Hogyan szaporítja a polinomokat a monomiákkal?

Mivel minden kifejezés egy polinom egy egytagú , szaporodó polinomok válik megszorozzuk egytagú . Ha Monomials szaporodása, használja a termékszabályt az exponensekhez. A tényezőket újra csoportosítják, majd az szorozva a -t. Figyelje meg a munka szabályait a munkahelyi exponensek számára [Ha a bázisok megegyeznek, add hozzá az exponenseket].Ismerje meg azt is, hogy hogyan használják az elosztó tulajdon, hogy megszorozzák a polinom egy monomiális?

-es többszöröse egy -es többszöröse a monomiális monomiális -hez matiply egy polinom egy monomiális , Használat Az disztozatos tulajdonság : Az -polinom minden egyes ciklusa az monomial . Ez magában foglalja az szaporodott együtthatót, és hozzáadja a megfelelő változók exponenseit.

Ezt követően kérdéses, xy egy polinom? Nem. Ez egyáltalán nem egy polinom . Ez egy lineáris vagy monomiális identitás. Mind az x és y változók egyetlen áramot hordoznak.

Hasonlóképpen 4xy monomiális?

monomiális az algebra expressziója, amely egy kifejezést tartalmaz, mint például a 3xy. monomials a következőket tartalmazza: számok, egész számok és változók, amelyek össze vannak szorozva együtt, és azok, amelyek szorozódnak együtt. Bármely szám, mind önmagában, egy monomiális , mint 5 vagy 2700. Az monomiális lehet változó, mint m vagy b.

Mi a polinom a matematikában?

A matematika , egy polinom egy álló kifejezés változók (más néven indeterminates) és együtthatókat, hogy magában foglalja csak a vonatkozó összeadás, kivonás, szorzás, és nem negatív egész szám kitevője változók. Egy példa egy -es polinom -re egyetlen határozatlan, x, x 2 sup> és mínusz; 4x + 7.

Hány feltétel van egy polinom?

A polinomok a feltételek számának megfelelően vannak besorolva. 4x 3 sup> + 3y + 3x 2 sup> van három kifejezés , -12zy-nek 1 kifejezéssel, és 15 - X 2 SUP> van két kifejezés . Mint már említettük, az 1 kifejezésű polinom egy monomiális. Az -es két kifejezéssel rendelkező polinom, amely jelentése binomiális, és az három kifejezéssel rendelkező polinom a egy trinomiális.

miért van egy monomiális polinom?

Az monomiális mértéke az összes mellékelt változó exponáljainak összege. Állandókat egytagú foka 0. polinom , mint ellenzik a egytagú összege egytagú , ahol az egyes egytagú nevezzük távon. Polinomiális csak azt jelenti, hogy sok monomials -ot kapunk.

a frakciók monomiálisok?

Azonban az monomials hozzáadható vagy kivonható, ha olyan kifejezésekkel rendelkezik. A második kifejezés úgy tűnik, hogy nem egy monomiális , mert az frakció Denominátorában változó ugyanaz, mint a negatív exponensre emelt változó. Ne feledje, hogy az monomiális nem lehet változók negatív exponensekkel.

Mi a szabály a polinomok kivonásában?

Ha hozzáadja a pozitív (vagy addíciós) jelet, amely nem változtatja meg a jeleket. Ha az kivonja a -t, terjeszti a negatív (vagy kivonási ) jelet, amely az egyes jeleket az kivonás jel után változtatja meg.

lehet egy állandó polinom?


Állandó Polinomok A -t szintén 0 polinomok -nek nevezik. Az konstans polinom grafikonja vízszintes vonal. Az konstans poliomial nincsenek gyökerei, hacsak nem az polinomiális P (X) = 0 lineáris polinomok .

Hogyan szaporodsz a polinomok fóliával?

Az alábbi lépések bemutatják, hogyan kell használni a fóliát ezen a szorzási problémán.
  1. Szorozzuk meg az egyes binomial első kifejezését.
  2. szorozza össze a külső kifejezéseket.
  3. szorozza össze a belső feltételeket.
  4. szorozza össze az egyes kifejezések utolsó kifejezését.
  5. sorolja fel a fólia négy eredményét. Az
  6. kombinálja a hasonló feltételeket.

Hogyan oldja meg a polinomokat?

Az -hez a megoldása Lineáris polinom , állítsa az egyenletet egyenlő nulla értékre, majd izoláljuk és oldatát a változóhoz. A lineáris polinomiális csak egy válasz van. Ha meg kell oldani másodfokú polinom , írja az egyenlet érdekében a legmagasabb fokozatot a legalacsonyabb, majd állítsa be az egyenlet egyenlő nullával.

Hogyan egyszerűsíted a szorzós polinomokat?

többszörösen két polinom:
  1. többszörösen mindegyik kifejezés egy polinomiális által minden távon a másik polinom.
  2. hozzáadja ezeket a válaszokat együtt, és szükség esetén egyszerűsítse.

Hogyan oldja meg a szorzást monomiális?

Monomials szaporítása
Ha az többszörös monomiális , az első szaporodja a -et az együtthatók, majd az szaporodva a változókat az exponensek hozzáadásával. Megjegyezzük, hogy ha többszörösen egytagú azonos bázis, felveheti a kitevők. Ezt a hatáskörök tulajdonságainak nevezik.

mongials zárt szorzás alatt?


Ne feledje, hogy az polinomok exponensei teljes számok. Az egész számok zárt a kívül, amely garantálja, hogy az új kitevők lesz egész számok. Következésképpen, polinomok vannak zárt a szorzás . A negatív exponensek nem engedélyezettek az Polinomials -ben.

Mi a termékszabály a monomiák számára?

Mivel minden egyes kifejezés egy polinom egy monomiális, a sokszorosító polinomok szaporodnak a monomiák. A monomiálisok szorzásakor használja az Exponents termékszabályozását. A tényezőket átcsoportosítják, majd megszorozzák. Figyelje meg az Exponents exponáljainak termékszabályozását a munkahelyen [amikor a bázisok megegyeznek, add hozzá az Exponents ].