Mi az isohys csapadék?

Izohyet is Isohyetal vonalként ismert, és egy vonal egy MAP -nél, amely olyan pontokat összekapcsolt, amelyek azonos mennyiségű csapadékot tartalmaznak egy adott időszakban vagy egy adott viharban. Az izohyets -t ezután rajzolják az ISOHYETAL MAP létrehozására. Az izohyetális vonalak főként az Rain mérőállomások közötti interpoláción alapulnak.Következésképpen mi az isohys és izobárok?

-ás izobár összeköt pontok egyenlő barometrikus pressurenormalized a tengerszint míg isohypse összeköt pontok egyenlő geopotenciál. Az izohopszok szintén magassági kontúrok.

Továbbá, mi az izopeth térkép? izopleta térképek egyszerűsítése információnk egy régió bemutatásával területek folytonos eloszlású. izopleti térképek A olyan vonalakat használhat, amelyek olyan területeket mutathatnak be, ahol a magasság, a hőmérséklet, az esőzések vagy más minőséget ugyanaz; A vonalak közötti értékek interpolálhatók.

Hasonlóképpen, milyen vonalak vannak az időjárási térképen, amely összekapcsolja az egyenlő csapadékot?

& Epsilon; & Tau; & omicron; & sigmaf; Vagy a huetos, azaz "eső") egy vonal csatlakozási pontjai Equal Rainfall egy adott időszakban egy térképen. A térkép a isohyets van úgynevezett egy isohyetal térkép .

Mi az ISOBATH?

Az Isobath meghatározása. (1. belépés 2) 1: egy képzeletbeli vonal vagy egy vonal egy olyan térképen vagy grafikonon, amely összeköti az összes olyan pontot, amelynek mélysége van a vízfelszín alatt (óceán, tenger vagy tó) alatt 2: egy vonal hasonló egy ISOBATH jelzi a mélységet a vízvonó vagy más geológiai horizonton.

mi az isohytes?

-ás isohyet egy vonal a térképen, amely összeköti pontokat, amelyek az azonos mennyiségű csapadék egy adott időszakban, vagy egy adott vihar. Az Isohyet a térkép kontúrvonalának formája a csapadékot.

Melyek a háromféle izolinok?

  • Isobar. Az egyenlő légköri nyomás pontjai.
  • isobath. Egy vonal egyenlő mélységű, víz alatt.
  • izobatherm. Egy azonos hőmérsékletű víz mélységét ábrázoló vonal.
  • isochazmus. Az aurorák egyenlő megismétlődésének pontja.
  • izocheim.
  • izodose.

mi az isonephs?

Az IsonePh meghatározása. : egy vonal egy olyan térképen, amelynek olyan pontjai vannak, amelyeknek azonos átlagos százaléka van a homályosságnak.

mi isonif?

A vonal egy olyan térképen, amely összekötő helyeket egyenlő hómélység.

Mi a 3 típusú kontúrvonalak?


A térképen 3 féle kontúrvonal található: közbenső, index és kiegészítő. A
  • indexvonalak a legvastagabb kontúrvonalak, és általában a vonal mentén egy számmal jelölik.
  • közbenső vonalak a vékonyabb, gyakoribbak az indexvonalak között.

mi az izotach?

főnév. izotaha (többes isotachs) A vonal egyenlő vagy állandó szélsebesség egy grafikont vagy táblázatot, például időjárási térképet.

Mi a leggyakoribb izolin térkép?

Egy másik közös izolin az ISOBAR, egy olyan vonal, amely ugyanolyan légköri nyomáson csatlakozik. Ezek gyakran jelennek meg az Időjárás Térképek újságokban és TV időjárási előrejelzésekben. A földrajzerek gyakran használják az izolinokat -t, hogy segítsenek nekik térkép a dolgok eloszlását.

Mi a tér a kontúrvonalak között?

Az tér a között Az kontúrvonalak jelentése , az Contour intervallum, és egy specifikus (SET) Távolságot jelent. Ha az kontúr intervallum 50 méter, a függőleges tér a között A két kontúrvonal 50 láb.

Melyek a kontúrvonalak 5 szabálya?

szabály 1 - Az kontúrvonal minden pontja ugyanolyan magasságban van. szabály 2 - kontúrvonalak külön felfelé a lefelé. szabály 3 - kontúrvonalak Ne érintse meg, ne érintse meg egymást, kivéve a sziklán. szabály 4 - Minden 5. kontúrvonal sötétebb színű.

Hogyan működnek a kontúrvonalak?


A kontúrvonalak sorok -ek, amelyek az egyenlő magasságú térképhez kapcsolódnak, azaz, ha fizikailag az kontúrvonalat fizikailag követi, az -es magasság állandó marad. kontúrvonalak mutatja a magasságot és a terep alakját. Ezek az sorok egyenletesen egymástól elkülönülnek. Ezt az elhelyezést az Contour intervallumnak hívjuk.

mi a megkönnyebbülés csapadék?

Relief Rainfall
Reggeli vagy orographic Rain van kialakítva, amikor a levegő kénytelen lehűlni, amikor az Relief -os funkciókat a tájban, például a hegyekben vagy a hegyekben emelkedik. Ahogy emelkedik, hűvös, kondenzálja és Rain -et képez. A legmagasabb Rainfall több mint 1.600 mm-es összeget jelent a hegyi területeken a nyugati part mentén.

Milyen kontúrvonalakat használnak?

topográfiai térképek is vannak függőleges skálán, hogy lehetővé tegyék egy pont meghatározását háromdimenziós térben. kontúrvonalak : kontúrvonalak azok , amelyek a -hez Határozzák meg a magasságokat, és vonalak egy olyan térképen, amelyet az egyenlő magasságú összekötő pontokból állítanak elő (az emelkedés a lábak magasságát, a tengerszint feletti magasságra utal).

Ki találta fel a kontúrvonalakat?

Charles Hutton

Mi a használt izolin térkép?

Isolines olyan vonalak, amelyek az MAP -ben az azonos értékű adatpontok csatlakoztatása. Ők általában által használt geográfusok. A kontúrvonalak, például a megkönnyebbülés és a kapcsolódási pontok az térképen, amelyek ugyanolyan magasságúak.

mi a pont eső?


Point Rainfall . [& Prime, P & # 559; Int & Prime, R & # 257; N & # 257; N & # 559; f & # 257; f & # 257 l] (meteorológia) az csapadék egy adott időintervallum (vagy gyakran egy vihar) alatt, amely esőzésben vagy becslésben mérve van az a mennyiség, amelyet egy adott pontnál mértünk.

Mi a Thiessen Poligon módszer?

Thiessen Poligon módszer . A módszer a Real jelentősége hozzárendelése a Point Rainfall értékekhez. A merőleges fülbevalók az egyes mérőállomáshoz csatlakozó vonalakhoz vannak kialakítva, akik azonnal körülvették. Ezek a fülkék egy sorozatot alkotnak egy poligons -t, mindegyik poligon -t, amely egy állomást tartalmaz.

Mi az AREAL csapadék?

AREAL Csapclitáció . csapadék egy adott területen expresszálódik a folyékony víz átlagos mélységének a területen; Az átlagos mélysége az csapadék a vihar, szezonális vagy éves alapon számított határidőn belül.