Hogyan vesszük be a szívó katétert?

VideóIsmerje meg, hogy mi az inline szívó katéter?

Az első egy " inline szívó katéter ", vagy a "zárt szívó rendszer" nevű, amely a ventilátor (légzőkészülék) és a légzőcső vagy az endotrachealis cső zárt áramköre között van beépítve és csatlakozik vagy a tracheostomia cső.

Ismerje meg, mi a szívó katéter? Az szívó katéter a egy orvosi eszköz, amelyet a testválasztékok, például a nyálka vagy a nyál a felső légutak kivonására használnak. Miután biztonságosan csatlakoztatta az katétert egy végét egy aspirátorhoz vagy gyűjtő tartályhoz, a független véget közvetlenül egy trachcsőbe helyezzük, hogy kivonja a szekréciókat.

emberek is kérdezni, hogy meddig nem helyez be szívókatéterhez?

beszúrása a szívókatéter , amíg a centiméteres jelöléseket a ETT és a centiméteres jelöléseket a szívókatéter vonalban vannak. Helyezze be a szívó katétert legfeljebb 1 cm-re.

Milyen gyakran kell az inline szívást megváltoztatni?

Jelenleg az in-line szívó katéterrendszerek legnagyobb gyártója (Trach Care; Ballard Orvoste termékek, Draper, UT) javasolja, hogy a katéter 24 óránként rutinszerűen megváltoztassa a katétert.

Hányszor lehet szívni egy trachot?

Az Trach több mint egy (1) Time . De az után az 3 -szer egy sorban, You kell adni a gyermek oxigénjét az Ambu táska segítségével. Ha A gyermeke egy lélegeztetőgépen van, helyezze vissza a ventilátor csövét az Trach csőbe.

Mi a nyitott szívás?

nyitott szívó Systems (OSS) Lásd egy egyfelhasználós katétert az ETT-be, akár a ventilátor csövek leválasztásával vagy forgócsatlakozóval.

Mi a mély szívás?

A mély szívás -et egy nasofariális katéter behelyezése, és a nazális típusú aszpirátorok használata, az izzófecskendő kivételével. Az expozíció az mély szívóbolt (0% -35%, több mint 35% -60% -kal; és több mint 60%).

Miért van a trach betegek sok szekrécióval?

szekréciók természetes válasz az TracheoTomia cső jelenlétére a légutakban. A mandzsetta felfújt, a felesleges szekréciók a a szegény garat és a gégeérzés eredményeként várható, csökkenti az alglottikus nyomást és a köhögést. A szekrécióinak lenyelése ritkábban fordul elő.

Hogyan működik a szívó katéter?


szívó katéter egy üreges cső, amelyet az a felső légutakba helyezkedik el, hogy elvezethesse a nyálkahártyát, nyálat és más törmeléket, amelyek akadályozzák a személy légzését. Az a nincs behelyezve a mellkasi üregbe, mint például az Intercostal katéter , de a felső légutak, a légút és a fő bronchi hulladékát elvezeti.

Hogyan mérik a szívó katéter?

Egy módszer a francia (FR) szívó katéter kiszámításához méret: FR = (ETT méret [mm] & ndash; 1) x 2, ami viszonylag pontos. Az szívó katéter, amelynek külső átmérője, amely az ETT belső átmérőjének kevesebb mint 40% -át elzárja, nem elegendő lehet a szekréciók tisztításához, ami szükségessé teszi a többszörös áthaladást.

A szívás több szekréciót okoz?

Szívó Tisztítja a nyálkát a tracheostomiás csőből, és az a elengedhetetlen a megfelelő légzéshez. A csőben maradt szekréció is szennyezett lehet, és a mellkasi fertőzés alakulhat ki. Kerülje az szívóboltot túlságosan gyakran, mivel ez az több szekrécióhoz vezethet felépítéshez.

Hogyan használsz zárt szívó katétert?

A gyermekszállító csőhöz csatolt világos könyök. Miközben a tiszta könyök egy kézzel tartja, mozgassa az katétert a trachba a hüvelykujjával és a mutatóujjával (1. kép). Ne alkalmazza az szívóboltot, miközben behelyezi az katéter -t a trachcsőbe. szívó -re nyomja meg a hüvelykujj szelepét.

Mennyi ideig kell majd szívesen?

H Ha az szívóválasztó többször is, lehetővé teszi, hogy a páciens ideje helyreálljon az szívó kísérletek között. Az eljárás során ellenőrizze az oxigénszintet és a pulzusszámot annak biztosítására, hogy a beteg jól tolerálja az eljárást. szívóhely kísérlet -nek kell lennie a -nek 10 másodpercig.

Milyen gyakran változtat egy szívó tartályt?


JOHN DEMPSEY Kórházi Kórházi Tanszék az Egészségügyi Egyetem ápolási központja; Farmington, CT & Ldquo; Változtassa meg a szívó tartályát és a csöveket legalább 24 óránként. & rdquo; & ldquo; a. Változtassa meg a szívó tartályt, ha több mint & frac14; tele van a maximális hatékonyság biztosítására. & rdquo;

Mi a szívás célja?

Az ORAL SZÁMÁRA A -es a szabadalmi légutak fenntartása és az oxigenizáció javítása a nyálkahártyák és az idegen anyagok (hányás vagy gyomorszekréciók) eltávolításával a szájból és a torokból (oropharynx).

Mi a leggyakoribb szövődmény a szívás?

Melyek a szívás leggyakoribb szövődményei?
  • Hypoxia. A szívás közben hipoxia legalább három útvonalon történhet.
  • légúti trauma. A légúti fizikai trauma egy gyakori szívó sérülés, különösen nehéz vagy duzzadt légutaknál.
  • pszichológiai trauma.
  • fájdalom.
  • bradycardia.
  • fertőzés.
  • nem hatékony szívás.

tudsz szívni egy trach nélkül a belső kanül?

Amikor leszívást keresztül tracheostomiás cső, amelynek belső kanül , do nem távolítsa el a kanül . Az belső Cannula marad az szívó alatt, hogy a külső Cannula a ne gyűjtsön szekréciót. Ha oropharyngeális vagy NASAL szívóintézet szükséges, akkor a tracheal szívóga utáni után teljes. Eldobja az szívó katétert.

a trach szívóhely steril?

tracheostomia szívóga általában tiszta eljárás. Ha az tracheostomia új (4-6 héten belül), vagy a beteg immunro-kompromittált, az steril technikát kell használni. Ha mindkét orális / nazális légcső- szívást kell tenni az eljárás során, kezdődik légcső szívást majd folytassa orális / nazális leszívást .

hány típusú szívás van ott?


Az típusú felszerelés típusa gyakran az típusától függ az típusú -től, amelyet meg akarsz tenni. Négy alapvető típusú : oropharyngeal szívóbezárás : A leggyakrabban használt szívó vészhelyzetben a vészhelyzetben, ez az típusú szívás fenntartja a Szabadalmi légutakat szívóbolt a szájon keresztül.

mi történik, ha túl mélyen szívszel?

mucus a vérrel, amely a légutak belsejében irritáltak. Ez az akkor fordulhat elő, ha túlságosan sokat, túl -t, vagy az túl mélyen . Ez azt jelenti, hogy az szívó gépen lévő nyomás az túl magas volt. Vannak más okok egy kis vért a nyálkahártyában.

Mi az ajánlott nyomásbeállítás a szívó egység számára?

Mi az ajánlott nyomásbeállítás a szívóegység számára? a) 130 mmhg. b) 140 mmhg. c) 120 Hgmm.