebb az emberi gondozás elméjéről. Az Watson -es kutatásait a gondozásról az oktatásba és a betegek gondozásába helyezték be az ápolási iskolákban és az egész világon élő egészségügyi létesítményben.

Melyek a 10 Carative tényező?

Watson 10 10 Carative faktor a következők: (1) humanisztikus-altruista értékrendszerek kialakítása, (2) A hit-reményt (3) az önmaguk és mások érzékenységének megteremtése, (4) segítő-bizalmi kapcsolat kialakítása , (5) az érzések kifejeződésének előmozdítása, (6) a problémamegoldás a döntéshozatalhoz (7) a tanítás előmozdítása -

Jean Watson elmélet egy nagyméretű elmélet?

Ez az ápolás magja és lényege. Az 1970-es évek végén (1975-1979) az Watson humán gondozó -elmélet (1975-1979) az Grand Theory , amely tíz, caratatív tényezőt átölel.

Mi a koncepció a gondozásnak?

Következtetés: A gondozás koncepciója olyan tartalomspecifikus interperszonális folyamat, amelyet az ápolók szakmai ismerete, készsége, személyes érettsége és interperszonális érzékenysége jellemez, amelyek a védelmet, az érzelmi támogatást és a találkozót eredményezik a betegek bio-pszicho-szociális igényei.

Mit jelent az emberi gondozás elmélete?

Jean Watson Emberi gondozásának elmélete
Az emberi gondozó elmélete azt is megmagyarázza, hogy mi a környezet, hiszünk a csodákban, és tiszteletben tartjuk a testet, az elmét és a szellemét Pácienseink. Szent találkozásunk van olyan betegeinkkel, akik a transzperszonális gondoskodó pillanatokra fordíthatók.

Jean Watson még mindig él?


Jean Watson , 91. Jean Watson , 91 éves kora, a Purcellville, a VA., Va., 2018. október 14-én meghalt költő séta, meleg és gondoskodó közösség Leesburgban, Virginia.

Mi a gondozási elmélet?

Az Care (AlternatívA Care etika vagy EOC) etikája normatív etikai -elmélet, amely az interperszonális kapcsolatok és az Care vagy a Linevolence morális cselekvési központjait tartalmazza. Az EOC az egyik a normatív etikai elméletek klaszterje, amelyet a feministák a huszadik század második felében fejlesztettek ki.

Mi a Kristen Swanson elmélet gondozásáról?

Swanson gondoskodó elmélete Vázlatok öt gondoskodó Folyamatok: tudva, hogy a hit megteremtése és fenntartása és fenntartása (163. o.). A nővér pedagógusok kihasználhatják ezeket az gondoskodó folyamatokat, hogy ápolási hallgatókat tanítsák az értelmes, gyógyító kapcsolatok termesztésével.

Mi a Grand Theory a kutatásban?

Grand elmélet a kifejezés, amerikai szociológus C. Wright Mills szociológiai Imagination utal formájában elvont elméletek, amelyek a formális szervezet és elrendezése fogalmak elsőbbséget élvez a megértés a szociális valóság.

Mi a szándékos gondozás?

szándékos és gondoskodó -healing tudat: a transzperszonális ápolás gyakorlata. Az szándékos transzszinális gondoskodó , amellyel a szándékosság, a tudat és az univerzális energia-mező egy gondoskodó pillanat alapja, amely a gyógyítónak és a betegnek a gyógyulását potenciálja.

Mi a minőségbiztosítási modell?


Az minőségi - Caring Model kiteszi és bemutatja az ápolás értékét a Modern Health Care bizonyítékokon alapuló gyakorlati miliejében. Az Garing által jellemzett kapcsolatok elmélkednek, hogy befolyásolják a betegek / családok, az egészségügyi Care szolgáltatók, valamint az Care rendszerek pozitív eredményeit.

az emberi tudomány ápolása?

ápolási humán tudomány az életre és az egészségre összpontosít, mint emberileg tapasztalt. Intencionalitás filozófiai gondolat különleges jelentőséggel bír a ápolási a emberi tudomány , mindenekelőtt a Feldolgozási elmélete emberi alkalommal avatott és Watson elmélete emberi gondoskodó.

Hány éves Jean Watson?

79 & nbsp; Évek (1940. június 10.)

miért fontos az ápolási elméletek?

elmélet fontos , mert segít eldönteni, hogy mit tudunk és mit kell tudnunk (Parsons 1949). Segít megkülönböztetni, hogy mit kell képeznie a gyakorlat alapját azáltal, hogy kifejezetten leírja az NUPING -t.

Mi a Florence Nightingale elmélet?

Florence Nightingale Theory A személyes tapasztalatain alapul, amelyet a betegek és a sérült katonák gondozása során szembesülnek. Az ő elméletében leírta, hogy nagyon erős kapcsolat van egy személy környezetével, egészségével és nővérével.

mi a transzperszonális ellátás?


Transperszonális gondozó & Ldquo; aggodalomra ad okot a másik életvilágítására, hogy kapcsolatba léphessen, és a másik lélekét az gondoskodó folyamatok révén és a gyógyító és a hiteles viszonyban lévő folyamatok révén folytatja és ölelje meg. & rdquo; 12 sup> transzperszonális gondoskodó kapcsolat A hiteles önmagának megosztása az
között

mi hiteles jelenlét az ápolásban?

Az összes kiterjedt kifejezés ezek az empátia vagy gondoskodás lehetnek. Az ápolási jelenlétet a a minőségi egészségügyi ellátás egyik legfontosabb összetevőjeként ismertetjük több ápolási tudósok általi kulcsfontosságú komponensének, meghatározva az hiteles jelenlétét -et, mint a pácienssel való pillanatban való képesség.

mi az amerikai nővér?

Nursing szakma belül az egészségügyi szektor középpontjában a gondoskodás az egyének, családok és közösségek így lehet elérni, fenntartani vagy helyreállítani az optimális egészség és az életminőség. ápolók biztosítják mind a kölcsönös, mind az orvosok, és függetlenül ápolási szakemberek.