Mi a funkciója a Varaktor dióda?

Varactor diódák, más néven varicaps, olyan félvezető eszközök, amelyek változó kondenzátorokként viselkednek. A fordított elfogultság esetén kapacitásuk van, amely egy alkalmazott feszültséggel változik. A leggyakrabban az elektronikus hangoláshoz szükséges eszközöket használják, mint például a rádiók.ember is megkérdezi, mi a varaktort dióda és alkalmazása?

Varaktort dióda alkalmazások Varaktort -ek széles körben használják az RF áramkörökön belül. Olyan módszert hoznak létre, amely megváltoztatja a kapacitást a áramkörben a vezérlőfeszültség alkalmazásával. Ez szinte egyedülálló képességet ad nekik, és ennek eredményeként az varaktert a -t széles körben használják az RF iparágban.

Ezt követően kérdés az, hogy mi a változó dióda szimbóluma? Varaktor dióda szimbóluma A varaktort dióda szimbóluma hasonló a PN-Junction diódához. A dióda két terminállal rendelkezik, nevezetesen anód és katód. A szimbólum egyik vége a dióda, más végük két párhuzamos vonala van, amelyek az kondenzátor kondenzátor vezetőképes lemezeit képviselik.

A fenti mellett, mi a varaktort dióda munkája?

Meghatározás : Varactor dióda az, amely azon az elven működik variációs kapacitásváltozás megváltoztatásával a szélessége levő kiürített tartomány a p-n átmenet. A P-N csatlakozási dióda kondenzátorhatást eredményez. A kapacitást az alkalmazott feszültség vezérli. Fordított elfogult üzemmódban működik.

Mi a dióda szimbóluma?

áramkör szimbólum Az dióda pozitív végét az anódnak nevezik, és a negatív véget katódnak nevezik.

Mi a Zener dióda használata?

Az Zener Diódákat széles körben használják, mint feszültség Referenciák és shunt szabályozók, hogy szabályozzák a feszültséget a kis áramkörökön. Ha párhuzamosan csatlakoztatva van egy változó feszültségforrással, hogy fordított előfeszítés, a Zener dióda elvégzi, ha a feszültség eléri a dióda fordított bontási feszültségét.

Miért használnak Schottky diódákat?

Schottky diódák is használt , mint egyenirányítók a kapcsoló üzemű tápegységek. Az alacsony előremenő feszültség és a gyors helyreállítási idő a nagyobb hatékonysághoz vezet. Lehetnek is a tápegységben "ing áramkörökben is használhatók, amelyek mind belső akkumulátorral rendelkeznek, mind a hálózati adapter bemenetet, vagy hasonlóak.

Hogyan működik az áramkörben lévő fotodiode?

A Photodiódes egyszerű. Ön Connect őket megfordították a + 5V (katód!) És az anód egy ellenálláshoz a földre. Ha a fény a diódára esik, akkor áramot okoz az ellenálláson keresztül, ami feszültséget okoz. Ez a fényesség függvényét mutatja.

Mi az alagút dióda használata?

A alagút dióda egy erősen doped P-N Junction dióda , amelyben az elektromos áram csökken, mivel a feszültség növekszik. alagút dióda , az elektromos áramot a & ldquo okozza; Tunneling & Rdquo; Az alagút dióda jelentése a -t, mint egy nagyon gyors kapcsolóeszközt számítógépekben. Az a nagyfrekvenciás oszcillátorokban és erősítőkben is használt.

Mi a Point Contact dióda?


Meghatározás: tüs dióda van kialakítva megérintésével egy fémszál egy N-típusú félvezető alkotnak egy kis terület érintkező . Ez egy kis Point csomópontot tartalmaz. Széles körben használják, mert egy ilyen kis Point csomópont rendelkezik a csomópont-kapacitás kis értékével. Így a csomópont töltési tárolása alacsony.

mit jelent a gunn dióda?

A Gunn dióda , más néven átadott elektronkészülék (TED), az dióda formája, két terminális félvezető elektronikus komponens, negatív rezisztenciával, amelyet nagyfrekvenciás elektronikában használnak. Az 1962-ben az " Gunn hatás" alapja, amelyet a J. B.

Mi a vezetés magyarázata?

A fénykibocsátó dióda ( LED ) egy félvezető fényforrás, amely fényt bocsát ki, amikor az áram áramlik keresztül. Az infravörös LED-eket távvezérlő áramkörökben használják, például a fogyasztói elektronika széles skálájával. Az első látható fény LED-ek alacsony intenzitásúak és vörösre korlátozódtak.

Milyen jellemzői a varicap dióda?

Varaktort dióda jellemzői
  • Ezek a diódák szignifikánsan kevesebb zajt generálnak más diódákhoz képest.
  • A diódák költsége alacsonyabb és megbízhatóbb is rendelkezésre áll.
  • Ezek a diódák nagyon kicsiek és nagyon könnyűek.
  • Nincs használat, ha a továbbítás előítéletében működik.

mit jelent a tranzisztor?

A tranzisztor egy olyan eszköz, amely szabályozza áram vagy feszültség áramlás és működik, mint egy kapcsoló vagy kapu az elektronikus jelek. tranzisztorok A három réteg félvezető anyagból áll, amelyek mindegyike képes áramot hordozni.

Mi a PIN DIODE hogyan működik?


Meghatározás: Az dióda , amelyben a nagy ellenállású belső réteg a félvezető anyag P és N-régió között van, az PIN dióda típusú -t dióda. Ez az dióda jellemzője növeli a válaszidőt, és az dióda -t alkalmas az munkákhoz, mint egy mikrohullámú alkalmazásokhoz.

Ki találta meg a Varaktort diódát?

Az Varicap -t a Ramo Wooldridge Corporation Pacific Semiconductor leányvállalata fejlesztette ki, aki 1961. júniusában kapott egy szabadalmat a készülékhez. Az eszköz neve is védett az " Varicap " -ként a TRW félvezetők, az utódok A Pacific Semiconductors, 1967 októberében.

Mi az injekció lézer dióda?

A lézer dióda , más néven injekciós lézer vagy diódas lézer , olyan félvezető eszköz, amely koherens sugárzást eredményez (amelyben a hullámok mindegyike ugyanolyan frekvencián és fázisban vannak) a látható vagy infravörös (IR) spektrum, amikor az áram áthalad rajta.

Mi a varaktort dióda modulátor?

Varactor dióda modulátor a közvetlen módszer az FM generációs ahol a hordozó frekvenciát közvetlenül változtatható a moduláló jel. Az varhattor dióda egy olyan félvezető dióda , amelynek csatlakozási kapacitása lineárisan változik az alkalmazott feszültséggel, ha az dióda fordított elfogult.

mit jelent az avalanche bontás?

Avalanche bontás olyan jelenség, amely akkor fordulhat elő, mind szigetelő és félvezető anyagok. Ez az elektromos áramszélesség formája, amely lehetővé teszi a nagyon nagy áramlatokon belül, amelyek egyébként jó szigetelők. Ez egyfajta elektron Avalanche .

mi a hatalom dióda?


Teljesítmény Diode a két terminál (azaz anód és a katód) két réteg (P-N) eszköz, amely használatos legtöbb teljesítmény elektronika áramkörök. Az Power Semiconductor dióda hasonló az Alace Power PN Junction dióda (Signal dióda ). Ha az anódterminál negatív a katód szempontjából, fordított elfogultságként ismert.