Mit neveznek a kezelt fűrészáru?

A strukturális Wood megőrzési intézkedések mellett számos különböző (kémiai) tartósítószer és folyamat van ( ismert fűrészáru kezelés, fűrészáru , az fűrészáru-kezelés vagy nyomás kezelés ), amely meghosszabbíthatja az életet fa , fűrészáru, fa struktúrák vagy mérnöki fa .Is tudni, hogy mi a kezelt fa?

kezelt faanyag fa , amelyet megfelelően kezelt tartósítószerrel vegyi azzal a szándékkal, meghosszabbítva ezzel szánt hasznosságát életciklusa, mint a kezeletlen fa . Minden kémiai tartósítószert regisztrált peszticidek, és mint ilyen, az Egyesült Államok EPA szabályozza.

Hasonlóképpen, a nyomástartó fűrészárut mérgező? 2003-ig, a tartósítószer leggyakrabban használt lakossági nyomás - kezelt fa volt kromátot réz-arzenát (CCA), egy rendkívül mérgező kémiai. A CCA-t még mindig bizonyos tengeri és ipari alkalmazásokban használják, mivel a jelenlegi időpontban még mindig a legjobb tartósítószer.

Hasonlóképpen, mi a különböző típusú kezelt fűrészáruk?

Számos típusú kezelt fűrészárut tartalmaz . Három fő családok kezelt fa használják az építőiparban: Borát, lúgos réz Quat (ACQ) és az egyéb rothadás ellenálló kezelések, és nem éghető (nem-Com). Tekintse meg a teljes listát további információkat.

A kezelt fűrészárut használva?

A kamra a vegyi anyagot az fa szálakba kényszeríti. A nyomás alatt álló megközelítés biztosítja, hogy a vegyianyag az egyes fából készült darab magjának magáévá teszi - sokkal hatékonyabb, mint az fa áztatása a vegyi anyagban. A legelterjedtebb kémiai használt -t az fűrészáru kezelésére, amelyet a -t kromatolt réz arzenát vagy kb.

Mennyi ideig tarthat a kezelt fa?

40 év

Mi a só kezelt fűrészáru?

kezelt fűrészáru
Az vízbe való expozíció, akár merítéssel vagy fröccsenéssel, diktálja a szükséges konzerváló rendszert & ndash; Mikronizált réz azol (MCA) vagy krómozott réz arzenát (kb.) & Ndash; és a szükséges konzerváló védelmi szintet.

kezelt fa vízálló?

A Forest Products Laboratory és más kutatócsoportok kimutatták, hogy kezelt fa tét helyezni a földre, több mint 40 éve marad rothadás mentes. Nyomás kezelés Az fa rothadásállóvá teszi. De & mdash; Nem tesz fa vízállóság. Nyomás kezelt fa még mindig áztatja és lazítja a nedvességet.

Mikor kell használnom a kezelt fát?

nyomás- kezelt fa szükséges, ha az fűrészáru vagy a Furring szalagokat közvetlenül a betonhoz vagy más külső kőműves falakhoz csatlakoztatja. Ne feledje, hogy ez a követelmény csak külső falakra vonatkozik, mivel ezek nedvességet kaphatnak az fűrészáru -ra.

használhat 2x6-ot a fedélzeten?


fa fedélzet A általában elérhető 2x6 és 5/4 x 6 profilban. Az 5/4 x 6-ot kifejezetten az fedélzetre állítjuk elő, és sugarú vagy bika orrával őrzik. 2x6 vastagabb és erősebb, de drágább. Az Deck Boards közötti távolság néhány kritikus funkciót biztosít.

használhatja a kezelt fűrészárut a padlóburkolatokhoz?

Ez egy építési kódigény az -hez Kezelt fűrészáru , ahol fa érintkezők falazat. Ez kezelt fa ellenáll fa rothadás, mivel azon immunrendszer károsodása a nedvességtől. Ez az kezelt fűrészárut az alapra csavarozva, és az padlóburkolatok jellemzően pihennek rajta.
Az

barna nyomáskezelt fa jobb, mint a zöld?

Fa kezelt oldószer nélkül
Bár ez egy drága megoldás, fa , amely -es nyomás - kezelt volt mikronizált réz azol (MCA), amely sötétebb barna színű, kevésbé hajlamos a gázképződés és a tartósítószer kevésbé valószínű, hogy mossa le. Ennek eredményeképpen védi és megőrzi színét hosszabb ideig.

Meg kell lezárni a nyomást kezelt fa?

Azonban a legtöbb nyomás - kezelt fa kell, hogy a periodikus tömítő -t a nedvesség ellen, előnyösen minden évben vagy így. Azonban a hazai központokban értékesített víztaszító tömítők többsége a festékboltok és az fűrészáru méterek alkalmasak az nyomás - kezelt fa , valamint más kültéri fák, például cédrus és vörösfa.

kell, hogy a fedélzeten a fedélzetnek van rés?

A cél az, hogy van körülbelül egy 1/8 hüvelykes rés (az átmérője egy 8d köröm) közötti táblák után teraszok már szárítjuk az egyensúlyi nedvességtartalom. Ha az fedélzeti nedves, akkor gyakran a nyomást kezelt anyagok esetében, a legjobb, ha az táblákat feszes, hagyja, hogy az rés forma legyen, ahogy a fa szárítja.

mennyi ideig tart a kezeletlen fa?


Egyesek azt mondják, hogy az kezeletlen 2 és Times; 4-es évek az utolsó -ig akár két évig, mielőtt a rothadás jeleit mutatja, és mások azt mondják, hogy az utolsó még hosszabb. Ha eldönti, hogy az -nek a -nek az kezeletlen 2 és Times-t használja;

Lehet-e nyomást kezelt fa betonba?

Ha valaha akkor beágyazási kezelt fa beton , tartsa a beton 2" a föld felett, és alkotnak lejtős konkrét / habarcs sapka istállót a vizet. Ez lesz segíteni abban, hogy a poszt hosszabb ideig tart. kezelt fa meglehetősen jól tudja, ha nedves (például betonban -ben).

mi a # 2 fokozatú fűrészáru?

2 Lumber . Az 2 Lumber a leggyakoribb a keretezéshez. Az fűrészáru tartalmaz néhány hibát, de a csomók minden minőségben megengedettek, amennyiben azok jól el van távolítva, és nem haladják meg a méretszabályokat.

Mi a legjobb fa tartósítószer?

Top 10 Legjobb fa megőrző 2020-ban
  • ? 5L Fa-Preserver by Cuprinol.
  • ? 5 l Fa védőkezelés táplálkozás & amp; Védelem.
  • ?? Fa védőfolyadék Roxil által.
  • ?? Total Wood Preserver Ronseal.
  • ?? Tiszta összesen faipari preserver ronseal.
  • ?? Lumberjack hármas akció EverBuild által.
  • ?? Fa-Preserver az EverBuild által.

Mi a különbség az # 1 és # 2 fokozatú fűrészáru között?

Jellemzően fa , amely két vagy több hüvelyk vastag osztályozott csak a szilárdság, jelöljük # 1 , # 2 , és így tovább. És mivel az erősebb Lumber kevesebb és kisebb csomópontja van, jellemzően vonzóbb. Tehát az Általános szabály A hüvelykujj a fűrészlapokhoz ez: annál alacsonyabb a szám, annál erősebb és jobb megjelenés.

miért van a nyomás által kezelt fa zöld?


Miért van néhány kezelt fa zöld ? Az Green színt, amelyet az kezelt fából látsz, a -t olyan kémiai reakciók okozzák, amelyek a tartósítószerek és az fa között zajlanak. A réz még mindig a legszélesebb körben használt elem Wood tartósítószerekben, és létrehoz egy zöld színt az fa -en.

Mi az # 1 nyomásas kezelt fűrészáru?

# 1 Lumber fokozat, ha mind az erő, mind a megjelenés fontos. Ez a termék # 1 fűrészáru Grade, ami azt jelenti, hogy a táblák kis és kevés csomót tartalmaznak a táblán belül. A # 1 Grade Lumber a legjobbja a piacon.

Miért nem használhat nyomáskezelt fa belsejében?

Az egyszerű válasz az nyomás - kezelt fa lehet használt bármilyen belső alkalmazás kivételével vágódeszkák és munkalapok. Az Lumber , az kezelt , hogy megvédje a külső elemektől, amelyek rothadást, bomlást vagy termitfertőzést okozhatnak.