Miért halnak meg a periwinkles?

Vincas, vagy periwins , fertőzhető fertőzött gombás betegség, amelyet légi fitophthora neveznek. A betegség elterjed, amikor a talajban lévő gombás spórák a növényeken fröccsennek, amikor víz vagy esik. Ha az esőzések vagy a túlfeszültség folytatódik, a gomba elterjedhet a növény alján, és az Die .Ezt figyelembe véve, mi megöli a periwinkles-t?

Vincas, vagy periwinkles , az áldozat áldozatává válhat a légi fitophthora nevű gombás betegségnek. Ez akkor terjed, amikor a talajban lévő spórák a növényeken fröccsennek, például amikor esik, vagy amikor víz van. A hosszabb nedves körülmények között a gomba elterjedhet a növény alján, és az megöli a -et.

Hasonlóképpen, miért fordítva barna? A gomba okoz Canker és Diback. Az Periwinkle szőlő tippjei a sötét barna vagy fekete színnel fordulnak, és meghalnak a talajba. A betegség a leginkább zavaró az esős időjárás során. Távolítsa el és elpusztítsa a fertőzött növényeket vagy a növényi részeket, amint észreveszi őket.

is kérdés az, hogy mi okozza a periwinklles-t, hogy meghaljon és meghaljon?

A víz hiánya szintén okozza a Vinca-t Wilt -re. Az üzem Will Wild , akkor vízzel fogod, ez visszahúzódik az életbe, majd újra megrázza, ha vízre van szüksége. Ez az okozhat -et, hogy a növények gyakoribb öntözést igényeljenek, vagy a talaj a tartályban olyan forró lehet, hogy károsíthatja a gyökereket, és az Die .

Miért van a vinca elhagyása?

szerint az Alabama Agricultural Experiment Station és Clemson University Extension, számos betegség és a gomba okozhat vinkavegyületek hervadás , beleértve a Phytophthora szárfoltosodással és gyökérrothadás, Pythium gyökérrothadás, Rhizoctonia szár és a gyökér rothadás , szürke penész és a paradicsom foltos Wilt vírus.

lesz a periwinkle a fű?

Növekvő feltételek
Miután létrehozta, a szőlő széles levelei gyep fűszálak , különösen azok, amelyek 2 hüvelykesek alatt tartottak, mivel az gyarmatos gyepeket alkotják -ben. Árnyékolással és sikeresen sikeresen a nedvességre, periwinkle elfojtása Kevesebb aszály- és árnyék-toleráns .

Mit néz ki a korai blight?

Mit jelent a korai blight, mint a ? Az korai blight tünetei először az érintett növények alapján jelennek meg, ahol nagyjából körkörös barna foltok jelennek meg a leveleken és szárakon. Mivel ezek a foltok nagyítással, koncentrikus gyűrűk jelennek meg, megadják a területek célpontjait, mint a megjelenését. Gyakran foltok sárga halo.

Hogyan irányítod a periwinkle-t?

Cut Periwinkle növények metsző ollóval késő tavaszi vagy korai esik, ha a hőmérséklet 70 és 80 fok Fahrenheit. Használjon gyomsütést a nagy foltokhoz. Spray a vágott szárakat készenléti, 5 százalékos glifozát Weedkiller.

Milyen gyakran kell vízvincét?

Éves Vinca a szárazság toleráns, de a legjobb, ha az Water a növények, amikor a felső hüvelyk vagy anélkül, hogy a talaj a talaj száraznak felel meg az -től a -ig. Vigyázzon, hogy ne vigyázzon az -re a víz feletti vízbe; Könnyen érzékeny - gyökér rothadásra.

Hogyan érdekel a periwinkle?


Periwinkle növények könnyű növekedni és Care számára. Adja meg nekik egy jól leeresztett nedves talajt, rengeteg fényes fényt, meleg hőmérsékletet, meleg hőmérsékletet, 65 és dzsig; F és annál magasabb, és csodálatosan ki fognak tenni a teraszon vagy a fedélzeten cserepes növények.

miért fordítva a Vincas sárga és haldoklik?

tápanyagok. Vincas Yellowing levelekkel gyakran reagál a vas hiányára, ami a lúgos talaj gyakori problémája. A talajban a nitrogén hiánya is okozhat yellowing leveleket. A nitrogén, a vas és a kén tartalmú műtrágya használata segít a tápanyagok helyettesítésére, miközben kiegyenlíti a pH-t.

Hogyan lehet megszabadulni az invazív Vinca-tól?

Távolítsa el a periwinkle talajtakarót Manuálisan
Make egy kétlábú árok a terület körül, és lazítsa meg a gyökerek első részét. Húzza, amikor továbblépsz az ágyba, lazítsa meg a talajt, ahogy go . A következő szezonban, ha bármilyen kis növényt képez, azonnal ásni őket.

lesz Vincas visszajön?

EleGreen levelek, vontató szőlő és lila-kék virágok teszik őket vonzó növények minden évszakban, és mivel évelők, a kertészek nem kell újratelepíteni őket évről évre.Van egy éves Vinca is (Catharanthus Roseus, 10-11. Zónák), ​​amely nem szőlő, és rendszerint minden évben újra kell újra újratelepíteni.

do periwinkles jön vissza?

Bár mindkét növény különálló faj a nemzetségen belül, sok közös. periwinkles gyorsan terjed, kiváló talajtakaró és eróziós megelőzést biztosítva. A termékeny reteszelő szokás garantálja a növény visszatérését a -ben tavasszal, még a keserű éghajlaton is, amelyek teljesen megölik az vissza -t.

Milyen típusú talajt szeretsz?


Az úgynevezett kisebb periwinkle vagy kúszó Myrtle. Bár a gazdag, enyhén nedves talajt preferálja, elviseli a körülmények széles skáláját, beleértve az agyagot, az alkalikus talajokat és az aszályokat. periwinkle van sekély, elterjedt, rostos gyökerek, amelyek az talaj -et tartanak. Használja lejtőn, vagy megakadályozza az talaj erózióját.

Mi a különbség Vinca Major és Minor között?

A Vinca Major és Vinca Minor közötti fő különbség az, hogy a V. major levelei kissé tágabbak, nagyobbak, ovátumok vagy szív alakúak, míg a V. Minor hosszúkás, lándzsa alakú. Ez segíthet azonosítani a fajokat.

lehet Vinca teljes napot?

Mind a nagyobb, mind a kisebb Periwinkle növekszik az teljes Sun -ben, de előnyben részesítik az árnyékot. Vinca Major előnyben részesíti a részleges árnyékban, de az -nek még az is elviseli a mély árnyalatot. A fényviszonyok, amelyekben az Vinca növekszik, azonban befolyásolja az üzem teljesítményét. Az Sun azonban a növény több virágot eredményez.

Hogyan kezeled Vinca gomba?

Használjon fungicidet, amely azt mondja, hogy a Phomopsis-t vagy Phomát kezeli, és kövesse a címke utasításait. Sajnos valószínűleg szükség lesz arra, hogy a gombaölő szert egy drenchban alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy újra meg kell adnod az egész ágyat. Egy másik gombás betegség, amely támadja az Vinca támadásait az öntözés problémájához is.

milyen színek jönnek be Vincas?

Vinca virágszínek közé tartozik az lila , kék és fehér.

mennyi ideig tart a vinca növények?


és Lisianthus az egyik legjobb vágott virág és mdash; ez utolsó a váza 2-3 hétig. Lisianthus kihívást jelenthet a növekedéshez. Rendkívül trükkösek, hogy a magból származnak, ezért kezdjenek megalapozott palántákat. növény a gazdag, jól lecsapolt talajban teljes napsütésben, miután a fagy minden veszélye elhaladt.

Hogyan megtermékenyíted Vincákat?

A növények csak reggel adja meg a növények vízét, hogy időt hagyjon a nedvesség cseppjeire az éjszaka előtt. A növények 10-10-10 nitrogénnel, foszforral, kálium-vízben oldódó műtrágyával rendelkező -vel megtermékenyítik a növényeket. Mix 1 teáskanál műtrágya 1 gallon vizet, vagy a csomagolás utasításai szerint.

hogyan headhead vinca?

Deadheading Éves Vinca Deadheading az a folyamat, amely a homályos virágok metszésének folyamata érett. A rendszeres Deadheading arra ösztönzi a növényt, hogy virágzik, amíg fagy. Deadhead -hez, megragadja a kiégett virágot a bázis alatt, és egy levelek közül.