Mit néz ki Lantana Camara?

Lantana növények ismertek a kis, élénk színű virágok lekerekített klaszterjeiről. A virágok lehetnek sárga, narancssárga, fehér, piros és lila, és gyakran az színek az ugyanazon klaszterben vannak keverve, bicolored effektust hoznak létre. A legtöbb ember nem szereti a virágok illatát, amely virágzik az növény -ből.HOGYAN, HOGYAN SZÜKSÉGES LANTANA?

Ezek a kis gyümölcsök (5-8 mm át) kezdetben fényes zöld színűek, de fekete, lilás-fekete vagy kékes-fekete színűek, ahogy érett érett. Minden gyümölcs egy kemény és köves vetőmagot tartalmaz (2-4 mm hosszú) a központjában. Ezek a magok világosbarna színűek és tojás alakúak (azaz ovoid).

is megkérdezheti, mit néz ki a lantana mag pods? Lantana magok úgy néz ki, mint a bogyók, és zöldek, amikor először megjelennek, de egy mély, fekete, ahogy érett. A BLACK magvak készen állnak a betakarításra, és azonnal ültethetők vagy száríthatók és megmenthetők a jövőbeni ültetéshez.

Ilyen módon, mi a Lantana Camara közös neve?

Sétányrózsa (közös lantana) egy faj virágzás növény a verbéna család ( Verbenaceae ), őshonos amerikai trópusokon. Egyéb gyakori nevek L. camara közé big-zsálya (Malaysia), vad zsálya, vörös zsálya, fehér zsálya (karibi) tickberry (Dél-Afrika), a nyugat-indiai lantana és umbelanterna.

Miért van Lantana probléma?

Lantana egy probléma , mert sűrű sűrű. Lantana egy lalopátiás, a vegyi anyagok felszabadítása a környező talajba, hogy megakadályozza a vetőmag csírázását, különösen az őshonos növényvilágot, hogy végül átveszi az őshonos bushlandot. Mint más sikeres gyomnövényekkel, lantana különböző módon terjedhet.

mi fog megölni Lantanát?

Lantana kontroll
Ajánlott kezelés Hotshotos, 500-700 ml / 100 l vízzel ellátott lezárt szórás alkalmazásával. Ez az módszer bármilyen ausztrál állapotban vagy területen használható.

lantana mérgező kutyáknak?

Lantana néven piros zsálya, vadvirág, sárga zsálya és cserje verbena. Triterpenoidok (máj toxinok) megtalálhatók a növény minden részében. A tünetek közé tartoznak a depresszió, a hányás, a hasmenés, a gyengeség és a lehetséges májkárosodás (amelyek gyakrabban fordulnak elő a gazdaság állatokkal). A növény is mérgező kutyák és macskák.

hány színe van Lantana?

Néha négy különböző színű található a -ben ugyanazon klaszterben. színek világos sárgák sárga, narancssárga, piros, rózsaszín és lila, fehér és pasztell színekben is rendelkezésre állnak.

lantana mérgező az embereknek?

A trópusi cserje különböző színű virágokkal, Lantana Camara néven ismert West Indian Lantana vagy csak Lantana . Ez egy mérgező a szarvasmarhákhoz, ami sok mindent lefelé haladhat, amikor legeltetés. Az Humans hatásait nem vizsgálták, de egy 1964-es jelentés 17 gyermekre azt javasolta, hogy ártalmas lehet számunkra is.

Melyek a különböző típusú lantana?


West Indian Lantana
Trailing Lantana
Lantana Pastazensis

Milyen gyorsan elterjedt Lantana?

SHRUB Lantana maximum 4 méteres magas növekszik egy terjedő 1-3 láb.

Hogyan hagyja abba Lantanát a terjesztésből?

A vetőmagok eltávolítása a magvak formája előtt megakadályozza a -t az Lantana terjedésének egy részét. tartása az udvar tele van egészséges, őshonos növények is megakadályozza az terjedését lantana , amely általában átveszi zavart, nyílt területeken.

Milyen állatok enni Lantana?

Lantana fedezi a nemkívánatos állatok fedezését; elvadult állatok , mint a macskák, sertések, nyulak, rókák és a vadon élő kutyák mindegyikről kimutatták, hogy fedezze az lantana cserjések.

do lantana növények repol szúnyogok?

A közös virágzó növény , Lantana Camara, elrontott szúnyogok és védett emberek ezekből a veszélyes betegségekből. A természetes Mosquito kontroll módszer az Repel szúnyogok -nek bizonyult.

a verbena és a lantana ugyanaz?


és Verbena ( Verbena spp.) Mind a színes növények, amelyek földrajzi és határokként vannak kitéve.Hasonló jellemzőik miatt gyakran zavarosak az azonos üzemnek. Míg az Lantana és Verbena mindkét része a Vayenaceae családnak, két különálló növényi nemzetség, amelyek mindegyike különböző fajokat vagy fajtákat tartalmaz.

Hogyan irányítod Lantana Camara-t?

Három alkalmazás technika áll rendelkezésre az Lantana kémiai vezérlő -hez. Ezek a talaj, a csonk és a lombos alkalmazás. A herbicidet egy 25 mm-es ecset, egy kis (0,5 - 1,250) kézi permetező vagy egy hátizsák permetezője alkalmazza.

Milyen család Lantana?

Verbenas

Lantana Kalifornia natív?

Lantana Camara, Dicot, egy cserje, amely nem natív és California ; A vadon élő volt. Nagyobb kockázata van ennek a növénynek, hogy invazív az California -ben a CAL-IPC szerint.

lehet enni Lantana?

Bár a lantanák általában kemények, és kissé mérgezőek, általában a növények elutasítják, még mindig kártevőkkel fertőzhetnek. Az Lantana bogyók ehetőségét vitatják. Egyes szakértők azt állítják, hogy az Lantana bogyók ehetőek, ha érett, bár sok gyümölcs enyhén mérgező, ha az Eaten , miközben még zöld.

hogyan reprodukálja a lantanát?


Lantana vegetatív és vetőmagot reprodukál. Általában a vetőmag csírázás alacsony; Azonban, amikor a vetőmagot egy állat emésztőrendszerén keresztül fogják átadni, a csírázási ráta növekszik. A vegetatív szaporodás akkor jelentkezik, ha lantana szárak érintkeznek a nedves talajban, kezdeményező gyökér képződése az érintkező oldalon.

mi a ghaneri?

A nemzetség magában foglalja mind a lágyszárú növények és cserjék egyre nagyobb a 0,5 & ndash; 2 m (1,6 & ndash; 6,6 láb) magas. A közös nevük cserje Verbeenas vagy Lantanas. A generikus név késő latinul származik, ahol a nem kapcsolódó Viburnum Lantana-ra utal.

Mi eszik a lantana leveleimet?

Caterpillars. Lantana nem idegen a hernyókhoz és a lombozat bányász lárvákhoz, mindkét kártevők változhatnak az Leaf -es károsodást. Lombozat-etetés Caterpillars az Lantana lombozatán, rágó lyukakon keresztül az levelek . A szélsőséges fertőzéseknél a lombozat-etető hernyók képesek legyőzni az egész növényeket.