Lutein és Zeaxantin számos élelmiszerforrásban található. Sötétzöld leveles zöldségek elsődleges forrása a lutein és zeaxantin, de ők is jelen vannak kisebb mennyiségben más színes gyümölcsök és zöldségek, mint például a brokkoli , narancssárga paprika, kukorica, borsó, datolyaszilva és a mandarint.
Ezen kívül, melyik zöldség tartalmaz Luteint?
A LUTEIN és a ZEAXANTIN Források Források zöld leveles zöldségek és más zöld vagy sárga zöldségek. Ezek közül főzött Kale és főtt spenót a listát az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint (USDA) szerint. Nem vegetáriánus forrásból lutein és a zeaxantin közé tojássárgája .
, mi is megtalálható Lutein? Élelmiszerforrások Lutein Élelmiszerforrások Anélkül, hogy az Lutein valójában sárgás színű, az a -ben megtalálható a zöld, leveles zöldségekben, mint a Kale, a spenót és a Collard Zöldek (zöld klorofill maszkja a sárga pigmentek) . A cukkini, a squash, a brokkoli, a kukorica, a borsó és a brüsszeli csírák is biztosítják az Lutein -t is.
Továbbá, milyen gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák a luteint és a zeaxantint?
élelmiszerek Lutein és ZeAxantin közé tartoznak:
- Kale.
- spenót.
- Collard Zöldek.
- Turnrip Zöldek.
- kukorica.
- brokkoli.
Melyek a Lutein mellékhatásai?
Lutein mellékhatások . Ásványi anyagok (különösen nagy dózisokban) okozhat mellékhatásokat , például fogfestés, megnövekedett vizelés, gyomor vérzés, egyenetlen pulzusszám, zavartság és izomgyengeség vagy limp érzés.
összefoglalása Red banán tartalmaz karotinoidok, mint lutein és a béta-karotin, amelyek elősegítik a szem egészségének és csökkentheti a kockázatát makula degeneráció.
Tomatoes tartalmazza az összes négy fő karotinoidot: alfa- és béta-karotin, Lutein és Lycopene. Ezek a karotinoidok lehetnek egyéni előnyökkel rendelkeznek, de az is szinergiája csoportként (vagyis kölcsönhatásba lépnek az egészségügyi ellátások biztosításához). paradicsom gazdag káliumban gazdag, az ásványi anyagok nagy része nem -t kapja eléggé.
Blueberries : Az Blueberries étkezése a szem fáradtságának csökkentésével jár. Amellett, hogy a szem-egészséges karotinoidok Lutein és a ZeAxanthin, az áfonya tartalmaz antocianinokat, szemhéjázó fitonnát, amelyek kimutatták az éjszakai látás javítását.
, de a legtöbb ember számára, nem szükséges az Eye Egészséghez. Meg tudod kapni az vitaminokat, amire szüksége van az étrenden keresztül. És kevés bizonyíték van az -vitamin--vitamin kiegészítők összekapcsolásával, javított Eye Egészséggel. Van egy kivétel egy adott Eye állapot: életkorral kapcsolatos makula degeneráció (AMD).
Pumpkin gazdag narancssárga hús szuper magas az Lutein -ben. Ez is magas káliumban.
összefoglalása sötétzöld zöldségek, mint a kelkáposzta, a spenót , és a brokkoli, fantasztikus források lutein és a zeaxantin. Az élelmiszerek, mint a tojássárgája, a paprika és a szőlő jó források is.
Nincs toxicitás vagy mellékhatás az Lutein -vel való kiegészítéshez 10 mg / d dózisig, az máj funkcióvizsgálatok és a vizuális funkcióvizsgálatok eredményei alapján.
A veszélyes szabad gyököket semlegesíti, csökkenti az oxidatív stresszt, és csökkenti a gyulladást mind a szemben, mind az agyban -ben. Ennek köszönhetően Antioxidáns és gyulladáscsökkentő előnyei , Lutein már kapcsolódott az Brain Egészség, a kognitív funkció, a memória és a hangulat javításához.
Lutein A bőr és a szem egészségének előnyei. Lutein egy antioxidáns, amely védi a szemét a túlzott számítógépről és a telefon használatáról. Ezenkívül növeli az bőrt hidratálást és rugalmasságot, valamint védelmet nyújt a káros UV sugarak és bizonyos szembetegségek ellen.
Lutein egy karotenoid, amely többnyire zöld leveles zöldségekben található, mint a Kale és a spenót, de a tojásokban és az Avokádó -ben is megtalálható.
Az átlagos nyugati étrendet úgy gondolják, hogy legfeljebb 3 mg Lutein és Zeaxanthin naponta tartalmaz. Egyes vizsgálatok azt sugallják, hogy a Light főzés növelheti az Lutein biohasznosulását; Ez az a könnyűség, amellyel az test elnyeli az Lutein -t. Úgy gondolják, túl sok főzés May megsemmisíti a -et.
Lutein egy karotinoid, a bejelentett gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal. Az bizonyíték egy nagy teste azt mutatja, hogy az Lutein számos jótékony hatással rendelkezik, különösen az Eye Egészségen. Különösen, lutein ismert, hogy javítsa vagy akár megakadályozni időskori makula betegség, amely a vezető oka a vakság és látáskárosodás.
Néhány kutatás arra utal, hogy a magas vér szintje lutein kapcsolódnak alacsonyabb kialakulásának kockázata magas vérnyomás a terhesség alatt. Nem világos, ha az Lutein -os kiegészítők szedése csökkenti a nagy vérnyomás kockázatát a terhesség alatt.
Az kurkuma aktív tápanyaga egy élénk színű narancs / sárga karotinoid pigment, néven Curcumin . A szem szuper-tápanyagok, Zeaxantin és Lutein is xantophylls.
A következő kiegészítők, beleértve az AREDS2 kapszulákban található antioxidánsokat is, néhány ember számára előnyösnek bizonyult.
- Lutein és Zeaxantin. Lutein és zeaxantin karotinoidok.
- cink.
- B1-vitamin (tiamin)
- Omega-3 zsírsav.
- C-vitamin
Narancs
Tojás Yolks magas Luteinben, egy fajta karotinoid, amely segít az Maculular Degeneráció -hez, a legális vakság vezető oka. tojás tartalmazza a zeaxantint is; Az antioxidáns az tojás Yolkában található, és úgy gondolja, hogy segíti a szemet az ultraibolya sugárzás miatti károsodás elleni károsodás ellen.