Mely csontok alkotnak egy közösséget a talusokkal?

Az Articularis felülete a boka csatlakozáshoz egy széles, az Tibia íves alsónemű, valamint a mediális Malleolus belső felülete és az oldalsó Malleolus belső felülete. Most nézzük meg a csont, amely megfogalmazza a sípcsont és fibula , hogy kialakítsuk a bokaízület - a hajlás. Ez a talus.Ezen kívül, milyen csontok vannak a talusokkal?

A hajlás része egy csoportja csontok a láb, amelyeket a továbbiakban együttesen: a tarsus . A Talus négy csontgal - az Tibia , Fibula , Calcaneus és Navicular . Az Tarsus -n belül az -es Calcaneus -vel és az Navicular -vel rendelkezik a talokalcanonavikuláris kötés előtt.

Másodszor, milyen közös cselekvések fordulnak elő a Talus tibia és a fibula között? A felso ugróízület közös egy szinoviális csukló közös , amely összeköti a disztális végei a a tibia és fibula az alsó végtag proximális végén a talus . Az a következők között az Tibia és az Talus nagyobb súlyt hordoz, mint az a kisebb Fibula és az Talus között.

Hasonlóképpen egy kérheti, amelyet a csont is részt vesz alkotó bokaízület?

A bokaízület. A bokaízület (vagy a talogruralis ízülete) az alsó végtagban található szinoviális kötés. A láb csontjait ( Tibia és Fibula ) és a láb ( Talus ) alkotja.

Melyek a boka csukló 6 fő ligamentjei?

boka liganyt Bevezetés

  • Medial. Deltoid szalag. Calcanonavicular ligamentum (tavaszi szalag)
  • oldalirányú. Syndesmosis (magában foglalja az AITFL, PITFL, TTFL, IOL, ITL) elülső talódumuláris ligamentum (ATFL) Posterior TaloFiBular ligamentum (PTFL) Calcraneal fibularis ligamentum (CFL) oldalirányú talokalcanális szalag (LTCL)

a Talus egy súlyú csont?

Az Talus (Astragalus) az alsó lábszár csontjaival foglalkozik a boka csuklóval. A másik hat tarsalis, szorosan kötve kötve az Talus alatti ligamentumokkal, erős Súly - csapágy platformként működik.

Hány csont van az alsó lábadban?

Ezek a comb, a csípő és a térdízületek között; az láb, a térd és a boka ízületek között; és disztális a boka, a láb. Minden egyes alsó végtagban 30 csont van. Ezek a combcsont, a patella, a tibia, a fibula, a hét Tarsal csontok , öt metatarsal csont és 14 Phalanges.

a Talus egy közös?

A talus van ízületek a két csont az alsó lábszár, a sípcsont és a vékonyabb fibula. Az Talus a Tarsal Bones második legnagyobb; Ez is az egyik csont az emberi testben, amelynek a legmagasabb százaléka az articularis porc.

Megszakíthatja a talusodat?

A Talus törés A -ben a boka alkotó csontjaiban. Ezenkívül egy Talus törés, amely nem gyógyítja meg megfelelően lehet a súlyos szövődményekhez, beleértve a krónikus fájdalmat. Emiatt sok Talus törések műtétet igényelnek.

Mi okozza a Talus fájdalmat?


Talus törés általában súlyos traumát eredményezi a lábhoz. Sérülések, amelyek Mert Talus törés lehet egy nagy magasságból vagy autóbalesetből származó esik. A rosszul csavart boka is az Talus kis darabjait is megszakíthatja. Ha a törés nem gyógyul meg megfelelően, gyalogos problémákat okozhat.

Milyen két csont a calcaneofibular ligament csatlakozik?

A kalkeceofibularis ligament összeköti az Talus és Calcaneus (sarok) csontjait. A szalag két centiméter hosszú, öt milliméter széles és három milliméter vastag.

Mi a funkciója a taluscsont?

A Talus-csont az alsó láb és a láb közötti elsődleges kapcsolatot alkotja, és létfontosságú a mobilitás szempontjából. Tény, hogy a szerkezete a talus csont annyira egyedi alkothat közötti kapcsolat számos más csontok, mint amilyen a sípcsont, a szárkapocscsont, calcaneus (sarok), és patahenger vagy lábtő csontokat találtak a láb.

Mi a tibiotalar közös?

Az tibiotalar közös az alsó lábszár és a talus disztális tibia és fia közötti csomópontot alkotja.Az tibiotalar kötődés egy dialsztrózis, és egy vékony kapszula borítja, amely a sípcsontra és a malleoli-ra és a malleolira és a talusra vonatkozik.

miért van két boka csontom?

Mi a tartozék Navicular Syndrome? Azonban néhány ember -vel Ez az extra Bone fájdalmas állapotot fejlõdik, amely az csont és / vagy hátsó tibiális ín , súlyosbítva van. Ez az lehet a a következők bármelyikéből: Trauma, mint egy láb vagy az boka .

hány csont van a lábadban?


26 Bones

a boka csukló vagy csúszószerelvény?

Synovial csatlakozók A jellemzi a két csatlakozott csont közötti ízületi kapszula jelenlétét. (1) csúszócsuklók Egyetlen síkon mozognak egymással. Az Glide Colds közé tartozik az Intervertebral csatlakozások és a csukló csontjai és boka . (2) csuklós kötések csak egy tengelyen mozognak.

mi a hátulja a boka hívott?

Az Achilles-ín egy szálas szövet kemény sáv, amely összeköti a borjú izmokat a Heel csont (Calcaneus). Az Achilles-ínt a Calcraneal ínnek is nevezik.

Milyen csont van a lábad oldalán?

A Navicular az láb mediális (Inner) oldalán található, a talus és a Cuneiform -es között.

Mi a kerek csont a boka?

A Malleolus az emberi boka mindkét oldalán lévő csontos kiemelés. Minden lábat két csont , a tibia a láb és a fia belső oldalán (mediális) a lábszárnyon (oldalirányú).

mi a szinoviális közös?


A Synovial Colly , más néven dialotrisis, csatlakozik a csontok egy rostos ízületi kapszulával, amely folyamatos a csatlakozott csontok periosteumával, az Synovial üreg külső határát képezi, és körülveszi a csontokat "Artikuláló felületek. Az Synovial üreg / kötés tele van SynoDial folyadékkal.

Melyik helyzetben van a boka ízülete legstabilabb?

Az legstabilabb pozíciója az boka a dorsiflexion.
Ahogy a láb a dorsiflexióba mozog, a taluszok csúszósodnak, és a tálak szélesebb elülső része az boka Mortise-be nő.

Melyek a 7 csont a boka?

A Tarsal Bones 7 számú. A Calcaneus, a Talus, a Cupoid, a Navicular és a Medial, a középső és az oldalsó Cuneiformok nevezik.