Mi a vízszintes távolság a bináris fa?

Az bináris fa csomópontjaihoz az vízszintes a következőképpen van meghatározva: vízszintes távolság a root = 0. vízszintes távolság a "bal gyermek = vízszintes távolság szülője - 1. vízszintes távolság egy jobb gyermek = vízszintes távolság szülője + 1.Hasonlóképpen megkérdezhetjük, hogyan találja meg a két csomópont közötti vízszintes távolságot egy bináris fában?

2 Válaszok

  1. Végezze el a bináris fák szintjének mozgatását, és tárolja az értékeket egy tömbben.
  2. Ez egy tömböt az elemei csomópontértékként eredményez.
  3. a tömbelemeket. Ha f (kiindulási csomópont) találkozik, állítsa a számlálót 0.
  4. tartsa a tömböt, és ellenőrizze, hogy:
  5. végül nyomtassa ki a számláló értékét.

Hasonlóképpen, mi a távolság két csomópont között? A két csomópont közötti távolság a -ről a legrövidebb ösvények számának számát határozza meg az egyik csomópontból származó másból. Például, fontolja meg a bináris fát. Az távolság a 7 és csomópont 6 közötti távolság 3. Ez a probléma az csomópontok legalacsonyabb közös őseinek szabványos alkalmazása.

egyszerűen így, mi a minimális távolság a csomópontok között?

Keresse meg az távolságot két csomópont bináris fa között. Keresse meg az távolságot két kulcs között egy bináris fában, nincsenek szülői mutatók. távolság a két csomópont az minimális élek száma, amelyek áthaladnak, hogy elérjék az csomópontot másból.

Mi a bináris fa függőleges összege?

bináris fát adott, keresse meg az függőleges -et az függőleges sorban lévő csomópontok közül. Nyomtasson minden összegeket különböző függőleges vonalakon keresztül. Példák: 1/2 3 / / 4 5 6 7. Az fa 5 függőleges vonallal rendelkezik. függőleges -LINE-1 csak egy csomópont 4 = & gt; függőleges értéke 4.

Mi a távolság két csomópont között egy grafikonon?

Az Graph elmélet matematikai mezőjében a grafikon két csúcsának távolsága a legrövidebb út szélei száma (az Geodesic geodesic) is. Ez a Geodesic Távolság néven is ismert. Figyeljük meg, hogy több, mint egy legrövidebb út két csúcs között .

Hogyan találja meg a két csomópont közötti távolságot egy fa?

Keresse meg a -et az távolság két bináris fa csomópontja között. Célkitűzés: & ndash; Adott csomópontok egy bináris fa , Keress az távolságot a között. Megközelítés: távolság (x, y) = távolság (root, x) + távolság (root, y) & ndash; 2 * ( távolság (root to lca (x, y)

Mi az átmérője egy fa?

A fa (néha a szélességű) átmérője a két végcsomó közötti leghosszabb úton a csomópontok száma.

Mi a bináris fa átmérője?

A bináris fa átmérője a leghosszabb út hossza a két csomópont között egy fa -ben. Ez az út lehet, vagy nem halad át a gyökéren. Visszatérés 3, amely az út hossza [4,2,1,3] vagy [5,2,1,3]. MEGJEGYZÉS: A két csomópont közötti ösvény hossza a köztük lévő szélek száma képviseli.

Mi az a szint rendelés áthaladása?


LEVEL - TRAVERSAL . (Algoritmus) Meghatározás: Folyamatosan feldolgozza a fa minden csomópontját: Először a gyökér, majd a gyökér gyermekei, stb. Egy hatályos a gyökérből. Lásd még a Postordorder Traversal , előrendelve Traversal , Tree Traversal , Cupif-Giannini Tree Traversal , (1).

hogyan határozta meg a két csomópont közötti távolságot?

A fa két csomópontja közötti távolsága létfontosságú szerepet játszik az Hadoop klaszter kialakításában, és a Hálózati topológia és a Java Interface Dnstoswitchmapping hálózati topológiája és a Java Interface által definiált . Az távolság megegyezik az távolság összegével a csomópontok legközelebbi közös őse.

Mi a bal oldali kilátás egy bináris fa?

BUIN BINAL TÁMOGATÁS A egy csomópontok, amelyek az fa -t az bal oldali oldalról látogatják meg. Korlátok. 1 & lt; = csomópontok száma bináris fa & Lt; = 100000 0 és lt; = csomópont értékek & lt; = 10 ^ 9. Például.

Hogyan találja meg a legrövidebb út a Java grafikonon?

Számítsa ki a legrövidebb utakat Java-ban a Dijkstra
  1. megvalósításával. Egy grafikonon a szélek két csomópont összekapcsolására szolgálnak. Az
  2. csomópontok. Most itt az ideje, hogy képviselje a csomópontokat.
  3. grafikon. Most, hogy vannak szélei és csomópontjai, olyan grafikonot jelenthetünk, amelynek élei és csomópontjainak tartalmaznia kell.
  4. összeszerelje a puzzle-t egy fő osztályban.
  5. bónusz.

Mi a magassága egy bináris fa?

A bináris fa magassága a legnagyobb számú széle a gyökér csomópontból egy levél csomópontba. Lényegében ez a gyökér csomópont magassága. Megjegyzendő, hogy ha egy fa csak egy csomópontot, akkor a csomópont egyidejűleg a gyökér és az egyetlen levél csomópont, így a magassága az fa 0.

mi a függőleges összeg?


függőleges adagolás. függőleges adagolás egy olyan módszer, amely az számokat függőlegesen , felülről lefelé helyezi, és ugyanabban az oszlopokban ugyanazokkal a helyértékekkel rendelkező számokkal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a számokat minden helyértékben külön-külön adjuk hozzá a válaszhoz.

Mi a függőleges sorrendben egy bináris fa?

bináris fát adott, végezze el az függőleges -et. Az függőleges Traverssal -ben egy bináris fa bináris fa csomópontjait nyomtatjuk az függőleges sorrendben, feltételezve, hogy a csomópont bal és jobb gyermeke 45 fokos szöget biztosít a szülővel. Például az függőleges Traverssal az bináris fa alatt van. 2, 7. 1, 5.