Melyek a szív-katéterezés komplikációja?

A kardiális katéterezés kockázata:
 • zúzódás.
 • vérzés .
 • szívroham.
 • stroke.
 • kár az artéria, a szív vagy a terület, ahol a katéter be van helyezve.
 • szabálytalan szívritmus (arrhythmias)
 • allergiás reakciók a festékhez vagy a gyógyszerhez.
 • vesebetár.Továbbá, mi a kockázata a szív-katéterezésnek?

A katéterezéssel járó kockázatok: allergiás reakció az eljárás során alkalmazott kontrasztanyagokra vagy gyógyszerekre. BLEEDING , fertőzés és zúzódás a katéter beillesztési helyén. vérrögök, amelyek egy szívrohamot indíthatnak , stroke vagy egy másik komoly probléma.

Ismerje meg, hogy a szív-katéterezés halálát okozhatja? 35 betegnél (II. Csoport), az kardiovaszkuláris szövődmény az katéterezés során -ben előfordult halál . Összefoglalva, az katéterezés -vel kapcsolatos mortalitási elsősorban a Far Advanced szív -betegségben szenvedő betegeknél fordul elő. A váratlan halálesetek közel 1/3-án hirtelen fellépő pillantást vetettek elő.

Figyelembe véve, hogy mennyi ideig tart a szív katéterizációjától?

Általában az emberek, akik angioplasztikusak, az eljárás után 6 órán belül járhatnak. A teljes helyreállítás hetente vagy kevesebbet vesz. Tartsa meg azt a területet, ahol az katéter -t 24-48 órán át szárítottuk. Ha az katéter -t behelyezték a karodba, az helyreállítási gyakran gyorsabb.

Mit tehetsz egy szív cath után?

a femorális CARDIAC CATH Ne törzs az első 3-4 napig az -tól az -ig az után az eljárás, amely megakadályozza az katéter beillesztési helyéről való vérzést. Kerülje a nehéz emelést (több mint 10 font), és nyomja vagy húzza a nehéz tárgyakat az első 5-7 napig után az eljárás után.

Az

egy stent lerövidíti az életedet?

Coronary Stents Do nem javítja az A szívbetegek hosszú távú túlélési arányát, de az " do jelentős korai és tartós csökkenést biztosít az -ben, a szükségessége az újbóli megnyitásához a kezelt arteria, "A Dugat Kandzari Duke Cardiologist által bemutatott jelentés szerint a American Heart Association

Mit mond a szív cath?

Szívbetegségek cath végzünk annak kiderítésére, hogy akkor van a betegség a szív szívizom, a billentyűk vagy koszorúér ( szív ) artériákban. Az eljárás során az szívedben lévő nyomás és véráramlás mérhető. Ez azt mutatja, hogy az artériák blokkolva vannak. Az a valószínűség, hogy a problémák az Cardiac Cath alatt alakulnak ki, alacsonyak.

Mi a különbség a jobb és a bal szív katéterezés között?

A tesztet a pulmonalis arteria katéterezés -nek is nevezik. A jobb szívfél katéterezés különböző mint egy bal szívfél katéterezés (angiográfia), amelyet ellenőrizni dugulás az artériákban.

Melyek a eltömődött artériák figyelmeztető jelei?

Az eltömődött artériák minden tünetet okoznak?
 • mellkasi fájdalom.
 • légszomj.
 • szívében szívdobogás.
 • gyengeség vagy szédülés.
 • hányinger.
 • izzadás.

Milyen szív-eljárások?

Közös orvosi eljárások a szívviszonyokhoz
 • Coronaria angioplasztika és stentbeültetés. A koszorúér angioplasztika olyan eljárás, amely segít a véráramlás javításában.
 • trombolitikus terápia.
 • Coronary artery bypass graft műtét (CABG)
 • mesterséges pacemaker műtét.
 • defibrilláció.
 • szívszelep műtét.

Mennyi ideig maradsz a kórházban, miután egy stent lett?

Az Angioplasztika és Stenting visszanyerése jellemzően rövid. Az kórházból származó kibocsátás általában 12-24 óra A után a katétert eltávolítjuk. Sok beteg visszatérhet a munkába néhány napon belül egy héten belül -tól az eljárás után.

Mi a különbség az angiogram és a szív katéterezés között?

Az katéterezés során egy angiogram -t végeznek. Ezt úgy végezzük, hogy speciális folyadékot (festék vagy kontraszt) injektálunk az katéter -n keresztül egy véredénybe vagy az Heart kamrájába. Az angiogram sokkal több x-ray-t igényel, mint amennyire szükség van egy egyszerű mellkas röntgensugárra.

Tartja az aszpirint a cardiac cath előtt?

betegek már az Aspirin terápián és az katéterezésen belüli betegeknél a összesen 81-225 mg aszirint vehet részt az eljárás előtt. Az Aspirin Therapy -nél nem kell a -nek 325 mg nem ingálva lévő bevonattal ellátott aszirin -t kapnia. Minden betegnél az Aspirin 81 mg -t kell folytatni a -nek határozatlan ideig.

Mit várhatok egy szív cath után?

Cardiac katéterezés A -t általában ébren tartják, de nyugodt. Mielőtt az katéter -et helyeznek be az artériádba, akkor egy lövést kapsz egy érzéstelenítőnek, hogy zsibbadjon a területen. Gyors, csípő fájdalmat érezhet, mielőtt a zsibbadás be van kapcsolva. Miután zsibbadt, az katéter kerül beillesztésre.

lehet egy szív cath okoz egy stroke?

stroke jelentős szövődménye után szívkatéteres eljárásokat, ami a halál és rokkantság ezer betegek száma évente. A súlyos szövődmények aránya, beleértve az stroke , a myocardialis infarktus és a halál, kevesebb, mint 1% a legtöbb katéterezés eljárások esetében.

Mennyire szükséges az angioplasztika után?

Ha tervezett (nem vészhelyzeti) koszorúér Angioplasztika , akkor vissza kell térnie az munkába a -tól egy héten. Ha azonban vészhelyzeti angioplasztikus volt a szívroham után, lehet, hogy több hét vagy hónap lehet, mielőtt teljesen helyreállna, és képes visszatérni a munkába.
Az

egy olyan szív, amelyet műtétnek tartanak?

Cardiac Katéterizáció nem a Surgical eljárásnak tekinthető, mert nincs nagy bemetszés a mellkas megnyitásához, és a helyreállítási idő sokkal rövidebb, mint az Surgery . Bizonyos esetekben az Surgery ajánlott az eljárás eredményeitől függően.

mennyi ideig kell sérülni a szív cath után?

Éjszaka felemeli az karját, és az első 2-3 napig az --hez való pihenést megakadályozza a kezed duzzadását. Enyhe fájdalom vagy gyengédség a helyszínen vagy az alkaron, amely 1 hétig tarthat. A honlapon lévő zúzódás, amely 2-3 hétig tarthat -t a -ig. Egy kis csomó (DIME - negyed méretű), amely az - 6 hétig tarthat.

egy szív katéterezés veszélyes?

Cardiac Katéterizáció használható helyett néhány Heart sebészek javítására Heart hibák és helyettesítése Heart szelepek. szív-katéterezés biztonságos a legtöbb ember számára. A szövődmények ritkák, de magukban foglalhatják a vérzést és a vérrögöket.

Mit tehetsz a szív katéterezés után?

Mit kell enni az angioplasztika / stenting után?
 • hús - és / vagy hús alternatívák, például tojás, tofu, hüvelyesek és diófélék.
 • Fish - 2 szolgálatot olajos halat hetente, mint a lazac, a makréla vagy szardínia segít abban, hogy rengeteg szív egészséges omega-3 zsírsavak.

mennyi ideig tart egy stent?

Mennyi ideig tart a angioplasztika és Stent beillesztés szedje a -t? Az eljárás változik, de a legtöbb esetben 30 és 60 perc között tart.

a katéterezés fáj?

Az katéter típusának behelyezése kényelmetlen lehet, így az anesztetikus gélt a fájdalom csökkentésére használják. Lehet, hogy bizonyos kellemetlenséget is tapasztalhat, míg az katéter a helyén van, de a legtöbb, hosszú távú katéterrel rendelkező ember megszokja ezt az idő múlásával. Tudjon meg többet a húgyúti katéter típusairól.