makrélamérgezés ételmérgezés, vagy más néven az egyszerű scombroid , egy élelmiszer-eredetű betegség, amely általában eredménye az evés romlott hal . Ezek az hal természetesen magas szintű hisztidint tartalmaz, amelyet hisztaminvá alakítanak, amikor a bakteriális növekedés a helytelen tárolás során történik.
Ebben a tekintetben mennyi ideig tart a scombroid?
tünetei hisztamin toxicitás ( makrélamérgezés mérgezés) általában kezdődik belül 5-30 perccel étkezés után romlott halat, bár vannak olyan esetek, amikor a tünetek késik a amíg , mint két órán keresztül. Tünetek jellemzően utolsó néhány óra vagy nap. Ritka esetekben a tünetek néhány napig fennmaradhatnak.
is megkérdezheti, a lazac egy scombroid hal? Fogékony hal , hogy termel makrélamérgezés mérget tartalmaznak albacore, amberjack, szardella, ausztrál lazac , bluefish, bonito, kahawai, hering, makréla, mahi-mahi, tűhal, makrélacsuka, szardínia, bonito, wahoo, és sárgaúszójú tonhal. Az érintett hal lehet fémes vagy borsos íz.
Megfelelően, hogyan kezelik a SCOMBROH-t?
kezelés tüneti, beleértve a H1 és a H2 blokkolókat. A béta-agonisták, az epinefrin és az intravénás hidratáció beadható az kezelésére kezelésére bármilyen súlyos hatások, például angioödéma, zihálás vagy hypotensio. Mivel az Scombroid mérgezés nem allergiás reakció, a fogyasztott hús jövőbeni elkerülése nem szükséges.
Hogyan lehet megakadályozni a Scombroid mérgezését?
- hűtőhűtő hal (41 o vagy kevesebb) a rögzítés időpontjától a főtt időpontig.
- hal rossz szaggal vagy & # 8220; mézes fésült & # 8221; A megjelenést nem szabad fogyasztani.
- vásároljon halat csak a jó hírű kiskereskedelmi üzletektől.
Néhány élelmiszer nem tartalmaz High szintjét hisztamin -nek, de ezek a & ldquo; hisztamin Liberátorok és rdquo; és elősegítse a vegyi anyag kiadását a szervezetünkben. Ezek közé tartoznak ananász, banán, citrusfélék, eper, diófélék, fűszerek, hüvelyesek, tenger gyümölcsei és tojás fehérek.
Kávé magas hisztamin ami elindult, amit úgy néz ki, mint egy allergiás reakció, de ez nem fordul elő a tipikus allergiás mechanizmus. Ehelyett az hisztamin az kávéból származó olyan gyulladásos reakciót okozza, amely meglehetősen súlyos lehet néhány emberben.
bakteriális overgrowth egy másik hozzájáruló tényező az hisztamin intolerancia kialakításához. A baktériumok növekednek, amikor az ételt nem emésztett megfelelően, ami hisztamin túltermelést okoz. A DAO enzimek normál szintjei nem tudnak lebontani A megnövekedett szint hisztamin a szervezetben, ami reakciót okozott.
Vitaminok és ásványi anyagok jó emberek hisztamin intolerancia tartalmazza:
- -vitamin B-6, amely segít DAO lebontják a hisztamin.
- C-vitamin, amely segíti a hisztamin vérszintjét, és segítsen DAO lebontani a hisztamint.
- réz, amely segít enyhíteni a DAO vérszintjét, és segíti a DAO lebontását hisztamin.
tünetei a legáltalánosabb ételmérgezés gyakran elkezd belül 2-6 órával az evés a élelmiszer . Ez az idő hosszabb vagy rövidebb lehet, az élelmiszer-mérgezés okaitól függően. Lehetséges tünetek: hasi görcsök.
elrontott hal , a rossz élelmiszer-kezelési gyakorlatok eredménye, lehet a drámai gasztrointesztinális tünetek és ndash; Hányinger, hányás, hasmenés és hasi fájdalom.
Amint elválik az granulátum, hisztamin termel sok változatos hatásait belül a szervezetben , beleértve a összehúzódása a simaizom szöveteiben a tüdő, a méh, és a gyomor; A véredények dilatációja, amely növeli a permeabilitást és csökkenti a vérnyomást; A stimuláció gyomor savszekréció -ben a gyomorban;
Histamine Release akkor fordul elő, ha az allergének kötődnek az árboc-sejthez kötött IgE antitestekhez. Az IgE túltermelés csökkentése csökkentheti az allergének valószínűségét, amely elegendő szabad IGE-t talál az trigger -re az hisztamin árboccellás- felszabadulására.
Scombroid Mérgezési Tünetek 20-30 perc után után You Eat Az érintett hal . Ezek közé tartozik az arc, hányinger, hányás, csalánkiütés és hasi fájdalom öblítése (piros). Ezek a tünetek hasonlítanak más allergiás reakciókhoz. Getting Scombroid Mérgezés nem jelenti azt, hogy allergiás az hal -re.
magas hisztaminszintű élelmiszerek:
- alkohol.
- pácolt vagy konzerv élelmiszerek & # 8211; savanyú káposzta.
- érlelt sajtok.
- füstölt húskészítmények & # 8211; szalámi, sonka, kolbász & # 8230;
- kagyló.
- bab és impulzusok & # 8211; csicseriborsó, szójabab, földimogyoró.
- NUTS & # 8211; Dió, kesudió.
- csokoládék és más kakaóalapú termékek.
Az
1. szám: Burgonya
Jól tolerálható sok intoleranciában, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat és fehérjét tartalmaz. Korábban az burgonya -t szegény embereknek és hizlalásnak tekintették, de ma jó hírnévnek örvend, mint egy High -Quality élelmiszer. Még az hisztamin intoleranciával is jól tolerálható.
Cluster fejfájás Ismerhető hisztamin fejfájás , Red migrén , Horton fejfájás és Cephalalgia vagy Sphenopalatine Nealgia. A Cluster fejfájás hirtelen elindul, és a közeledő fejfájás minimális figyelmeztetése előfordulhat, beleértve egy érzést kellemetlen érzés vagy enyhe egyoldalú égő érzés.
SCOMBROIR Élelmiszermérgezés, más néven egyszerű Scombroid , olyan élelmiszer-fedélzeti betegség, amely tipikusan az elfojtott halak eszik. Az Scombroid a nem megfelelő tárolás vagy feldolgozás miatt a hisztaminban magas halat fogyaszt.
Tuna összefüggésbe hozták a 268 scombroid mérgezés kitörése 1990 óta az „ Te csak lehet „t főzzük ki az összes dolgot baj élelmiszer ellátási most,”CSPI Klein mondja. Tovább a Health.com-tól: Mikor rendben van, hogy enni penészes Food ?
A hisztamin reakció könnyen azonosítható egy kiütés, amely bemutatja magát, mint csíkokat vagy dudorok. Ez az reakció a azonnal megtörténhet az viasz vagy cukor után. hisztamin nagyon hasznos, és az a véredények bővítésével, és könnyebben behatolni. A test ezután megduzzad és védi az érintett területet.
Az
Histamine áll rendelkezésre erjedés során. Ezért el kell kerülni az élelmiszereket, mint a kemény sajt, a vörösbor, a sör, az ecet, a savanyú káposzta és a szója termékeket.
Hisztamin hal szintje.
HALL TERMÉK | Hisztaminszint |
| Füstölt vagy szárított hal (pl. Füstölt lazac, stockfish, sózott hering) | hisztamin-gazdag |
Hivatkozások piros, emelt, viszkető bőr bőrkiütés, amelyet néha allergén okoz. Ha egy Allergiás reakciójú előfordul, a test kiszabadítja az hisztamin -hez. Amikor az hisztamin felszabadul, az apró véredények, amelyek kapillárisok szivárognak folyadékkal. A folyadék az bőr -ben halmozódik fel, és kiütést okoz.