Mikor származott az afro-amerikai népi angol nyelv?

A kifejezést 1973-ban hozták létre az Black tudósok csoportjával, akik nem kedvelték a "Nonstandard Negro angol " kifejezés negatív konnotációit, amelyek az 1960-as években az első modern nagyszabású nyelvi tanulmányai voltak Afro-amerikai beszéd-közösségek kezdődtek.Akkor hol jött az afro-amerikai népi angol nyelv?

Most már széles körben elfogadott, hogy a legtöbb afrikai Amerikai Navenacular Angol ( AAV ) gimnáziuma angol dialektális forrásokból származik, különösen az -amerikai South-ban bevezetett telepes dialektusok és 18. század.

Hasonlóképpen, ki indította Ebonics? Az kevés ember hallott az Ebonics kifejezésről, mielőtt az állásfoglalás áthaladna, hogy semmit sem mondott arról, hogy az létrehozott -nek, vagy eredetileg definiálta. Dr. Robert Williams, egy afro-amerikai szociális pszichológus, az Ebonics kifejezést 1973-ban.

Ilyen módon, mi az afro-amerikai nyelv?

Ebonics, más néven afro-amerikai Vernacularis English (AAV), korábban fekete angol népi (BEV), az amerikai angol nyelv dialektusa az afro-amerikaiak nagy részével beszélt.

Mi az ebonika példája?

Ebonics . E & Middot; Bon & Middot; ICS. főnév. Az Ebonics meghatározása az afrikai amerikaiak által beszélt angol nyelvváltozás, amely szlengből áll és rövidített szavakból áll. Az Ebonics egy példája megszünteti az apostrophe és az apostrófot követő betűket egy szóban, például megy.

Hol származik az afro-amerikai akcentus?

A nézet nyelvészei azt mondják, az AAV a Creole-ból származik a West Afrikában -ben, hogy a rabszolgák már beszéltek, mielőtt az -nek az Egyesült Államokba kerülne. Tudósok még mindig vitatkoznak arról, hogy mi AAVE kell hívni, támaszkodva vagy olyan módon különböző időpontokban.

mi az agave szavak?

Grammatikai funkciók és Word kiejtés az AAV -ről stemmingre. Az AAVE alapján alapuló írások egyre gyakoribbá váltak, azon a ponton, ahol normalizált gyakorlat lett. Néhány példa a "Te" (te), "ők" (ők), "Gon / Gone" (megy) és "yo" (a).

ahol az afro-amerikai angol beszélt?

African - American English (AAE), más néven Black English American nyelvészet, az Angol dialektuskészlet elsősorban beszélt a legtöbb Black ember az Egyesült Államokban Államok és sokan Kanadában; leggyakrabban arra utal, hogy a dialektuskontinuum kezdve afrikai - amerikai népi angol , hogy egy normál angol .

mit jelent a standard angol?

: angol hogy tekintettel a helyesírás, nyelvtan, kiejtés és szókincs lényegében egyforma, bár nem mentes a regionális különbségek, hogy jól a használat alapján a formális és informális beszédben és írásban a művelt és amely széles körben elismert, hogy elfogadható, bárhol az angol beszélt

yall AAVE?


Y'all (/ J? & Ju & # 720; Általában többes második személy névmásként használják, de az Y'all használata kizárólag többes számú pronoun, egy évelő tárgyalás.

Hol származott a népi nyelv?

szerint Merriam-Webster, az „ népi ” hozta be az angol nyelv már 1601 a latin vernaculus ( „natív”) volt, amely az ábrás használatra klasszikus latin a „nemzeti” és "belföldi", eredetileg a Vernus és a Verna-tól származó származtatott , egy férfi vagy női rabszolga, amely az
-ben született

, aki az AAV-ot beszél?

AAVE definiált
Linguistuists becslése, hogy az AAV az afrikai amerikaiak 80-90% -ával beszélt, legalábbis bizonyos beállításokban.

mit ért az afroamerikai?

Afro Americans (a Black Americans vagy a Apro- Americans ) az Amerikaiak etnikai csoportja, amely az Afrika fekete faji csoportjaiból áll. A kifejezés általában az Egyesült Államoktól származó rabszolgák leszármazottaira utal.

Mi az ebonikai nyelv?

Ebonics utalhat: afro-amerikai népi angol, egy jellegzetes, Lektor, vagy a fajta, a beszélt angol afro-amerikaiak, néha Ebonics . Ebonics (szó), amelyet eredetileg utalva a nyelv összes leszármazottai rabszolgává fekete afrikaiak, de később jön értem afroamerikai népi angol.

mit hangzik az ebonics?


Ebonics kiejtése magában foglalja az -vel, mint a -ot, a végső konkonáns mulasztás az szavakban, mint a "múlt" (PAS ") és a" Hand '(Han "), a" Bath "kiejtése t (BAT) vagy f (BAF), és a magánhangzó kiejtése az szavakban, mint a 'My' és a 'Ride', mint egy hosszú ah (mah, Rahd).

hol van a leggyakoribb?

Spanglish széles körben használják az egész erősen mexikói-amerikai és más spanyol közösségek Dél-Kaliforniában. Az Spanglish használata fontos a spanyol közösségek számára az Egyesült Államokban az olyan területeken, mint Miami, New York City, Texas és Kalifornia.

beszélsz amerikai ebonics?

Nem. Egy dolog, nem minden afrikai amerikaiak Beszélnek Ebonics , és nem minden Ebonics hangszórók afrikai American . Egy másik dolog, a problémákat az Ebonics hangszórók arc osztozik beszélők más szabványos nyelvjárások is, hogy azok él a belvárosban, a vidéki Amerikában , vagy akár a külvárosokban.

Mi teszi a nyelvet a nyelv?

A nyelv egy strukturált kommunikációs rendszer. A természetes nyelvek -t beszélnek vagy aláírták, de az nyelvű -t másodlagos médiába lehet kódolni, hallható, vizuális vagy tapintható ingerekkel és ndash; Például írásban, fütyülve, aláírása vagy braille. Ez azért van, mert az emberi nyelv a modalitás független.

miért mondják az emberek ax helyett kérdezni?

Miért Chaucer azt mondta: ' ax ' helyett 'kérjen ', és miért néhány még do . A Black Vernacular leggyakoribb sztereotípusa az " Ask " szó kiejtése, mint " Ax ". " Ask " kiejtése " Ax ", és azonnal sokan azt feltételezik, hogy szegény, fekete és nem tanult.

Mi a Franglais példája?


angolul, Franglais az angol és a francia kombinációt jelenti. Néhány példa a Franglais -re: LongTemps, Pas Voir. & ndash; Rég nem láttalak. Je Vais vezető belvárosában.