Miért van az orchidea zöld foltok?

foltok a virágok (botrytis)
Általában fehér vagy világos sárga / zöld flowers-botrytis , ami tartósan nedves, nedves állapotban van, hűvös hideg időben, leggyakrabban a területeken rossz légáramlással.Ezért miért fordítva az orchidea zöld?

Sötét Zöld levelek A jel, amit meg kell keresni, hogy felfedezzék, ha az Orchid nem kap elegendő mennyiségű fényt. Levelek, amelyek limp vagy tompa, és végül ráncok azt jelentik, hogy az orchidea dehidratált; Egyszerűen növelje az öntözést, és hagyja abba, ha gyökereei nem néznek meg zöld -re és egészségesek.

Hasonlóképpen, mit néz ki az orchidea gombák? Tünetek: Nagyon kicsi, fekete vagy világosbarna, foltok a virágokon. A foltok bővíthetik és fedezhetik az egész virágot. Ha a feltételek nedvesek, a szürke gombás növekedés súlyosan fertőzött vagy bomlós virágokon jelenhet meg. Kezelés: Távolítsa el a fertőzött virágokat, majd permetezzen egy védőfunicid , mint a daconil.

Ismerje meg, hogyan lehet megszabadulni a gomba az orchideákon?

3 Természetes jogorvoslatok Orchidea Fungus

  1. után az orchidea levelei, szárai vagy gyökerei, megszórjuk a fahéj egy kis porlasztását a területeken.
  2. dip az ujjait, egy pamutgömböt vagy egy pamut tampaszt az alkoholban, és távolítsa el a látott mentesebugokat.
  3. permetezzen közvetlenül az orchidea érintett területére, és hagyja ülni öt percig.

Miért van az orchidea az orchidea?

Elpusztít egy Orchid -t, ha nedves, sötét foltok a leveleken és a pseudobuls-en, mivel általában bakteriális vagy gombás betegséget mutatnak, mint például a fekete rothadás vagy barna spot . Víz Orchideák reggel és csökkenti a páratartalmat, hogy megakadályozza ezt. Győződjön meg róla, hogy a talaj jól lefolyik.

Hogyan ébredsz meg egy hervadt orchidea?

Water Orchids Potted a Sphagnum Moss-ban minden hét-10 nap. orchideák potted in Shredded Bark szükség van hetente egyszer vagy kétszer. Ha a növényi levél tippje égett, és a gyökerek úgy tűnnek, hogy a víz túl sós lehet. Öblítse le a potting tápközeget friss, ionmentes vízzel többször, hogy tisztítsa ki a sót.

lehet sárga orchidea levelek zöldre?

Az orchidea túlfeszítése A a gyökér rothadáshoz vezet, amely CAN , turn -ben, okozza az levelét -t -re turnes sárga -re. Ha látja, hogy az üzemnek még mindig van egy egészséges zöld gyökere, a rothadt gyökereket a visszajelzés előtt vágja el.

Milyen gyakran kell öntözni az orchideákat?

Általában, Water hetente egyszer télen és hetente kétszer Amikor az időjárás meleg és száraz. Az Orchidea tartály mérete szintén segít meghatározni az meghatározását, hogy milyen gyakran szükséges az Water -nek, függetlenül az éghajlati viszonyoktól. Jellemzően egy 6 hüvelykes potnak szüksége van az Water -re 7 nap alatt, és egy 4 hüvelykes potnak 5-6 naponként szüksége van az Water -re.

do orchideák, mint a nap?

Az fény kulcsfontosságú tényező az egészséges Orchideák növekedésében. A közvetlen Sunlight okozhat növényeket égetni, és a túl kevés fény megakadályozza a növények virágzását. Ideális helyszín a függönyök vagy az ablakvakok mögött. Ha e-mailben kapja meg a növényét, emelje fel fokozatosan fokozatosan fázisban több hét alatt.

kell eltávolítani a hervadt orchidea virágokat?


Ha virág tüske lesüllyedt és elszíneződött, és a szélei is megbarnul, itt az ideje, hogy eltávolítás az virág . Sok Orchidea -nek több mint egy virágzik egy szárú tüske. Az eltávolíthatja a egy halott virágot a PHAL-ról azáltal, hogy éles ollót vágja le.

mit kell tennie, ha víz túlvizet egy orchidea?

Hogyan lehet menteni a túlzott orchideákat
  1. levágja az összes halott vagy sérült gyökeret.
  2. a gyökereket egy folyékony gyökerező hormonnal, mint a dip 'n növekedése.
  3. hagyja, hogy a folyékony hormon szárítsa meg a gyökereket körülbelül egy órán át, majd az orchideát frissen a friss potting anyagban adja meg, amelyet előre meghatározott.
  4. nem vizet egy napig.

ráncos orchidea levelek helyreállnak?

Ha egy Orchid nem fogad elegendő vizet, az levelek csökken és zsugorodnak, és van egy flaccid, ráncos megjelenés. Ha megvizsgálja a többi növényt, meg kell találnia száraz potting anyagot és száraz, az összezsugorodott gyökereket.

hány órányi fényű orchidea?

Light : Általános szabályként az Orchideák Light -hernyős növények.A legjobb eredmény érdekében az -nek a -nek minden nap 12-140 órát kaphat a -re, egész nap, egész évben. A trópusi környezetben a természetes fény időtartama és intenzitása a nem változik, mivel az a mérsékelt éghajlaton van.

Mi a legjobb gombaölő az orchideák számára?

folyékony orvosságok egy védő fungicid , például Truban vagy terrazol ajánlott, ha a betegség korai szakában. A fejlettebb esetekben a szisztémás fungicid , például az Aliette vagy az Alkalmazás hatékonyabb. Captan, Dithane M-45 és a Physan- 20 is ajánlott néhány termelők ellenőrzésére fekete rothadás.

hidrogén-peroxid jó az orchideák számára?


hibás betegségek.
Keresés körül a 8 oz (237 ml) flakon hidrogén-peroxid és tartsa kéznél a termőterület. Megöli a baktériumokat és a gombás spórákat a növény légi részén, anélkül, hogy károsítaná az Orchid -t. Használja liberálisan, amikor látja a levél elszíneződését, a vízbeadót, a süllyesztett foltokat stb.

Hogyan javítasz egy beteg orchideát?

A legmegfelelőbb a gyenge vagy beteg orchidea -t, hogy ne legyőzze a kényes gyökérrendszert. Keverjük össze a víz és Orchid műtrágya oldatát az utasítások szerint, és öntsük a keveréket a gyökerek fölé.

a fahéj jó az orchideák számára?

Bár az fahéj hatékony fungicid az Orchidea fertőzések kezelésére, ez nem mindig gyógyulatos, különösen a betegség fejlett szakaszaiban. Sok fertőzés megakadályozhatja az orchidea -ot egy szabad leeresztő, kéreg-alapú keverékben, és nem vízforrásokat.

Hogyan lehet megszabadulni a fekete foltoktól az orchideákon?

kivágták a Rot
megállítani a terjedését fekete rothadás a orchidea , kezdődik a steril késsel vágott ki a megbetegedett részét a növény. Távolítsa el a levél fertőzött részét, vagy szükség esetén a teljes levél fertőzött részét, hogy megállítsa a gomba terjedését, mielőtt eléri a koronát.

Mi a fehér pelyhek az orchideákon?

White Cottony Blobs a Phalaenopsis Orchideáknál
Ha észreveszi, hogy milyen úgy néz ki, mint az bolyhos pamutfoltok az Orchid leveleire, ezek valószínűleg mealybugok és nem penészek. A mealybugs kis fehér szárny nélküli rovarok, amelyek táplálják az üzem szövetét. Ők is ragadós anyagot termelnek, így a növény levelei tapadóképességgel fognak érezni.

Mi okozza a barna foltokat az orchideákon?


Botrytis egy gomba, amely kis fekete vagy könnyű barna foltok az orchidea virágaiban. Az Orchid alapja krémes sárga színt kap, és a többi érintett szövet az barna -t fordítja. A fehér gombás növekedést néha kimutathatják a szárak, a pseudobulb és a levelek.

kell levágni a barna orchidea leveleket?

Ideális esetben az -nek az orchidea -nek kell lennie, míg a növény a többi állapotában van - ha nem virágzik. Ha egy levél elszáradt és sárga, egy nagyon szelíd vontató lehet leválasztani az üzemből. Ha a beteg Leaf szilárdabban rögzül az orchidea -hez, használjon kis metsző ollóval, éles pengékkel az vágott -hez az Leaf -hez.

hogyan víz orchideákat?

víz orchideák , várjon addig, amíg szinte száraz, majd az víz keveredén, hogy utánozzák természetes környezetüket. Nézd meg a potting talajt az első jelzéshez, hogy az Orchid száradjon. Ha a talaj száraz és poros, akkor idő lehet az Water -nek. Az Orchid öntése során győződjön meg róla, hogy a pot vízelvezető lyukakat tartalmaz.