Mi a szabványos óvintézkedések és az egyetemes óvintézkedések alapvető koncepciója?

Alkalmaz minden olyan alkalmazottra, aki foglalkozási expozícióval rendelkezik a vérrel vagy más potenciálisan fertőző anyagokkal szemben. Az mind az univerzális óvintézkedések és standard óvintézkedések , az Alapvető koncepció , hogy mindig akadályozza a gátot magad és bármi potenciálisan fertőző.



A kérdés az, hogy mi a különbség a szabványos óvintézkedések és az univerzális óvintézkedések között?

A kifejezés általános óvintézkedések fogalmára utal, hogy az összes vér és véres testnedvek kell kezelni fertőző, mert betegek vérrel fertőzés tünetmentes lehet, vagy nincs tudatában, hogy fertőzött. szabványos óvintézkedések A -t -nek kell használni az összes beteg gondozásában, függetlenül a fertőzés állapotától.

Továbbá, mi az univerzális óvintézkedések, és miért fontos ez mindenkinek, aki az egészségügyi ellátásban dolgozik? Más szavakkal, univerzális óvintézkedések azok a technikák, amelyeket az emberek használnak a HIV és más fertőző betegségek továbbításának kockázatának csökkentésére. Az Univerzális óvintézkedések tudományos alapja, hogy az egyéneknek bármilyen vért vagy testfolyadékot kell kezelniük, mintha HIV, hepatitis vagy más fertőző anyagot tartalmaz.

Ismerje meg, mit jelent az univerzális elővigyázatossággal?

Universal óvintézkedések utal, hogy a gyakorlatban, a gyógyászatban, a elkerülve érintkezés betegek testnedvekkel révén viselése nem porózus cikkek, mint például az orvosi kesztyű, szemüveg, és az arc pajzsok.

Mi a 4 univerzális óvintézkedés?

 • Hand Hygiene1.
 • kesztyű. & Acirc; & Brvbar; Kopás a vér, a testfolyadékok, a szekréciók, a kiválasztások, a nyálkahártya, a nonintact bőr.
 • arcvédelem (szemek, orr és száj) és ACIRC; & BRVBAR;
 • ruha. & Acirc; & Brvbar;
 • A tűbot és a sérülések megelőzése másból.
 • légzőszervi higiénia és köhögés etikett.
 • Környezeti tisztítás. & Acirc; & Brvbar;
 • ágynemű.

Milyen példák a szabványos óvintézkedésekre?

Standard óvintézkedések:
 • kézi higiénia.
 • személyi védőfelszerelés (például kesztyű, ruhák, maszkok)
 • biztonságos befecskendezési gyakorlatok.
 • a potenciálisan szennyezett berendezések vagy felületek biztonságos kezelése a beteg környezetében, és.
 • légzőszervi higiénia / köhögés etikett.

Mikor kezdődött az univerzális óvintézkedések?

Bevezetés. univerzális óvintézkedéseket 1985-ben a betegség-kontroll (CDC) központjai vezették be, leginkább az emberi immunhiányos vírus (HIV) járványra válaszul.

Mi az egészségügyi óvintézkedések az egészségügyi ellátásban?

Standard óvintézkedések A egy olyan fertőzés-ellenőrzési gyakorlatok halmaza, amelyek megakadályozzák a vér, a testfolyadékok, a nem érintetlen bőr (beleértve a kiütéseket) és a nyálkahártyák érintkezését.

Mi az univerzális óvintézkedések célja?

A univerzális óvintézkedések célja a vérrel borított kórokozók expozíciójának megakadályozása vagy minimalizálása. Megközelítik az összes beteget, mintha HIV vagy HBV fertőző. univerzális óvintézkedések vonatkoznak a szövetekre, a vérre és a látható vért tartalmazó testfolyadékokra.

Mi a négyféle elszigeteltség?


Ezek közé tartozik az időbeli izoláció , ökológiai izoláció , viselkedési izoláció és Mechanikus izolálás .

Milyen PPE szükséges a szabványos óvintézkedésekhez?

Személyi védőfelszerelés ( PPE ) kulcsfontosságú eszköz az szabványos óvintézkedések végrehajtásához. PPE magában foglalja: ruhák, maszkok, szemvédelem, és / vagy egy arcvédő a nagy splash területek, például a műtő (vagy) vagy a trauma terület. szabványos óvintézkedések A a védelmi intézkedések változó aspektusai.

, ha szabványos óvintézkedéseket kell használni?

Standard óvintézkedések . Standard óvintézkedések a fertőzés szabályozásának alapszintje, hogy az -nek a -nek a -nek kell lennie az összes beteg gondozásában. Használja az szabványos óvintézkedéseket -nek az összes beteg gondozásában, hogy csökkentse a mikroorganizmusok átvitelének kockázatát mind az elismert, mind a nem ismert fertőzési forrásokból.

Mi a CDC univerzális óvintézkedések standard?

Univerzális óvintézkedések A célja, hogy megakadályozzák a parenterális, nyálkahártyák és a nonintact bőr expozícióit az egészségügyi dolgozóknak a vér-patogének.Ezenkívül a HBV vakcinával végzett immunizálás az univerzális -nek az egészségügyi munkavállalók számára fontos kiegészítéseként ajánlott, akiknek expozíciói vannak (3,4).

Mi a PPE biztonságban?

PPE olyan berendezés, amely megvédi a felhasználót az Egészségügyi vagy Biztonsági kockázatokkal szemben. Ez tartalmazniuk, mint biztonsági sisak, kesztyű, szemvédő, láthatósági ruházat, biztonsági lábbelik és biztonsági hevederek . Ez magában foglalja a légzőkészüléket (RPE) is.

Mi az öt univerzális óvintézkedés?


5 Az univerzális óvintézkedések lépései
 • Oktatás.
 • kézmosás.
 • védőcsatornák használata (személyi védőfelszerelés (PPE))
 • szennyezett felületek tisztítása.
 • A szennyezett anyag biztonságos kezelése / ártalmatlanítása.

Mi a cél a fertőzés ellenőrzése?

A WHO fertőzés-megelőzésének missziója A és Control az egészségügyi kezdeményezésben az a tagállamok számára, hogy csökkentsék az fertőzések terjesztésének csökkentését az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó fertőzések terjesztésével, a nemzeti fertőzésvezérlés házirendek.

Melyik testfolyadék a leginkább fertőző?

potenciálisan fertőző vér- és testfolyadékok közé tartoznak a
 • hüvelyi szekréciók.
 • cerebrospinalis folyadék.
 • szinoviális folyadék, pleurális folyadék.
 • peritoneális folyadék.
 • perikardialis folyadék.
 • amniotikus folyadék.
 • nyál a fogorvosi eljárás során.
 • minden testfolyadék olyan helyzetekben, ahol nehéz vagy lehetetlen megkülönböztetni a testfolyadékokat.

Mi a csepp-óvintézkedések?

csepp-óvintézkedések A -t akkor alkalmazzák, ha a tüdőben vagy torkában csírázók vannak, például az influenza által okozottak, amelyek az cseppek -vel terjedhetnek a szájából vagy az orrából, amikor beszélsz, tüsszentés vagy köhögés Amellett, hogy amikor az emberek megérintik a körülötted lévő felületeket.

Mi a legáltalánosabb módszer a fertőzés terjesztésére?

Kapcsolat az leggyakoribb üzemmód az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó fertőzések , és felosztható: közvetlen és közvetett. A továbbított mikroorganizmusok egy példája Norovírusok, amelyek felelősek a gasztrointesztinális fertőzésekért .

Milyen példák az univerzális óvintézkedésekre?


Univerzális óvintézkedések:
 • :
 • használata az eldobható kesztyűkkel és más védőcsatornákkal, miközben vizsgálja az összes beteget, és a tűk, a szikék és más éles eszközök kezelése közben.
 • A kezek és más bőrfelületek mosása, amelyek a vér- vagy testfolyadékokkal közvetlenül szennyezettek vagy vizsgálatok után szennyezettek.

Melyek a különböző típusú óvintézkedések?

Három típusú típusú átviteli alapú -alapú óvintézkedések --Contact, csepplet és levegő - A használt típusú típus az adott betegség továbbításának módjától függ.

Hogyan védheti meg magad a Bloodborne kórokozóktól?

Viseljen megfelelő személyi védőfelszerelést: kesztyű, védőszemüveg stb. A CPR végrehajtásakor mindig használjon egy PASSE szeleppel ellátott zsebmaszkot, hogy megakadályozza a potenciálisan fertőző testfolyadékokkal való érintkezést. Azonnali kiömlést tartalmaz, majd tisztítsa meg és fertőtlenítse a területet.