Miért van Mona mellkasi fájdalma?

a szerkesztőhöz: A mnemonikus, Mona , amely morfin, oxigén, nitroglicerin és aszpirin, jelentése a , az betegek kezdeti kezelésének visszahívására szolgál a mellkasi fájdalommal (azaz az akut kor - Mégnás szindróma). Évtizedek óta az Oxygen -t adtak be az betegeknek a mellkasi fájdalommal.Itt, mit kell tennie, ha a betegnek van mellkasi fájdalma?

 1. tájékoztatja a vezető személyzetet.
 2. Végezze el és dokumentálja a létfontosságú jeleket, beleértve a "PQRST" fájdalomértékelést is. Az
 3. 12-es EKG-t végez, és a lehető leghamarabb ellenőrizte az orvosi tisztviselő. Az
 4. hozzáférést biztosít a defibrillátorhoz.

A fenti mellett az aszpirin vagy nitroglicerin először adsz? rágja és lenyel egy Aspirin -t, hacsak az You allergiás az Aspirin -re, vagy azt mondta orvosának, hogy soha ne vegye az Aspirin -t. Vegyük az Nitroglicerin -t, ha előírják. Ha YOU azt hiszem, You , amelynek szívrohama van, és kezelőorvosa korábban előírta az Nitroglicerin -t az You esetében, vigye el.

Továbbá adsz oxigént mellkasi fájdalom?

Kiegészítő oxigén (O 2 ) szenvedő betegeknél a kezelés mellkasi fájdalom már sarokkövet a kezelésére feltételezett miokardiális infarktus (MI). További vizsgálatok vannak szükség megvitatása hemodinamikailag instabil STEMI betegek, valamint a betegek nem STEMI, instabil angina és egyéb rendkívüli körülmények között.

Mi a Mona protokoll?

Az akut kezelés a szívkoszorúér esemény, a mnemonikot MONA (morfin, oxigén, nitroglicerin, aszpirin) óta használják a pre-szolgáltatók, mentők személyzete, valamint a pedagógusok évek óta.

Hogyan értékeli a pácienst a mellkasi fájdalommal?

Mi mást kell tennem?
 1. tájékoztatja a vezető személyzetet.
 2. Végezze el és dokumentálja a létfontosságú jeleket, beleértve a "PQRST" fájdalomértékelést is. Az
 3. 12-es EKG-t végez, és a lehető leghamarabb ellenőrizte az orvosi tisztviselő. Az
 4. hozzáférést biztosít a defibrillátorhoz.

Mi a mellkasi fájdalom differenciáldiagnózisa?

Differenciál diagnózis . Az mellkasi fájdalom okai A nem súlyos, hogy súlyos az életveszélyes. Felnőtteknél az mellkasi fájdalom leggyakoribb okai a következők: gasztrointesztinális (42%), koszorúér-betegség (31%), izom-csontrendszer (28%), pericarditis (4%) és pulmonalis embolizmus (2%).

Hogyan okoz a szorongás a mellkasi fájdalmat?

Az szorongás támadás során az adrenalin tanfolyamok a testeden keresztül. Mindenki másképp tapasztalja az adrenalin eredményét, de egyes tünetek gyakoriak, mint például egy versenyautó szív , légszomj, szárazság, az mellkasi , szédülés, izzadás, remegés, egy megzavaró gyomor és egy érzés meghalhat.

Mi a hat közös nem szívműködés a mellkasi fájdalom?

Non -esophageal képes forrásoktól oka NCCP közé tartoznak: Vázizom feltételeit az mellkas fal vagy gerinc, pulmonális (tüdő) rendellenességek, mellhártya betegség (a selyempapír rétegek, amelyek lefedik a tüdőben), perikardiális körülmények (az szív -et védi, és akár emésztési rendellenességek, például fekélyek,

Mi a mellkasi fájdalom protokoll?

mellkasi fájdalom protokoll . Ez egy nem kezelt Care protokoll az akut mellkasi fájdalom panaszainak, azaz -es tünetek, amelyek esetleg egy akut koszorúér-szindrómából (ACS) vagy más kardiovaszkuláris betegségekből származnak.

do mellkasi fájdalom és angina ugyanazt jelenti?

mellkasi diszkomfort / mellkasi fájdalom , más néven Angina , az Heart betegség egyik legnagyobb tünete. Angina előfordul, ha az Heart Muscle a nem kap elegendő oxigént a koszorúér-artériák kritikus szűkülése miatt, amelyek az Heart -re szállítanak. Azonban az mellkasi fájdalom nem angina .

Milyen kérdéseket kell kérnöm mellkasi fájdalomra?

kérdések, amelyek célja a páciens egy lehetséges szétválasztó TAD-vel történő azonosítására:
 • a mellkasi fájdalom hirtelen megjelenése?
 • a fájdalom sugárzik a nyakhoz, hátra, oldalra vagy hasra? Az
 • a fájdalom éles vagy szakadása?
 • elájult (szincope)?
 • Van családtörténete a mellkasi aortás disszekcióval?

Hogyan írja le a mellkasi fájdalom helyét?

A személy az leírja a fájdalom -et, mint a szorítás, szorítás, nyomás, nyomás, szűkület, megfojtás, égés, szív Burn, teljesség az mellkas , zenekarszerű érzés, csomó a közepén mellkas , Ache , nehéz súlya mellkas (mint egy "elefánt az mellkasi " -on ülve), vagy mint egy túl szoros melltartó.

Miért adsz oxigént a mellkasi fájdalomért?

Úgy tűnik, hogy logikus és biológiailag megfogalmazható az -re, hogy az oxigén -t olyan helyzetekben adja meg, hogy javítsa az iszkémiás myocardialis szövet oxigenációját, és csökkentse az ischaemiás fájdalom -t. Az AMI eseteket kezelő orvosok körében felmérés azt mutatta, hogy az oxigén kiegészítést az akut koszorúér-szindrómában szenvedő betegek 96% -ának adták.

a mellkasi fájdalom mindig vészhelyzet?

Hívás 911 vagy más vészhelyzeti szolgáltatások Ha mellkasi fájdalom van, amely zúzódik vagy összezúzódik, és az alábbi tünetek bármelyikével van ellátva : izzadás. Légszomj. fájdalom , amely az mellkas -ről a nyakra, állkapocsra vagy egy vagy a vállra vagy karra terjed.

Mi a Mona a mellkasi fájdalomért?

a szerkesztőhöz: Az Mnemonic, Mona , amely morfin, oxigén, nitroglicerin és aszpirin, az mellkasi fájdalom (azaz az akut cor- terítő szindróma). Azonban az idézett alapú orvosi korszakban azonban e mnemonikus felülvizsgálatra van szükség (1. ábra).

Mennyi oxigénre van szükség a szívrohamhoz?

kiegészítő oxigén , egy több mint egy évszázadra használt terápia ajánlott minden gyakorlati irányelvben a hipoxémiás iránymutatásban (perifériás oxigén telítettség) nyomás szívelégtelenségben szenvedő betegek, de a normoxémiás betegekben való alkalmazása

adsz oxigént szívroham alatt?

szükséges oxigén szenvedő betegeknek egy szívroham nem előnyös, szerint DETO2X-AMI vizsgálat bemutatott ESC 2017. hozzáteszik, hogy a rendszeres használata oxigén nélküli betegekben szívelégtelenség vagy dyspnoea (légszomj) & ldquo; a legjobb bizonytalan és rdquo;

miért ad aspirin az MI számára?

Aspirin hatásos a vérrögök csökkentésére, amelyek blokkolják a koszorúér artériát akut szívroham alatt.

az oxigén segíti az anginát?

Ezek a szerzők arra a következtetésre jutott, hogy a nagy áramlási oxigén lehet csökkentheti koszorúér véráramlását eléggé és a miokardiális ischaemia kezelésére, súlyos koszorúér-betegség. Az 1970-es években két tanulmány volt az oxigén használatával az Angina vagy a miokardiális infarktus helyzetében.

Az oxigén segít légszomj?

Oxygen Therapy Segítség a segítségével az légzési blokkságának csökkentésével vagy a lélegzetességgel. oxigén nem fogja teljesen elvenni az légzési hiányát -nek, de az Súgó Súgó Sok tüdőbetegség A betegek kevésbé lélegzik a mindennapi tevékenységek során.

Mi a Mona Bash használata?

Az akut kezelésére koszorúér esemény, a mnemonikus MONA (morfin, oxigén, a nitroglicerin, aszpirin) már által használt pre szolgáltatók, mentők személyzet, és a pedagógusok évek óta.