Mit jelent a vektornál?

Stride a távolság elválasztó elemek a memóriában, amely szomszédos az Vector regiszterben. 1995-ben a vektor számítógépek kellett 64-1024 bankok memória megoldják ezeket a problémákat -, és lehetővé teszi a gyors vektor memóriaterhelése / tárolja.Ezek, mi a lépés C?

A számítógépes programozás, az lépéshossz egy tömb (is nevezik növekmény, hangmagasság vagy lépésköz) a helyek száma a memóriában közötti kezdetei egymást követő tömbelemek, mért bájt vagy egység mérete a tömb elemeiből. Az ilyen tömböket néha azt mondják, hogy az Dride .

Továbbá, hogyan működnek a vektor processzorok? Az Vector Processor egy központi feldolgozó egység, amely az munka -t egy teljes Vector -en egy utasításban. Az vektoros processzorokat használják, mert csökkentik a rajzot, és értelmezik a sávszélességet, mivel kevesebb utasítást kell kapniuk. Az vektor processzor -t is ismert Array processzor .

, miért használják a vektor processzorok memória bankokat?

Vektorprocesszorok csökkenti a lekérés és dekódolni a sávszélesség, mint az utasítások száma letöltött kevésbé. A nagy sci-dózi és multimédiás alkalmazásokban is kihasználják az adatmallizmust is. Számos teljesítményoptimalizálási rendszert használnak az vektoros processzorokban . A MEM- ORY Banks a terhelés / áruház késleltetésének csökkentésére szolgál.

Mi a VMIPS?

VMIPS egy szimulátor a gépkocsival kompatibilis a MIPS R3000 RISC architektúrával. VMIPS teljes egészében szoftverből áll. Mivel az VMIPS egy RISC-architektúrán alapul, primitív gépnyelvi parancsai meglehetősen egyszerűek és megvalósíthatók.

Mi a lépés a képen?

Az STRIDE a bájtok száma a pixelek egyik sorából a memóriában a memóriában lévő pixelek következő sorába. Az Stride -t is nevezik. Ha a párnázási bájt jelen van, az STRIDE szélesebb, mint az Image szélessége, amint az a következő ábrán látható.

Mi a lépés a memóriában?

A számítógépes programozásban a tömb -lépcsője (szintén növekménynek, pályán vagy lépésméretnek is nevezik) az memória -ben lévő helyek száma az egymást követő tömbelemek kezdetei között, bájtban vagy egységekben mérve a tömb elemeinek mérete. Az ilyen tömböket néha azt mondják, hogy az Dride .

Mi a lépés a Swift-ben?

Az STRIDE () STRIDE HOOP-t használjon a számok között
SWIFT verzió: 5.1. Swift hasznos STRIDE (), amely lehetővé teszi, hogy az egyik értékről a másikra mozogjon bármely növekményt és ndash-t; És még akkor is megadhatja, hogy a felső kötés kizárólagos-e vagy befogadó.

mi a tömb?

Array Padding . Az tömb padding transzformáció egy dimenziót állít be egy tömb -re egy új méretre. Ennek az átalakulásnak a célja, hogy csökkentse a memória rendszer konfliktusainak számát. Az átalakítást egy teljes funkcióra alkalmazzák. Az új méretet a felhasználó határozhatja meg, vagy automatikusan kiszámítható.

Mi a lépés cache?


A STRIDE a memória hozzáférési minta tulajdonsága, és semmi köze az Cache hardverhez, mint ilyen. Ha az STRIDE sokkal kisebb, mint egy vonalméret, sok egymást követő hozzáférés ugyanabba a vonalba megy egy gyorsítótárban. Ha az lépéshossz nagyobb, mint egy cache vonal méretét, az egymást követő hozzáférések megy különböző cache vonalak.

Miért használjuk a vektorfeldolgozást?

Az processzorra vonatkozó utasítás az elem helyett egy teljes vektoros formájában van. vektoros processzorok használt , mert csökkentik a rajzot, és értelmezik a sávszélességet, mivel kevesebb utasítást kell adni. Az vektor processzor -t is ismert Array processzor .

Hogyan használják az építészetben lévő vektorokat?

Vektorok - amelyek kiindulási pontja, nagyságrendje és iránya - lehetővé teszi, hogy meghatározza ezeket az erőket és terhelést. Az építész képes Trigonometric funkciókat az Vektorok vektorral történő munkájával és a terhelések és az erők kiszámításához.

Melyek a vektor processzorban használt regiszterek?

A processzor regiszter , általában az Vector hossza regiszter , megmutatja az processzor Hány egyedi kiegészítést, ha hozzáadja az vektorokat .Ezt a kódot egy olyan utasításra fordítják, amely az vektor hosszát N-re állítja, majd az Vector add utasítás.

Mi a különbség a vektor processzor és a tömb processzor között?

számítógépes nyelveken, amikor léteznek, az vektorok egydimenziós adatszerkezet. tömbök viszont több dimenzióval rendelkezhetnek. De & ldquo; vektor feldolgozás & Rdquo; A mikroprocesszorok olyan konkrét módon utalnak, hogy a mikroprocesszoroknak ugyanabban az időben ugyanazt a műveletet kell teljesíteniük (egy utasításban).

Mi a vektoros regiszter?


vektor regiszterek a tároló területek egy CPU mag, amelyek tartalmazzák az operandusok az vektor számításokat, valamint az eredményeket. Az utasítás készlet nem azonosak, de a vektorregiszterrel mindkét típusú processzorok 512 bit széles, amely lehetővé teszi számukra, hogy támogassa AVX-512 utasításokat.

Mi a vliw építészet?

Nagyon hosszú utasításos szó ( VLIW ) leírja az Architecture számítógépes feldolgozását, amelyben egy nyelvvágó vagy pre- processzor megszakítja a program utasításokat az alapvető műveletekbe, amelyeket az processzor párhuzamosan elvégezhet ( vagyis ugyanabban az időben).

Mi a vektoros pipelining?

A „ vektor csővezeték ” használjuk fel a 1970-es, hogy leírja vektor feldolgozási amikor egyetlen vektor utasítást lehet (például) kiszámítja az összege két vektor lebegőpontos számok Egyetlen csővezetékes lebegőpontos aritmetikai egység használata.

Mi a vektoros feldolgozás magyarázata egy példával?

Vektorfeldolgozás az -es folyamat az vektorok használata, hogy nagyszámú változót tároljon a nagy intenzitású adatokhoz feldolgozás - időjárás-előrejelzés, az emberi genom leképezés és a GIS adatok egyes példák . A két általánosan használt architektúra az vektorfeldolgozáshoz csővezetékes processzorok és párhuzamos tömb processzorok.

Mi a vektoros építészet?

Vector Architecture Meghatározza, hogy ugyanazt a műveletet minden egyes elemen végezzük egy Vector -ben. Nem határozza meg, hogy ez hogyan valósul meg a mikroarchitektúra. Például a processzornak 8 csövével van ellátva, ezáltal lehetővé téve, hogy az vektoros -os működést az vektor 8 elemének párhuzamosan végezzük el.

Mi a vektoros motor?


Vector Engine (VE) egy család vektor processzorok a PCIe gyorsító kártyák által tervezett NEC.

Mi a vektoros utasítás?

Operációs több adatot csak egy utasítást is nevezik Single Instruction Multiple Data (SIMD), vagy ők is nevezik vektor utasításokat . Most az vektoros utasítás adatai az Vector Regiszterekben tárolódnak. Minden Vector regiszter képes több adatelem tárolására egy időben.

Hogyan hozták létre a vektoros képek?

vektor grafika az létrehozása digitális képek keresztül parancsokat vagy matematikai kijelentések azt a helyet vonalak és formák egy adott kétdimenziós vagy háromdimenziós térben. A fizikában az vektor egy ugyanabban az időben a mennyiség és az irány ábrázolása.