Mit jelent a hegyek a körmökben?

Spoon-alakú Nails Javasolhatja, hogy van egy vashiány. Az Dents és a Pitting a sok feltételhez kapcsolódik, beleértve a pikkelysömist (autoimmun bőrbetegség) és pajzsmirigy problémákat. De Nail rendellenességek -es -t az A egyszerű érintkező dermatitisz vagy vitamin hiányosságok okozhatják.Továbbá, mi okozza a körmöket?

Pontkorróziós vagy horpadás az köröm Pontkorróziós vagy kis horpadás az a felületén a körmök lehet egy jele a bármely a következő feltételeknek: pikkelysömör . ekcéma & ndash; A hosszú távú bőrfeltétel, hogy az okozza a bőrt, hogy viszkető, piros, száraz és repedt. Reaktív arthritis.

Ugyanígy mit jelent, ha a hüvelykujj köröm horpadt? Ha A Nails van: Dents , akkor -nek a -nek általában nem érinti, mivel egyszerűen jeleznek egy köröm sérülést, amely növekszik. A függőleges körm gerincek, akkor a vasalóban hiányosak lehetnek a , gyenge tápanyag-abszorpcióval, rossz általános egészséggel, vagy akár vesebetegséggel rendelkeznek.

Így, mi okozza a gerinceket és a rácsokat körmökben? A

körméreteket az ujjain élő bőrsejtekkel készítik. Tehát egy bőrbetegség, mint például az ekcéma az -ös köröm gerincekhez vezethet -hez. A bőrszárítás szintén okozhat ezeket az gerinceket. Ha a tested alacsony a fehérje, a kalcium, a cink vagy az A-vitamin esetében, akkor a hiányosságot néha az körmei -ben lévő rugókkal lehet feltüntetni.

Mit jelent a körmökben?

Nail Pitting, amikor a kis mélyedések az Nails felületén jelennek meg. A Pitting lehet sekély vagy mély, attól függően, hogy a egyedi tok. Nail Deppressions A gyakran megtalálható a pikkelysömörökben, de az lehet, hogy a több más feltétel jele.

Milyen vitaminhiány okozza a ráncokat a körmökben?

Calcium hiányosság
TransVerse Leukonychia Nails súlyos hypocalcaemia-hoz kapcsolódik. Horizontális fehér zenekarokban jelenik meg, amelyek ugyanabban a helyzetben fordulnak elő más körmökben is. A vékony és törékeny körmök szintén tünetek kalcium hiánya a szervezetben.

mit néznek a Beau vonalai körmökben?

Beau vonalak . Beau vonalak a mély hornyos vonalak, amelyek az -ös köröm vagy a Toenail oldalról oldalról oldalra futnak. Lehet, hogy az úgy néz ki, mint a bemélyedések, vagy az ridges a körömlemezen.

Meg tudná mondani, hogy van rákod a körmei?

Még az Ha viligent az bőrtől való ellenőrzéséről a melanoma és mdash más jeleihez; A bőr rák & MDash; te elfelejtené, hogy ellenőrizze az körmöket -nek. A Melanoma lehet, hogy a sötét csíkként jelenik meg Nail alatt, torzítja színét.

Mi okozza a behúzást egy körömben?

körméretek : Lehetséges problémák
Beau vonalak bemélyedések , amely a körmökön keresztül fut. Az bemélyedések a akkor jelennek meg, ha a kutikula alatti terület növekedését a sérülés vagy súlyos betegség megszakítja. Beau vonalak is lehetnek a cinkhiány jele.

mit néz ki a klubos körmök?


Nail Clubbing A az -ös köröm vagy körméretű szerkezetének változása, amelyben az ujj és az köröm felveszi a fejjel lefelé irányuló kanál megjelenését, és piros és szivacs--re válik . Lehet, hogy önmagában vagy más tünetek, mint például a légszomj vagy köhögés.

Hogyan kapsz kirándulást a körmökből?

Tippek és trükkök
  1. A körmöket olyan röviden kapjuk, amennyit csak tudsz. Ha a körmök laza, dörzsölhetik vagy megsérülhetnek.
  2. kopáskesztyűt kell viselni, ha dolgozik a kezével.
  3. kihagyja a manikűreket.
  4. használjon hidratálószert vagy krémet a kezeden, a lábadon és a körömhaszkában, hogy a bőrt hidratált és védett.

mit mond a körmök az egészségéről?

DID YOU KNOW A Nails Can feltárja a nyomokat -nek a teljes Health -nek? Egy fehér fehér, egy rózsás árnyalat, vagy néhány hullámzó vagy ütés lehet a betegség jele a szervezetben. A máj, a tüdő és a szív problémái az körmökben jelennek meg a -ben.

a Beau vonalak a rák jele?

Az Beau sorai azonban bármilyen betegségből vagy betegségből eredhetnek, ami elég súlyos ahhoz, hogy befolyásolja a köröm növekedési lemezét. Az -rákos alultápláltság és kemoterápiás gyógyszerek az Beau vonalakat is okozhatják. A betegség időzítése becslhető lehet az Beau vonaltól a körömágyhoz való távolság mérésével.

miért kapják meg a köröm, mint az életkor?

A függőleges Nail Ridges egyik lehetséges oka öregedés . Az -ként az idősebb -et kapsz, a test természetes olajtermelője lelassul. Ezen viszont ez a nedvesség hiánya okozhatja az körmöket -re törékenynek, vékonynak és az -nek a Peeling & MDash-hez; és - forma gerincek . Ez a szárazság növekedése is megjelenhet a bőrén és a hajában is.

képes a pajzsmirigy problémái a körmök gerincét okozzák?


függőleges fehér gerinc az Nail & amp; hypothyreosis
másik klasszikus példája a pajzsmirigy körömmel ez a fehér függőleges tetőfedő, hogy látjuk mindkét oldalán az köröm ágy. Ez gyakran időnként jelzi a szelénhiányt. Azt is jelentheti, hogy van egy nem diagnosztizált pajzsmirigy állapota.

mi a sorok?

Mees " Lines olyan változás, amely a köröm színe, nem tapintható gerincek, jellemzően fehér sávokként írják le a körömágyat, amely párhuzamosan fut a lunulával az egyén teljes körömágyán keresztül . Ez a megállapítás az arzén [5], a tallium [6] vagy más nehézfém mérgezésre utal.

Milyen vitaminhiány okoz Beau vonalakat?

Beau vonalak keresztirányú mélyedések a köröm növekedésének ideiglenes megszűnése által okozott körömlemezekben. A kutatók súlyos cinkhiányt javasoltak Beau vonalak oka. Számos bőr és köröm változik a makronutriens és a mikronutriens hiány miatt.

miért fejeznek be a körmöket az oldalakon?

Spoon Nails , másrészt, jöjjön létre, amikor az körméret lágyítsa és Curl befelé -t az oldalról -ről, amely konkáv felületet teremt. A Koilonychia néven is ismert, a kanál körmök lehet a vas-hiányos vérszegénység jele. Davis arra utal, hogy figyelmet kell fordítania, de nem túlzottan elrontja az körmök -os változását.

Mit néz ki a szegek psoriasis?

Az érintett bőr megjelenés fényes vörös, vagy akár gennyes pattanások, attól függően, hogy milyen típusú pikkelysömör . Psoriasis A a szintén befolyásolja az körméreteket és Toenails, ami vastag körmök -t, az körmök , Nail gerincét, amely az köröm ágyból emel, és az Nail szabálytalan kontúrja.

miért maradnak az ujjaim, amikor megnyomom őket?


Az ödéma területei nyomásra reagálnak, általában egy kézből vagy Finger -ről. Például ha sajtó az a bőrt ujjával , azt „hagyom egy bemélyedés , még azután is, hogy távolítsa el az ujját . A krónikus Pitting Edema gyakran a máj, a szív vagy a veseelégtelenség jele.

miért változik a körmök?

Néhány változás a körmöknek olyan orvosi körülményeknek köszönhető, amelyek figyelmet igényelnek. Az köröm alakú (Curling vagy Clubbing) változások az köröm vastagságban (megvastagodva vagy vékonyodás) változásai, amelyek törékennyé válnak.