Mi a lép?

Az lép egy szerv a has felső részén, a gyomor bal oldalán. Az lép többszörös támogató szerepet játszik a szervezetben. A vér szűrőjeként működik az immunrendszer részeként. A régi vörösvérsejteket az lép -ben újrahasznosítják, és ott tárolódnak a vérlemezkék és a fehérvérsejtek.Is tudni, hogy lehet élni lép nélkül?

Technikailag az emberek nem tudnak vesékkel élni, de dialízist igényelnek. lép : Az lép szűrők vért, és segíti a test harcfertőzéseket, de ez nem feltétlenül a túléléshez. Az lép eltávolításra kerül, ha például sérült. Azonban az -ek anélkül, hogy a lép nem hajlamosak a fertőzésekre.

Hasonlóképpen, hol van a lép a testében? a lépet szerv felett a gyomor alatt a bordák a bal oldalon. Olyan nagy, mint a ököl. Az lép része az nyirokrendszernek, amely a fertőzést küzd, és az test folyadékát egyensúlyban tartja. Tartalmaz fehérvérsejteket, amelyek küzdenek a baktériumok ellen. Az

is megkérdezheti, hogy mi a lépbeli problémák tünetei?

lépmegnagyobbodás okozhatja:

 • tüneteket nem bizonyos esetekben.
 • fájdalom vagy teljesség a bal felső hasban, amely a bal vállra terjedhet.
 • tele van táplálkozás nélkül, vagy csak egy kis mennyiségű táplálkozás után a gyomor a nagyított lépig.
 • anémia.
 • fáradtság.
 • gyakori fertőzések.
 • könnyű vérzés.

Hol van a lép és mit csinál?

Az lép a nyirokrendszer legnagyobb orgona. Ez egy fontos szerv a testfolyadékok kiegyensúlyozottságának megőrzéséhez, de lehet élni anélkül. Az lép a ribcage alatt helyezkedik el, és a has bal felső negyedében található a has bal felső negyedében.

Mennyi ideig tart a lép műtét?

Ha Laparoszkópos Surgery volt, akkor két hét lehet. Az Surgery után hat hét lehet.

lehet egy lép vissza?

Néhány más szervekkel ellentétben, mint például a máj, az lép nem nem növekszik (regenerátum), miután eltávolították. Akár 30% -a az embereknek van egy második lép (úgynevezett Spleen tartozék). Ezek általában nagyon kicsiek, de az növekszik a és a funkció, ha a fő lép eltávolításra kerül.

Mi történik a lép eltávolítása után?

A eltávolítása Az lép egy nagy sebészet , és egy kompromidált immunrendszert hagy. Ezen okok miatt csak , amikor a valóban szükséges. Az splenectomia előnyei, hogy számos egészségügyi problémát megoldhat, mint például a vérbetegségek, a rák és a fertőzés, amelyet nem lehet más módon kezelni.

mit okozhat a léped?

A nagyított lép egyéb okai: gyulladásos betegségek, például szarkoidózis, lupus és rheumatoid arthritis. Trauma, például sérülés a kapcsolattartás közben. Rák, amely elterjedt (metasztasizált) az -re a lép -re.

Mit tud enni a lép eltávolítása után?


Diet
 1. Minden nap több kis ételt fogyaszt.
 2. Ha a gyomra ideges, próbálja meg, apró zsírtartalmú ételeket, mint a sima rizs, pirított csirke, pirítós és joghurt.
 3. Az orvosa elmondhatja, hogy vasaltakarékot készítsen.
 4. inni rengeteg folyadékot, hogy elkerülje a dehidratált.

mennyi ideig tart, hogy meghaljon egy szakadt lépből?

YOU Live Az lép nélkül élhet, de sokkal nagyobb a fertőzés veszélye, és szükség van vakcinázásra, hogy segítsen megvédeni. Az -es splenikus szakadás utáni helyreállítás meglehetősen időt vehet igénybe, és az lehet, hogy a három-hat hónapig lehet, amíg az lehet, hogy folytatja az összes korábbi tevékenységet.

Milyen vakcinákat igényel, ha nincs lépsz?

Mindkét típusú pneumococcus vakcina (Prevnar és Pneumovax) ajánlott, mert nincs működő lép. Ha nem kapta meg mindkét vakcinát, hívja az egészségügyi szolgáltatót, és ütemezze őket most. Először az elővigyázatosság adagja, majd 1 adag pneumovax legalább 8 héttel később.

Mi a célja a lép?

Az Spleen többszörös támogató szerepet játszik a szervezetben. A vér szűrőjeként működik az immunrendszer részeként. A régi vörösvérsejteket az lép -ben újrahasznosítják, és ott tárolódnak a vérlemezkék és a fehérvérsejtek.Az lép segíti a tüdőgyulladást és az agyhártyagyis bizonyos típusú baktériumok elleni küzdelmét is.

Hogyan detox a lépe?

szezám, sütőtök vagy napraforgómag, hüvelyesek, vesebab, enyhén főzött zöldségek, kis mennyiségű sovány hús, füge, kókuszdió, szőlő, cseresznye, dátumok, burgonya, édesburgonya, barna rizs, zab, rizs, gyömbér, A tavaszi hagyma és a Pu'er tea a szerv legjobb ételei közé tartoznak.

hogyan érzi magát a léped?


Palpáció az Splenic bővítéshez a páciens fekvő és a térd hajlított. A jobb kéz használatával a vizsgáztatónak jóval a bal oldali kortális margó alatt kell elkezdenie, és az gyengéden, de erősen érzi magát az Splenic élhez, majd Cephalad, majd felszabadul (150.1. Ábra).

hol érzi a lép fájdalmat?

A nagyított lép közös tünete az fájdalom, a vagy kényelmetlenség érzése a has bal felső oldalán, ahol az lép található. Lehet, hogy a teljesség érzését is megtapasztalhatja, miután csak kis mennyiségű eszik. Ez általában akkor történik, ha az lép növekszik, hogy megnyomja a gyomrot.

Honnan tudod, hogy a léped duzzadt-e?

Tünetek Lehet, hogy az -es bővített lép -vel megtapasztalhatja: nyomás vagy fájdalom az bal felső részének bal felső részében (a gyomor közelében), tele tele van egy nagy étkezés nélkül, vagy fájdalom a bal vállát Blade vagy vállterület , amikor mély lélegzetet vesz.

Hogyan tudod megmondani, hogy a lépe kibővül-e?

Az bővített lép -t általában fizikai vizsga során észleli. Orvosa gyakran úgy érzi, hogy óvatosan megvizsgálja a bal felső hasát. Néhány emberben azonban és mdash; különösen azok, akik karcsúak és mdash; Az egészséges, normál méretű lép néha érezhető a vizsga során.

milyen nagy a nagyított lép?

A normál amerikai lakosság kis hányada talán tapintható vagy bővített lép . Egy 500 gramm (1,1 font), vagy 11-20 cm (4,3-8 hüvelyk), a leghosszabb dimenziójában 11-20 cm (4,3-8 hüvelyk), az kibővített .

Mi a fájdalom a bal borda ketrec alatt?


Gastritis utal gyulladás a bélés a gyomor, ami szintén közel az bal oldalán a bordák . A gastritis egyéb tünetei közé tartozik az égő fájdalom a gyomorban és kényelmetlen a teljességérzetet a felső hasában. A gastritis okozhat: bakteriális vagy vírusfertőzések.

Melyek a lép rák jelei?

A lépkád leggyakoribb tünetei:
 • nagyított lép, amely kétszer olyan nagy lehet, mint a normál.
 • fájdalom a hasban, általában a bal felső sarokban.
 • gyengeség.
 • megmagyarázhatatlan fogyás.
 • fáradtság.
 • láz.
 • éjszakai izzadás.
 • magas limfociták a vérben.

Mit érzel egy szakított lép?

Az repedezett lép fő tünete súlyos fájdalom a hasban, különösen a bal oldalon. A fájdalmat a bal vállához is nevezhetjük ( érezhető), és fájdalmasan lélegzik. Más tünetek, amelyek a belső vérzés miatt a vérnyomás csökkenésével járnak, a következők: Feeling Lightheaded.