Végrehajtja az azonnali elkötelezettséget?

Végrehajtás Azonnali nem lesz Commit A DML tranzakció, és egy explicit elkötelezett -et kell tenni. Ha a DDL parancs feldolgozása az Végrehajtás azonnali , akkor az elkötelezi a -et az összes korábban megváltozott adat.Ezen figyelembe véve, hogy azonnali végrehajtást kell követnie?

Commit A nem szükséges a után minden végrehajtja az azonnali -et. Bizonyos állítások Do nem igényel Commit -t; Például, ha akkor csonkolni egy asztalnál TRUNCATE. A csonkítás megtörtént, és nincs olyan szükség van a -nek az elkövetésére.

is megkérdezhetjük, miért használjuk az Oracle azonnali végrehajtását? EXECUTE KÖZVETLEN lehetővé végrehajtását egy DML vagy DDL nyilatkozatot, amely a birtokában van, mint egy húr, és csak értékelni a futás során. Ez lehetővé teszi, hogy dinamikusan hozza létre a program logikáján alapuló nyilatkozatot. Az azonnali végrehajtás az egyetlen módja is, ha a DDL-t a PL / SQL blokkon belül lehet végrehajtani.

Ilyen módon, mi történik azonnali?

EXECUTE KÖZVETLEN nyilatkozatot készít (Értelmezi), és azonnal végrehajtja a dinamikus SQL utasítás vagy egy névtelen PL / SQL blokk. Az Execute azonnali fő argumentuma az SQL utasításhoz tartozó karakterlánc, amely az Végrehajtást tartalmazza. A karakterláncot összekapcsolhatja, vagy előre meghatározott karakterláncot használhat.

A DDL utasítás kötelezi magát?

az Oracle-ben Az DDL utasítás a önállóan tranzakció, egyszerűen azért, mert egy implicit Commission kerül kiadásra, mielőtt az utasítás végrehajtásra kerül, és újra utána. A csonkítás egy DDL parancs , így nem -nek szüksége van a -nek egy explicit elkötelezettség, mert hívja az implicit elkövetést .

Miért használják az azonnali végrehajtását PL SQL-ben?

Végezze el az azonnali nyilatkozatot. Az végrehajtja az azonnali utasítás dinamikus SQL utasítás vagy névtelen PL / SQL blokk. Az használhatja a használatát az SQL kijelentések kiadására, amelyek nem képviselhetők közvetlenül PL / SQL -ben, vagy olyan állítások kialakítását, ahol nem ismeri az összes táblázatot, ahol a záradékok, és így tovább.
Az

azonnali végrehajtása az Oracle AutoCommitban?

Az azonnali végrehajtása nem vállal egy DML tranzakciót elvégzett, és kifejezett elkötelezettséget kell tenni. Ha a DDL parancsot az végrehajtáson keresztül feldolgozzák, akkor az összes korábban megváltozott adatokat elkövetik. 2.

Mi az azonnali végrehajtás az Oracle tárolt eljárásban?

Azonnali végrehajtás A változó vagy egy karakterláncban tárolt SQL utasítás dinamén végrehajtására használható.
 1. be. A záradék kiválasztja az értékeket változókra:
 2. használva.
 3. a ROWTYPE-be.
 4. használva.
 5. használata a beágyazott típusú kiterjesztésben.
 6. Out (Nesté típusa)
Az

az Oracle-ban való betét után kötelező?

Oracle adatbázis Az adatmeghatározás előtti és után implicit elkötelezettsége ( DDL ) Nyilatkozat . Az Oracle azt javasolja, hogy az alkalmazásprogramokban kifejezetten minden tranzakciót végrehajtsa a elkötelezettséggel vagy az utolsó tranzakcióval, beleértve az utolsó tranzakciót, az Oracle adatbázisból való leválasztás előtt.
Az

az Oracle tárolt eljárásban kötelező?


Általánosságban elmondható, hogy az eljárásoknak a -nek nem szabad -et kötni. Ha elkövetni belsejében egy tárolt eljárás , akkor korlátozza újrafelhasználhatóságot mert a hívó, hogy szeretné, ha a megváltoztatja a eljárás teszi, hogy része legyen egy nagyobb tranzakció nem egyszerűen hívja a eljárás közvetlenül.

Meg kell követnünk a Drop Table után?

táblázat létrehozása és Drop Table Nyugtatások Do NEM Commit A tranzakció, ha az ideiglenes kulcsszót használják. (Ez az nem a nem vonatkozik a ideiglenes táblázatokra, mint például az táblázat, és hozzon létre indexet, amely Do okozza a -et.)

Mi a dinamikus SQL az Oracle-ben példaként?

példa esetén az Dynamic SQL lehetővé teszi, hogy olyan eljárást hozzon létre, amely olyan táblázaton működik, amelynek neve nem ismert, amíg futásidőig nem ismert. Az Oracle két módot tartalmaz az Dynamic SQL megvalósítására PL / SQL alkalmazásban: natív Dynamic SQL , ahol az dinamikus SQL utasításokat közvetlenül a PL / SQL blokkokba helyezi.

használhatjuk azonnali végrehajtást a kiválasztott utasításhoz?

NDS (natív dinamikus SQL ) - Végezze el az azonnali
végrehajtását az " végrehajtás azonnali ' Commut létrehozásához és végrehajtásához az SQL futtatási idején. záradék az Opcionális és csak akkor használható , ha a dinamikus SQL tartalmaz egy SELECT utasítást, amely az értékeket lekéri. A változó típusnak meg kell egyeznie az SELECT utasítás változó típusával.

Melyek a dinamikus lekérdezés végrehajtásához?

Melyek a dinamikus lekérdezés végrehajtásához ?

 1. használjon változókat, vagy írjon egy lekérdezést paraméterekkel.
 2. használja a EXEC parancsot.
 3. használja a SP_EXECUTEQL-t.

Mi az SQL utasítás végrehajtásának sorrendje?


létrehozása érdekében
SQL érdekében végrehajtás meghatározza az érdekében , amelyben a záradékok lekérdezés értékeljük. A leggyakoribb lekérdezési kihívások egy része könnyen elkerülhető, hogy az SQL megrendelésének világosabb megértésével az Execution , néha a műveletek rendje.

Mi az SQL RowCount?

% RowCount hozza létre a beillesztési, frissítési vagy törlési nyilatkozat által érintett sorok számát, vagy egy kiválasztott kijelentéssel visszaadja. Az SQL % Rowcount attribútum értéke a legutóbb végrehajtott SQL utasításra utal a PL / SQL -től. Az attribútum értékének későbbi használatának mentéséhez azonnal hozzárendeljen egy helyi változóhoz.

Mi a dinamikus SQL lekérdezés?

dinamikus SQL utal SQL , hogy a generált futási időben. Például egy felhasználó beírja a keresési paramétert, és az Query az értékkel futna. Az Dynamic SQL akkor hasznos, ha nem ismerjük az asztalt vagy azokat az elemeket, amelyeket az Querying .

mi a dbms_sql?

Az DBMS_SQL csomag egy interfészt biztosít a dinamikus SQL használatához az adatkezelési nyelv (DML) és az adatok definíciós nyelvének (DDL) kijelentéseinek végrehajtásához, pl / sql névtelen blokkok végrehajtásához és a PL / SQL tárolt eljárásokhoz és a funkciókhoz.

Mi a Q Oracle?

Leírás Az Oracle adatbázis mind SQL, mind PL / SQL-ben, hogy megadja saját felhasználó által meghatározott határolóinkat a karakterláncokhoz. Így működik: az " Q " betűvel előtagolja a literálodat. Ha a teljes literálodban írta be, végezze el a végződő határolóval, majd egyetlen idézet.

Mi a ref kurzor az Oracle-ben?


Bevezetés Ref Cursors
Az REF kurzor használata A S az egyik legerősebb, rugalmasabb és skálázható módja annak, hogy visszatérjen a lekérdezés eredményei egy Oracle adatbázisból az ügyfélalkalmazáshoz. A Ref kurzor egy PL / SQL adattípus, amelynek értéke az adatbázisban lévő lekérdezési munkaterület memóriacíme.

Hogyan futtathatok egy PL SQL utasítást?

Szövegszerkesztő
 1. Írja be a kódot egy szövegszerkesztőbe, mint például a Notepad, Notepad + vagy EditPlus, stb.
 2. Mentse el a fájlt a. SQL kiterjesztés az otthoni könyvtárban.
 3. Indítsa el az SQL * Plus parancssorát a könyvtárból, ahol létrehozta a PL / SQL fájlt.
 4. típus @file_name az SQL * Plus parancssorban a program végrehajtásához.

Mi a dinamikus kurzor az Oracle-ben?

Leírás. Nyissa meg az kurzor -Varable-nevet. Megadja az Cursor változó azonosítót, amelyet korábban egy PL / SQL kontextusban jelentettek be. Dynamic -Stringhez. Megadja egy olyan karakterláncos vagy karakterláncváltozót, amely tartalmaz egy kiválasztott utasítást (a végtelen pontosvessző nélkül).